Legg til annonsegruppefiltre i feeder for appkampanjer

Med feeder i appkampanjer kan du bruke spesifikt innhold fra appen din, deriblant merkevare eller produkttype, for å vise mer tilpassede appannonser som er bedre målrettet mot både eksisterende og potensielle kunder. Med filtrering på annonsegruppenivå kan du velge ut bare et delsett av feedelementene du vil legge til i en bestemt annonsegruppe i en kampanje.

Før du begynner

Gjennom å filtrere feedelementer på annonsegruppenivå får du disse fordelene:

• Relaterte produkter: Produktene som hentes fra feeden, passer sammen (det vises f.eks. bare varer fra kleskategorien).
  • Konsekvent tema: Varene og produktene fra feeden matcher temaet i annonsegruppen eller andre elementer.

Slik fungerer feedfiltrering for annonsegrupper

Merk: Det er bare Google Merchant Center-feeder som er kvalifisert for filtrering.

Du kan bare legge til én feed per kampanje. Vi anser derfor feeder som elementer på kampanjenivå. Når du har lagt til feeden i appkampanjen på «Innstillinger»-siden, kan alle elementene i feeden automatisk vises i en hvilken som helst annonsegruppe uten at det må legges til noe filter.

Med filtre kan du enkelt velge ut delsett av elementer du vil legge til i hver annonsegruppe, slik at de kan gjengis dynamisk i annonser.

Eksempel

Her er noen eksempler på bruk av annonsegruppefiltre:

• Produktfiltrering: En klesbutikk med flere kategorier kjører en kampanje og har en annonsegruppe der alle elementene er kategorisert under temaet «sko». De kan da filtrere feeden sin etter bare denne annonsegruppen, slik at bare skorelaterte elementer vises i annonsene.
  • Merkevarefiltrering: En elektronikkforhandler kjører en kampanje for merkevare X og har en annonsegruppe der alle elementene er fra merkevare X. De kan da filtrere feeden sin etter bare merkevarer fra merkevare X fra denne annonsegruppen.

Nedenfor følger et eksempel på hvordan en feedannonse uten et filter kan se ut. Betsys leketøysbutikk selger flere typer leker, blant annet kosedyr, puslespill, babyleker og utendørsleker.

I dette bildet ser du et eksempel på hvordan en annonsefeed ser ut i en mobilapp: et bannerområde øverst, navnet på bedriften, seks kategoriikoner (oppført i to rader av tre hver) og to knapper, «Lukk» og «Installer», nederst.

De bestemmer seg for å legge til et produktfilter, slik at forbrukere kan se oppføringene for alle kosedyrene de selger. Når dette produktfilteret brukes med kosedyr som produkttype, får brukere på utkikk etter kosedyr, se denne filtrerte listen over produkter som bare inneholder kosedyr. Dermed blir annonseopplevelsen mer relevant.

I dette bildet ser du et eksempel på hvordan en filtrert annonsefeed ser ut i en mobilapp: et bannerområde øverst, navnet på bedriften, navnet på et filtervalg, seks filtrerte kategoriikoner (oppført i to rader av tre hver) og to knapper, «Lukk» og «Installer» nederst.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Legg til filtre når du oppretter nye annonsegrupper

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Klikk på plussikonet for å opprette en ny annonsegruppe. Skriv inn navnet på kampanjen (som du vil opprette en ny annonsegruppe for) i «Velg en kampanje»-forgrunnsvinduet.
  5. Når «Ny annonsegruppe»-siden åpnes, må du fylle ut de obligatoriske feltene eller legge inn informasjonen som etterspørres, for å opprette den nye annonsegruppen.
  6. Klikk på Prioriterte produkter-panelet som kan skjules, og merk så av i avmerkingsboksen.
    • Velg produktgruppen etter merkevare eller produkttype.
    • Når du har gjort det, kan du klikke på varene som vises. I «Innsendte produkter»-kolonnen ser du hvor mange varer som er valgt fra de enkelte kategoriene. Antallet varer er et anslag for størrelsen på delsettet som skal brukes i den aktuelle annonsegruppen. Merk deg at produktgruppene du velger, må inneholde minst 20 produkter. Antallet valgte kategorier vises øverst i panelet til høyre.
    • Klikk på plussikonet nederst i panelet til venstre for å legge til mange verdier manuelt.
    • Skriv inn flere merkevarer i feltet. Navnet på merkevaren, som du har oppgitt i feltet, bør kunne endres ut fra kategorifilteret du bruker til enhver tid.
  7. Rull nedover og klikk på Lagre og fortsett.
Merk:

«Prioriterte produkter»-filtreringspanelet vises bare hvis du har lagt til en Google Merchant Center-feed i kampanjeinnstillingene. Hvis det ikke er merket av for dette feltet, brukes som standard hele feeden som et element.

Legg til filtre i eksisterende annonsegrupper

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Klikk på en bestemt annonsegruppe (som du vil bruke filteret på) på verktøyraden i tabellen. Klikk på blyantikonet Endre øverst til venstre for å åpne Endre appannonser-siden.
  5. Klikk på Prioriterte produkter-panelet som kan skjules, og merk så av i avmerkingsboksen.
    • Velg produktgruppen etter merkevare eller produkttype.
    • Når du har gjort det, kan du klikke på varene som vises. I «Innsendte produkter»-kolonnen ser du hvor mange varer som er valgt fra de enkelte kategoriene. Antallet varer er et anslag for størrelsen på delsettet som skal brukes i den aktuelle annonsegruppen. Merk deg at produktgruppene du velger, må inneholde minst 20 produkter. Antallet valgte kategorier vises øverst i panelet til høyre.
    • Klikk på plussikonet nederst i panelet til venstre for å legge til mange verdier manuelt.
    • Skriv inn flere merkevarer i feltet. Navnet på merkevaren, som du har oppgitt i feltet, bør kunne endres ut fra kategorifilteret du bruker til enhver tid.
  6. Rull ned og klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold