Lägga till annonsgruppsfilter i appkampanjflödet

Med flöden i appkampanjer kan du använda specifikt innehåll i din app, bland annat varumärke eller produkttyp, för att göra dina appannonser mer anpassade och bättre inriktade på befintliga och potentiella användare. Med annonsgruppsfiltrering kan du filtrera fram en delmängd av flödesobjekten som du vill koppla till en viss annonsgrupp i en kampanj.

Innan du börjar

Genom att filtrera flödesobjekt på annonsgruppsnivå kan du säkerställa

• sammanhållna produkter – Produkterna som hämtas från ditt flöde passar ihop på ett sammanhållet sätt (till exempel produkterna som visas hämtas från kategorin Kläder).
  • matchande tema – Produkterna eller artiklarna från ditt flöde matchar temat för din annonsgrupp och andra tillgångar.

Så fungerar filtrering av flöden för annonsgrupper

Obs! Det går bara att filtrera Google Merchant Center-flöden.

Du kan koppla ett enstaka flöde per kampanj. Därför betraktas flöden som tillgångar på kampanjnivå. När du har kopplat flödet till din appkampanj på sidan Inställningar kan alla artiklar från flödet visas i alla annonsgrupper utan att du lägger till ett filter.

Med filter kan du enkelt välja den delmängd av artiklar som du vill koppla till varje annonsgrupp för dynamisk annonsrendering.

Exempel

Här följer några exempel på hur du kan använda annonsgruppsfilter:

• Produktfiltrering – En klädkedja med flera kategorier som kör en annonsgrupp med skotema med tillgångar med skotema kan även filtrera flödet för den annonsgruppen så att den bara innehåller skor.
  • Varumärkesfiltrering – En elektronikåterförsäljare som kör en annonsgrupp med varumärke X med tillgångar från X kan även filtrera så att den bara innehåller artiklar från varumärke X för den aktuella annonsgruppen.

Här följer ett exempel på hur en flödesannons kan se ut utan filter. Bettans leksaksbutik säljer flera typer av leksaker, som babyleksaker, gosedjur, utomhusleksaker och pussel.

Bilden visar ett exempel på hur ett annonsflöde ser ut i en mobilapp: ett bannerområde högst upp, företagets namn, sex kategoriikoner (på två rader om tre) och de två knapparna Stäng och Installera längst ned.

Bettans leksaksbutik bestämmer sig för att lägga till ett produktfilter så att kunder kan se alla deras gosedjur. När det här produktfiltret tillämpas på produkttypen kan användare som letar efter gosedjur se den filtrerade listan över enbart gosedjur. Det ger en mycket mer relevant annonsupplevelse.

Bilden visar ett exempel på hur ett filtrerat annonsflöde ser ut i en mobilapp: ett bannerområde högst upp, företagets namn, namnet på ett filterval, sex filtrerade kategoriikoner (på två rader om tre) och de två knapparna Stäng och Installera längst ned.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till filter när du skapar en ny annonsgrupp

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på plusikonen för att skapa en ny annonsgrupp. Ange namnet på kampanjen (där du vill skapa en ny annonsgrupp) i popup-fönstret Välj en kampanj.
  5. När du kommer till sidan Ny annonsgrupp fyller du i de obligatoriska fälten eller anger önskad information för att skapa den nya annonsgruppen.
  6. Klicka på den komprimerbara panelen Prioriterade produkter och markera kryssrutan.
    • Välj önskad produktgrupp utifrån varumärke eller produkttyp.
    • När du har valt produktgruppen kan du klicka på artiklar som ska ingå. I kolumnen Överförda produkter visas antalet valda artiklar som ingår i varje kategori. Antalet artiklar är en uppskattning av storleken på den delmängd som ska användas i den valda annonsgruppen. Tänk på att de produktgrupper du väljer måste innehålla minst 20 produkter. Antalet valda kategorier visas högst upp i panelen till höger.
    • Klicka på plusikonen längst ned i panelen till vänster för att lägga till massvärden manuellt.
    • Ange flera varumärken i fältet. Varumärkesnamnen som du anger i fältet ska vara utbytbara sinsemellan beroende på vilket kategorifilter du har valt.
  7. Scrolla ned och klicka på Spara och fortsätt.
Obs!

Filtreringspanelen Prioriterade produkter visas bara om du har kopplat Google Merchant Center-flödet i kampanjinställningarna. Om det här fältet inte är markerat används hela flödet som standard.

Lägga till filter i en befintlig annonsgrupp

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på en annonsgrupp (där du vill använda filtret) i tabellverktygsfältet. Klicka på pennikonen Redigera högst upp till vänster för att öppna sidan Redigera appannons.
  5. Klicka på den komprimerbara panelen Prioriterade produkter och markera kryssrutan.
    • Välj önskad produktgrupp utifrån varumärke eller produkttyp.
    • När du har valt produktgruppen kan du klicka på artiklar som ska ingå. I kolumnen Överförda produkter visas antalet valda artiklar som ingår i varje kategori. Antalet artiklar är en uppskattning av storleken på den delmängd som ska användas i den valda annonsgruppen. Tänk på att de produktgrupper du väljer måste innehålla minst 20 produkter. Antalet valda kategorier visas högst upp i panelen till höger.
    • Klicka på plusikonen längst ned i panelen till vänster för att lägga till massvärden manuellt.
    • Ange flera varumärken i fältet. Varumärkesnamnen som du anger i fältet ska vara utbytbara sinsemellan beroende på vilket kategorifilter du har valt.
  6. Scrolla ned och klicka på Spara.