Tag-ID: definisjon

En tag-ID er en identifikator du plasserer på siden din for å laste inn en gitt Google-tag. Eksempler på tag-ID-er er «GT-XXXXXXXXX», «G-XXXXXXXXX» og «AW-XXXXXXXXX». Én enkelt Google-tag kan ha flere tag-ID-er.

I stedet for å administrere flere tagger for ulike Google-produktkontoer kan du bruke Google-taggen på hele nettstedet ditt og knytte taggen til flere destinasjoner.

Når du er i delen for Google-taggen i Google Ads- eller Google Analytics-kontoen din, vises tag-ID-en under Google-taggen på venstre side. Én enkelt tag kan ha flere tag-ID-er. Hvis du har kombinert tagger, kan du se flere tag-ID-er. Den første ID-en er «hoved-ID-en», men ID-ene kan brukes om hverandre når du legger til Google-taggen på nettstedet ditt. Hvis du fjerner en destinasjon, endres ikke de eksisterende tag-ID-ene.

Illustrasjonen som viser hvor du finner tag-ID-er i Google Tag Manager.