Miksi selitykset eivät aina näy

Selitykset on suunniteltu esittelemään merkittäviä muutoksia tulosmittareihin, joille kampanjasi on optimoitu. Selitykset eivät kuitenkaan ole aina saatavilla. Tässä on joitakin yleisiä syitä siihen:

• Mittari ei vastaa kampanjatavoitteita: Selitykset ovat saatavilla vain tulosmittareille, joille kampanjasi on optimoitu, koska muiden mittareiden vaihtelu on odotettavaa mutta ei merkki kampanjan onnistumisesta tai tulosongelmista. Esimerkki: Selitykset klikkausmäärän tai konversioarvon muutoksille kampanjassa, jossa käytetään konversiomäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa, koska kampanjan onnistumista mitataan konversioiden ja hinnan perusteella.
  • Muutos ei ole tarpeeksi suuri selityksen luomiseksi: Selityksiä ei luoda prosentuaalisesti tai määrällisesti pienille muutoksille (esimerkiksi konversioiden pieni kokonaismäärä). Näin varmistetaan, että huomio keskittyy vain merkittäviin muutoksiin, sillä tällaiset pienet tulosvaihtelut ovat odotettavia.
  • Ajanjakso sisältää tämän päivän tai se ulottuu kauemmas kuin 90 viime päivää: Selitykset ovat saatavilla vain 90 viime päivän ajalle. Prosentuaalinen muutos pysyy näkyvissä 90 päivän jälkeenkin, mutta selitysikkuna ei näy. Et näe selityksiä, jos valitsemasi ajanjakso sisältää meneillään olevan päivän, koska kyseiseltä päivältä saattaa tulla vielä lisää dataa.
  • Kampanjatyypin ja hintatarjousstrategian saatavuus: Selitykset ovat tällä hetkellä saatavilla vain joillekin kampanjatyypeille ja hintatarjousstrategioille.

Tavoitteeltaan yhtenäiset mittarit ja kampanjatyypit, jotka tukevat selityksiä

Kampanjatyyppi Hintatarjousstrategia Tuetut mittarit
Haku Arvoon keskittyvä tehostettu klikkauskohtainen hinta Konversioarvo
Haku Manuaalinen klikkauskohtainen hinta ja tehostettu klikkauskohtainen hinta Klikkaukset, hinta, impressiot, konversiot ja konversioarvo
Haku Klikkausmäärän maksimointi Klikkaukset ja hinta
Haku Konversiomäärän maksimointi Hinta ja konversiot
Haku Konversioarvon maksimointi ja ROAS-tavoite Hinta ja konversioarvo
Haku CPA-tavoite Hinta ja konversiot
Haku Impressio-osuustavoite Hinta ja impressiot
Sovellus CPA-tavoite Hinta, asennukset ja sovelluksen sisäinen toiminta
Maksimitulokset Konversiomäärän maksimointi, jossa voi käyttää valinnaista CPA-tavoitetta Hinta, konversiot
Maksimitulokset Konversioarvon maksimointi, jossa voi käyttää valinnaista ROAS-tavoitetta. Hinta, konversioarvo

Aiheeseen liittyvä linkki