Onboarding-guide för Performance Max för resemål

Performance Max för resemål är en målbaserad kampanjtyp i flera kanaler som är utformad för att generera fler direktbokningar för hotell. Funktionen bygger på Googles AI för att hjälpa hotell att nå rätt potentiella gäster i Googles alla annonseringskanaler och annonsutrymmen med en enkel konfigurering.

Huvudfunktioner:

• Använd förifyllda annonstillgångar (bilder, rubriker, beskrivningar och webbadresser).
  • Visa annonser i sökresultat för hotellrelaterade sökfrågor.
  • Mät resultatet med egendomsspecifik rapportering.
  • Använd rekommendationer för resor Avsett för dig-målgrupp för inriktning.

I den här artikeln beskriver vi hur du kommer igång med Performance Max och använder den i dina hotellannonskampanjer.

Innehåll

Fördelar

• Hitta ännu fler gäster och uppmuntra dem att bli konverterande kunder. Syftet med Performance Max för resemål är att hjälpa hotell att generera trafik till deras webbplats och värva hotellgäster. Du får större räckvidd eftersom du enkelt kan lägga till nya annonsformat och annonsutrymmen och använda automatisk inriktning för att identifiera nya potentiella gäster som letar efter hotell som ditt. Det betyder att du kan hitta potentiella gäster som du inte ens visste att du missade.
  • Enkelt att ställa in. Googles AI föreslår text, bilder, webbadresser och andra element för varje hotell som du planerar att marknadsföra och samlar dem i tillgångsgrupper. Du bestämmer vilka texter och tillgångar som bäst representerar varje hotell och anger en budgetgräns och bokningsmål för varje kampanj.
  • Enkelt att underhålla. Funktionen hanterar allt från automatisk budgivning till hur dina annonser fördelas mellan annonsutrymmen och visar automatiskt de tillgångar som beräknas ge bäst resultat för en potentiell gäst. Samtidigt hjälper den dig att nå dina bokningsmål inom din budget. Googles AI gör det dessutom enkelt att skala upp kampanj- och budgivningsuppgifter utan att det kräver mer arbete från din sida.
  • Enkelt att förstå. Performance Max för resemål visar bara de mätvärden som är viktiga för ditt företag. Med den förenklade rapporteringen per hotell kan du spåra och dela med dig av kampanjresultatet för varje plats separat.

Här visas dina annonser

Performance Max-kampanjer visas i alla Googles kanaler som YouTube, Display, Sök, Förslag, Gmail, Maps och Travel-kanalen. För Performance Max för resemål används dessutom smart inriktning på hotellsöktermer på Sök för att ge befintliga kampanjer extra stor räckvidd.

