Fejlfinding af problemer med udsving og ændringer i Smart-kampagner

I denne artikel kan du læse om forskellige årsager til udsving og ændringer i Smart-kampagner, hvorfor de kan medføre ændringer af kampagneeffektiviteten over tid, og hvordan du kan bruge værktøjerne på din Google Ads-konto til at finde frem til årsagen til disse ændringer.

Husk! Det er helt normalt, at kampagneeffektiviteten varierer.

6 almindelige årsager til udsving i effektiviteten

1. Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger inden for den seneste tid

Redigering af konto- eller kampagneindstillinger, f.eks. budget, søgeordstemaer, annoncetekst, landingsside, geografisk målretning og annonceplanlægning, kan ændre effektiviteten.

Få flere oplysninger om udsving i Smart-kampagners effektivitet: Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger.

2. Budgetindstillinger

Der kan være større sandsynlighed for, at din kampagne har udsving i effektiviteten, når budgettet er begrænset.

Få flere oplysninger om udsving i Smart-kampagners effektivitet: Budgetindstillinger.

3. Lav annoncematerialedækning og -variation

Smart-kampagner oprettes ved hjælp af aktiver, du uploader, så det er vigtigt at sikre, at du har et alsidigt sæt annoncemateriale på tværs af annonceformater.

Få flere oplysninger om udsving i Smart-kampagners effektivitet: Annoncematerialedækning og -variation.

4. Målretningsindstillinger og overlapninger

Hvis din kampagne er målrettet mod en mindre undergruppe af brugere med meget specifikke indstillinger for søgeordstemaer, lokation, annonceplanlægning eller sprog, kan den også have større udsving i effektiviteten. Du kan have flere Smart-kampagner på din konto, der er kvalificerede til at deltage på de samme auktioner på grund af søgeord, der minder om hinanden, eller forskellige målretningstyper.

Få flere oplysninger om udsving i Smart-kampagners effektivitet: Målretning.

5. Politik og status for annoncegennemgang

Ændringer af godkendelsesstatus for din kampagne kan påvirke effektiviteten. Sørg for, at din kampagnes status er indstillet til "aktiv".

Få flere oplysninger om udsving i Smart-kampagners effektivitet: Politik og status for annoncegennemgang.

6. Andre problemer på kontoniveau

Problemer med betalinger eller faktureringsoverførsler eller andre problemer på kontoniveau kan indvirke på din kontos og dine kampagners effektivitet.

Få flere oplysninger om udsving i Smart-kampagners effektivitet: Kontoproblemer.