Mainosryhmäsuodattimien lisääminen Sovelluskampanjan syötteeseen

Sovelluskampanjoiden syötteiden avulla saat näkyviin tietynlaista sovelluksessa olevaa sisältöä (esim. brändin tai tuotetyypin), jolloin sovellusmainoksesi voidaan kohdentaa paremmin nykyisille ja potentiaalisille käyttäjille. Mainosryhmäsuodattimilla voit puolestaan valita tiettyyn mainosryhmään vain osan syötekohteista.

Ennen kuin aloitat

Syötekohteiden suodattaminen mainosryhmätasolla takaa

• tuotteiden yhteensopivuuden: syötteestä valitut tuotteet liittyvät toisiinsa (mainoksissa näkyy esimerkiksi Vaatetus-kategorian tuotteita)
  • teemanmukaisuuden: syötteestä valitut tuotteet vastaavat mainosryhmän ja muiden mainoselementtien teemaa.

Näin syötesuodatus toimii

Huom. Suodattimia voi käyttää vain Google Kauppiaskeskus ‑syötteiden kanssa.

Yhtä kampanjaa kohti voi olla vain yksi syöte, eli syötteet ovat kampanjatasoisia elementtejä. Kun olet liittänyt syötteen Sovelluskampanjaasi asetussivulta, kaikki syötekohteet voivat näkyä kaikkien mainosryhmien mainoksissa, jos et lisää suodattimia.

Suodattimien avulla voit valita helposti kuhunkin mainosryhmään liitettävät syötekohteet, joita käytetään mainoksissa dynaamisesti.

Esimerkkejä

Tässä pari esimerkkiä mainosryhmäsuodattimien käytöstä:

• Tuotesuodatus: Urheilukaupalla on kenkiin keskittyvä mainosryhmä, jonka elementit ovat teeman mukaisia. Myös syöte voidaan suodattaa niin, että mainosryhmän mainoksissa näkyy vain kenkiä.
  • Brändisuodatus: Elektroniikan jälleenmyyjällä on X-brändille oma mainosryhmä, jonka elementit ovat brändiin liittyviä. Suodattimen avulla mainosryhmään voidaan sisällyttää vain X-brändin syötekohteet.

Alta näet esimerkin syötemainoksesta, jota ei ole suodatettu. Betsy’s Toy Shopin valikoimaan kuuluu esimerkiksi vauvaleluja, pehmoeläimiä, ulkoleluja ja palapelejä.

Tässä kuvassa on esimerkki siitä, miltä mainossyöte näyttää mobiilisovelluksessa: yläreunassa olevan bannerialueen ja alareunassa olevien Sulje- ja Asenna-painikkeiden lisäksi syötteessä näkyy yrityksen nimi ja kuusi kategoriakuvaketta (jotka on jaettu kahdelle riville).

Betsy’s Toy Shop päättää lisätä tuotesuodattimen, jotta asiakkaat voivat nähdä mainoksissa kaikki myynnissä olevat pehmoeläimet. Kun tuotesuodattimeksi on lisätty tuotetyyppi "pehmoeläimet", niitä etsivä käyttäjä näkee suodatetun tuotelistan, jossa on pelkkiä pehmoeläimiä. Näin mainoskokemus on huomattavasti hyödyllisempi.

Tässä kuvassa on esimerkki siitä, miltä suodatettu mainossyöte näyttää mobiilisovelluksessa: yläreunassa olevan bannerialueen ja alareunassa olevien Sulje- ja Asenna-painikkeiden lisäksi syötteessä näkyy yrityksen nimi, valitun suodattimen nimi ja kuusi suodattimen mukaista kategoriakuvaketta (jotka on jaettu kahdelle riville).

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Suodattimen lisääminen uutta mainosryhmää luotaessa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat‑valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa pluskuvaketta luodaksesi uuden mainosryhmän. Lisää "Valitse kampanja" ‑ponnahdusikkunaan sen kampanjan nimi, johon haluat luoda uuden mainosryhmän.
  5. Täytä "Uusi mainosryhmä" ‑sivulle pakolliset kentät ja muut haluamasi tiedot.
  6. Klikkaa tiivistettävää Priorisoidut tuotteet ‑paneelia ja merkitse valintaruutu.
    • Valitse tuoteryhmä brändin tai tuotetyypin mukaan.
    • Kun olet valinnut tuoteryhmän, voit klikata näkyviin tulleita kohteita. "Lähetetyt tuotteet" ‑sarakkeesta näet kuhunkin kategoriaan lisättyjen kohteiden määrän. Siitä saat käsityksen mainosryhmässä käytettävän tuotejoukon koosta. Huomaa, että valituissa tuoteryhmissä on oltava vähintään 20 tuotetta. Valittujen kategorioiden määrä näkyy oikeanpuoleisen paneelin yläosassa.
    • Jos haluat lisätä manuaalisesti useita arvoja kerralla, klikkaa vasemmanpuoleisen paneelin alareunasta pluskuvaketta .
    • Lisää kenttään useita brändejä. Lisättyjen nimien pitäisi vastata valitsemaasi kategoriasuodatinta.
  7. Vieritä alaspäin ja klikkaa Tallenna ja jatka.
Hyvä huomata

"Priorisoidut tuotteet" ‑suodatuspaneeli näkyy vain, jos olet lisännyt kampanja-asetuksiin Google Kauppiaskeskus ‑syötteen. Jos paneelin valintaruutua ei merkitä, koko syötettä käytetään elementtinä oletuksena.

Suodattimen lisääminen aiemmin luotuun mainosryhmään

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat‑valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa taulukosta haluamaasi mainosryhmää. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta kynäkuvaketta Muokkaa, niin pääset Muokkaa sovellusmainosta ‑sivulle.
  5. Klikkaa tiivistettävää Priorisoidut tuotteet ‑paneelia ja merkitse valintaruutu.
    • Valitse tuoteryhmä brändin tai tuotetyypin mukaan.
    • Kun olet valinnut tuoteryhmän, voit klikata näkyviin tulleita kohteita. "Lähetetyt tuotteet" ‑sarakkeesta näet kuhunkin kategoriaan lisättyjen kohteiden määrän. Siitä saat käsityksen mainosryhmässä käytettävän tuotejoukon koosta. Huomaa, että valituissa tuoteryhmissä on oltava vähintään 20 tuotetta. Valittujen kategorioiden määrä näkyy oikeanpuoleisen paneelin yläosassa.
    • Jos haluat lisätä manuaalisesti useita arvoja kerralla, klikkaa vasemmanpuoleisen paneelin alareunasta pluskuvaketta .
    • Lisää kenttään useita brändejä. Lisättyjen nimien pitäisi vastata valitsemaasi kategoriasuodatinta.
  6. Vieritä alaspäin ja klikkaa Tallenna.