Felsöka fluktuationer och ändringar i smarta kampanjers resultat

I den här artikeln beskriver vi anledningar till variationer och förändringar i resultatet av smarta kampanjer, varför de kan leda till förändringar i kampanjresultatet över tid och hur du kan använda verktygen i ditt Google Ads-konto för att ta reda på orsaken till förändringarna.

Tänk på att det är normalt att kampanjresultatet varierar.

Sex vanliga anledningar till att resultatet varierar

1. Nya ändringar i konto- eller kampanjinställningar

Om du ändrar konto- eller kampanjinställningar, som budget, sökordsteman, söktermer, annonstext, målsida, platsinriktning och schemaläggning för annonser, kan det medföra variationer i resultatet.

Läs mer om Resultatvariationer i smarta kampanjer: Ändringar i konto- och kampanjinställningar.

2. Budgetinställningar

Sannolikheten för resultatvariationer i kampanjen är större när budgeten är begränsad.

Läs mer om Resultatvariationer i smarta kampanjer: Budgetinställningar.

3. Låg täckning och variation hos annonsmaterial

Smarta kampanjer skapas med de tillgångar du laddar upp, så det är viktigt att du har olika typer av annonsmaterial i olika annonsformat.

Läs mer om Resultatvariationer i smarta kampanjer: Annonsmaterialets täckning och variation.

4. Inriktningsinställningar och överlappningar

Om din kampanj är inriktad på en mindre grupp användare med mycket specifika inställningar för sökordstema, plats, annonsschema eller språk är det också mer troligt att resultatet varierar. Du kan ha flera smarta kampanjer i ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av liknande sökordsteman eller annan inriktning.

Läs mer om Resultatvariationer i smarta kampanjer: Inriktning.

5. Policy- och annonsgranskningsstatus

Resultatet kan påverkas av förändringar av kampanjens godkännandestatus. Se till att kampanjen har statusen Aktiv.

Läs mer om Resultatvariationer i smarta kampanjer: Policy och annonsgranskningsstatus.

6. Andra kontoproblem

Problem med betalningar, ändring av fakturamottagare eller andra problem på kontonivå kan påverka både konto- och kampanjresultatet.

Läs mer om Resultatvariationer i smarta kampanjer: Kontoproblem.