Advertentiegroepfilters toevoegen aan uw app-campagnefeed

Met feeds in app-campagnes kunt u specifieke content uit uw app gebruiken, zoals merk of producttype, om uw app-advertenties persoonlijker te maken en beter te targeten op bestaande en potentiële gebruikers. Met advertentiegroepfilters kunt u filteren om slechts een subset van uw feeditems te selecteren die u aan een bepaalde advertentiegroep in een campagne wilt koppelen.

Voordat u begint

Door feeditems te filteren op advertentiegroepniveau, kunt u het volgende garanderen:

• Productsamenhang: De producten die via uw feed worden gebruikt, passen op een samenhangende manier samen (bijvoorbeeld items uit uw kledingcategorie).
  • Thema-uitlijning: De producten of items uit uw feed komen overeen met het thema van uw advertentiegroep en andere componenten.

Hoe filters voor advertentiegroepen werken

Opmerking: Alleen Google Merchant Center-feeds komen in aanmerking voor filteren.

U kunt maar één feed per campagne toevoegen. Feeds worden daarom beschouwd als componenten op campagneniveau. Als u op de pagina Instellingen uw feed heeft toegevoegd aan uw app-campagne, kunnen alle items uit uw feed worden getoond voor alle advertentiegroepen zonder dat er een filter wordt toegevoegd.

Met filters kunt u eenvoudig een subset van items selecteren die u aan elke advertentiegroep wilt toevoegen voor dynamische advertentieweergave.

Voorbeeld

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u advertentiegroepfilters kunt gebruiken:

• Productfiltering: Een kledingwinkel die meerdere categorieën heeft en een advertentiegroep met schoenenthema heeft met componenten met een schoenenthema, kan de feed voor die advertentiegroep ook filteren, zodat deze alleen schoenen bevat.
  • Merkfiltering: Een elektronicaverkoper die een advertentiegroep voor Merk X met componenten van Merk X laat lopen, kan ook filteren om alleen items van Merk X op te nemen voor die specifieke advertentiegroep.

Hier volgt een voorbeeld van een feedadvertentie zonder filter. Betsy’s Toy Shop verkoopt verschillende soorten speelgoed, waaronder babyspeelgoed, knuffels, buitenspeelgoed en puzzels.

Deze afbeelding laat een voorbeeld zien van hoe een advertentiefeed eruitziet in een mobiele app: een bannergebied bovenaan, de naam van het bedrijf, 6 categorie-iconen (in 2 rijen van 3) en onderaan de 2 knoppen Sluiten en Installeren.

Betsy’s Toy Shop besluit een productfilter toe te voegen zodat consumenten de resultaten voor alle knuffeldieren kunnen zien. Als dit productfilter is toegepast voor het producttype knuffeldieren, kan een gebruiker die op zoek is naar knuffeldieren, deze gefilterde lijst met producten zien met alleen knuffeldieren. Hierdoor wordt de advertentiebeleving veel relevanter.

Deze afbeelding laat een voorbeeld zien van hoe een gefilterde advertentiefeed eruitziet in een mobiele app: een bannergebied bovenaan, de naam van het bedrijf, de naam van een filterselectie, 6 gefilterde categorie-iconen (in 2 rijen van 3) en onderaan de 2 knoppen Sluiten en Installeren.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Filter toevoegen als u een nieuwe advertentiegroep maakt

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op het plusje om een nieuwe advertentiegroep te maken. Geef de naam op van de campagne (waarvoor u een nieuwe advertentiegroep wilt maken) in het pop-upvenster Selecteer campagne.
  5. Nadat u de pagina 'Nieuwe advertentiegroep' heeft geopend, vult u de verplichte velden in of voert u de gewenste gegevens in om de nieuwe advertentiegroep te maken.
  6. Klik op het samenvouwbare deelvenster Producten met prioriteit en vink het selectievakje aan.
    • Selecteer uw productgroep op merk of producttype.
    • Nadat u de productgroep heeft geselecteerd, kunt u op items klikken die worden gevuld. In de kolom Ingediende producten staat het aantal geselecteerde items in elke categorie. Het aantal items geeft een schatting van de subsetgrootte die in de geselecteerde advertentiegroep wordt gebruikt. De productgroepen die u selecteert, moeten ten minste 20 of meer producten hebben. Het aantal geselecteerde categorieën staat bovenaan het rechterdeelvenster.
    • Klik onderaan het linkerdeelvenster op het plusje om handmatige bulkwaarden toe te voegen.
    • Geef meerdere merken op in het veld. De merknaam, die u in het veld heeft opgegeven, hangt af van het categoriefilter dat u heeft geselecteerd.
  7. Scroll omlaag en klik op Opslaan en doorgaan.
Opmerking:

Het filtervenster Geprioriteerde producten verschijnt alleen als u de Google Merchant Center-feed heeft gekoppeld in de campagne-instellingen. Als dit veld niet is aangevinkt, wordt de hele feed standaard als component gebruikt.

Filter toevoegen aan een bestaande advertentiegroep

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik in de werkbalk van de tabel op een specifieke advertentiegroep (waarop u het filter wilt toepassen). Klik op het potloodje Bewerken linksboven om de pagina App-advertentie bewerken te openen.
  5. Klik op het samenvouwbare deelvenster Producten met prioriteit en vink het selectievakje aan.
    • Selecteer uw productgroep op merk of producttype.
    • Nadat u de productgroep heeft geselecteerd, kunt u op items klikken die worden gevuld. In de kolom Ingediende producten staat het aantal geselecteerde items in elke categorie. Het aantal items geeft een schatting van de subsetgrootte die in de geselecteerde advertentiegroep wordt gebruikt. De productgroepen die u selecteert, moeten ten minste 20 of meer producten hebben. Het aantal geselecteerde categorieën staat bovenaan het rechterdeelvenster.
    • Klik onderaan het linkerdeelvenster op het plusje om handmatige bulkwaarden toe te voegen.
    • Geef meerdere merken op in het veld. De merknaam, die u in het veld heeft opgegeven, hangt af van het categoriefilter dat u heeft geselecteerd.
  6. Scroll omlaag en klik op Opslaan.