Mulige årsaker til at du ikke ser noen forklaringer

Hensikten med forklaringene er å fremheve viktige endringer i resultatberegningene det optimaliseres for i kampanjen din. Fra tid til annen vises det kanskje ikke noen forklaringer. Her er noen vanlige årsaker til det:

• Beregningen er ikke relevant for kampanjemålene: Forklaringer vises bare for resultatberegningene du optimaliserer for i kampanjen, ettersom svingninger i andre beregninger er forventet, men verken en indikator på gode eller svake resultater. I en kampanje med budgivning for maksimering av antallet konverteringer vises det for eksempel forklaringer som er knyttet til endringer i klikkvolumet eller konverteringsverdien, ettersom kampanjens lønnsomhet måles i kostnader og konverteringer.
  • Endringen er ikke betydelig nok til å utløse en forklaring: Forklaringer utløses ikke for mindre endringer, enten dette er i prosent eller absolutte tall (f.eks. et lavt antall totale konverteringer). Mindre resultatsvingninger kan forventes, så vi ønsker bare å fremheve betydelige endringer.
  • Datoperioden omfatter dagens dato eller går lenger tilbake enn de siste 90 dagene: Vi tilbyr forklaringer bare for perioder innenfor de siste 90 dagene. Du kan fortsatt se den prosentvise endringen i perioder på over 90 dager, men forklaringsvinduet vises ikke. Likeledes får du ikke se forklaringer hvis datoperioden du har valgt, inneholder dagens dato, siden det kan finnes flere data fra den dagen.
  • Tilgjengelighet i kampanjetyper og budstrategier: Forklaringer er foreløpig bare tilgjengelige for enkelte kampanjetyper og budstrategier.

Måljusterte beregninger og kampanjetyper som støtter forklaringer

Kampanjetype Budstrategi Støttede beregninger
Søk Utvidet CPC for verdi Konverteringsverdi
Søk Manuell CPC og utvidet CPC Klikk, kostnad, visninger, konverteringer og konverteringsverdi
Søk Maksimer antall klikk Klikk og kostnad
Søk Maksimer antall konverteringer Kostnad og konverteringer
Søk Maksimer konverteringsverdien og mål-ROAS Kostnad og konverteringsverdi
Søk Mål-CPA Kostnad og konverteringer
Søk Mål for visningsandel Kostnad og visninger
App Mål-CPA Kostnad, installeringer og handlinger i apper
Performance Max Maksimer antall konverteringer (med en valgfri mål-CPA) Kostnad, konverteringer
Performance Max Maksimer konverteringsverdi (med en valgfri mål-ROAS) Kostnad, konverteringsverdi

Link til beslektet innhold