Skapa kampanjer

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen Add och välj Ny kampanj.
  5. Välj Försäljning som kampanjmål.
    • Obs! Hotellvalsmodulen för Performance Max för resemål-kampanjer aktiveras oavsett om du väljer kampanjmålet Försäljning eller väljer att inte utgå från ett mål. Vi rekommenderar dock att du som tumregel använder annonseringsmålet Försäljning. Andra måltyper är inte kompatibla för närvarande.
  6. Scrolla ned och välj konverteringsmålet Köp.
    • Metodtips: Du kan välja andra mål i kampanjen, som telefonsamtal eller potentiella kunder. Vi rekommenderar dock att du enbart använder köpmål i Performance Max-kampanjer för resemål.
    • Obs! Mål i form av butiksbesök är inte kompatibla med Performance Max-kampanjer för resemål.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Välj Performance Max som kampanjtyp och välj Hotell i avsnittet Vad marknadsför du?.
  9. Välj önskad källa för hotellegendomsflödet. När du skapar Performance Max-kampanjer för resemål kan du välja bland följande alternativ för hotellegendomar:
    • Alternativ 1: Välj ett befintligt dataflöde eller skapa ett nytt i samband med att du skapar en Google Ads-kampanj. Då kan du välja hotell via hotellväljaren.
      • Obs! Du skapar en Performance Max-kampanj för resemål utan att använda ett Hotel Center-konto. Det innebär att hotellpriserna som används för dina annonser är tredjepartspriser med begränsningar som Google hämtar. Läs mer om Googles tredjepartspriser för hotellannonser.
      • Du kan lägga till upp till 100 hotell per kampanj.
        I fönstret Skapa nytt dataflöde kan du välja hotell från egendomsväljaren.
    • Alternativ 2: Länka Hotel Center (rekommenderas om du har ett eget Hotel Center-konto)
      Du kan länka Performance Max-kampanjer för resemål till ditt Hotel Center-konto. I Hotel Center-kontot kan du välja egendomarna som du vill länka (upp till 100 egendomar med olika platser, bilder och text) och använda dem i din Performance Max-kampanj för resemål. Några saker att tänka på:
      • Alternativet Använd hotellen i ditt Hotel Center-konto är bara tillgängligt för annonsörer som har ett Hotel Center-konto som är länkat till ett Google Ads-konto. Läs mer om hur du länkar konton.
      • Om ditt Hotel Center-konto har fler än 100 egendomar måste du välja högst 100 egendomar när du länkar kontot till Google Ads. Annars kan du inte använda det länkade Hotel Center-kontot i en Performance Max-kampanj för resemål.
      • Du kan koppla flera (olika) Hotel Center-konton till ett och samma Google Ads-konto.
      • Samma Hotel Center-konto kan dock kopplas en enda gång till samma Google Ads-konto.
      • Läs mer om hur du hanterar en befintlig koppling mellan ett Google Ads-konto och ett Hotel Center-konto.
    • Alternativ 3: Massuppladda hotell med Google Maps-webbadresser
      Hotellannonsörer som inte har Hotel Center-konton att länka eller som inte använder Googles hotelldataflödeskälla kan också skapa ett hotellegendomsflöde med hjälp av Google Maps-webbadresser. Läs mer om hur du skapar ett hotellegendomsflöde med Google Maps-webbadresser.
      • Obs! När en kampanj har publicerats kan det valda dataflödet inte ändras, men du kan uppdatera flödena för att lägga till eller ta bort egendomar.
  10. Ange kampanjens namn och klicka på Fortsätt.
  11. Välj ett sparat utkast i popup-fönstret eller klicka på Starta ny för att skapa en ny kampanj.
  12. Ange information om Budget och budgivning för kampanjen och klicka på Nästa.
  13. Välj Platser som du vill nå på sidan Kampanjinställningar och välj språket du vill inrikta dig på.
    • Obs! Vi rekommenderar att du anger en enstaka språkinriktning per Performance Max-kampanj för resemål. Om du inriktar dig på flera språk använder Google det först angivna språket för att skapa texttillgångar automatiskt.
  14. Vi rekommenderar att du avmarkerar rutan Slutlig webbadress under Automatiskt skapade tillgångar om du har fler än en egendom på domänen.
    • Obs! Om du bara har en egendom på domänen eller om du inriktar dig på alla egendomar på den rekommenderar vi att du låter kryssrutan Utökning av slutlig webbadress vara markerad.
  15. (Valfritt) Ange start- och slutdatum under Fler inställningar och klicka på Nästa.
  16. Klicka på + Logotyp på sidan Standardlogotyp för att lägga till en logotyp som kan användas som standard för alla hotell i kampanjen.
    Obs! Det är valfritt att lägga till en logotyp i kampanjen på den här nivån. Du kan lägga till eller redigera logotyper per tillgångsgrupp senare i samband med att du skapar kampanjen eller vid ett annat tillfälle.
    Användargränssnittet för att ange en standardlogotyp i en Performance Max-kampanj
  17. Klicka på Spara och sedan på Nästa.
  18. Klicka på Redigera på sidan Tillgångsgrupper om du vill göra ändringar i en fylld tillgångsgrupp.
    • I popup-fönstret kan du redigera tillgångsgruppens namn och målsidesadressen, videorna och andra tillgångar i panelen till vänster.
    • Obs! Google har bildtäckning för många hotell, och annonsörer kan alltid komplettera våra bilder med sina egna. Ibland kan Google inte hämta bilder. I sådana situationer kan annonsörerna ladda upp sina egna bilder eller söka igenom webbplatser och sociala medier för att hämta bilder.
    • Googles AI inkluderar nu målgruppstips för resor av typen Avsett för dig för varje tillgångsgrupp. Du kan redigera dem genom att skapa en ny persona eller byta till en befintlig. Vi använder Googles befintliga hotelldata (plats, bekvämligheter, betyg) för att automatiskt lägga till målgruppstips för alla dina valda hotell i syfte att förbättra resultatet.
    • Läs om hur du lägger till ytterligare tillgångsgrupper.
      Användargränssnittet för att lägga till tillgångsgrupper i en Performance Max-kampanj.
  19. Klicka på Spara och sedan på Nästa.
  20. Lägg till önskade tillägg på sidan Tillgångar. Under Fler tillägg kan du lägga till tillgångar för formulär för potentiella kunder, utbudsinformation, priser, erbjudanden och informationstexter. Klicka på Nästa.
    Användargränssnittet för att lägga till tillgångar i en Performance Max-kampanj.
  21. Granska kampanjen och klicka på Publicera kampanj.
    • Obs! Om du har missat att fylla i alla fält visas ett felmeddelande på sidan Granska kampanjen.

Vanliga frågor

Performance Max kontra Performance Max för resemål

1. Kan annonsörer köra Performance Max-kampanjer och Performance Max-kampanjer för resemål samtidigt?

Det är tekniskt möjligt att köra båda kampanjtyperna samtidigt om de är inriktade på samma plats och språk, men vi avråder starkt från detta. Kampanjerna skulle konkurrera med varandra och ge oväntade resultat. Annonsörer kan lägga till tillgångsgrupper i en Performance Max-kampanj för resemål som inte är egendomsspecifika. De fungerar då på samma sätt som en Performance Max-kampanj.

Däremot kan du använda Performance Max-kampanjer och Performance Max-kampanjer för resemål samtidigt om de är inriktade på olika platser eller språk.

Rekommenderade metoder för att skapa kampanjer

1. Hur många kampanjer bör en annonsör skapa?

Utgå från följande faktorer för att beräkna hur många kampanjer du bör köra:

• om egendomarna har separata anpassade budgetar eller separata avkastningsmål
    • om kampanjerna visas på olika språk
    • antalet tillgångsgrupper som krävs. Det finns för närvarande en maxgräns på 100 tillgångsgrupper (egendomar) per kampanj.
  2. Hur bör jag köra kampanjer på de bästa och viktigaste marknaderna?

Det är viktigt att Performance Max-kampanjen för resemål har tillräckligt stor volym för att ge meningsfulla resultat. Vi rekommenderar att du inkluderar marknader och hotellegendomar med befintlig trafik och vars resultat ligger nära dina förväntningar.
  3. Jag äger inte mitt eget Hotel Center-konto. Hur kan jag kontrollera om konverteringsspårning har ställts in på rätt sätt och utlöses för de egendomar jag marknadsför?

Annonsörer bör kontrollera en extra gång att klick på bokningslänkens webbadress som visas på fliken Hotell leder till att konverteringarna utlöses. Om konverteringsspårning inte har ställts in på rätt sätt kommer kampanjen inte att ge optimalt resultat.
  4. När jag skapar en ny eller redigerar en befintlig Performance Max-kampanj för resemål kan jag då kopiera över tillgångsgrupper från en annan Performance Max-kampanj för resemål om vi planerar att använda samma egendomar?

Tyvärr inte. Du kan använda något av följande två scenarier:

Scenario 1: Om annonsören skapar en ny kampanj kan annonsören antingen använda ett befintligt hotellegendomsflöde eller skapa ett nytt för att skapa tillgångsgrupper.

Scenario 2: Om annonsören ändrar en befintlig kampanj kan du läsa mer om hur du lägger till ytterligare tillgångsgrupper (hotell) i din Performance Max-kampanj för resemål.

Granska resultatet

1. När bör jag börja granska resultatet av min Performance Max-kampanj för resemål?

För att säkerställa att systemet har tillräckligt med data för att inrikta och optimera dina kampanjer rekommenderar vi att du väntar minst sex veckor innan du granskar resultatet. Läs mer om hur du optimerar kampanjer för Performance Max.