Feilsøk resultatsvingninger og endringer i videokampanjer

I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike årsaker til endringer og svingninger i videokampanjeresultater, hvorfor de kan føre til endringer i kampanjeresultatene over tid, og hvordan du kan bruke verktøyene i Google Ads-kontoen din til å forstå årsakene til disse endringene.

Husk: Det er normalt at kampanjeresultatene varierer.

Før du begynner

Evaluer resultatene basert på budstrategien og optimaliseringsmålet du bruker

Før du trekker konklusjoner om kampanjeresultatene, er det viktig at du vurderer hvorvidt innstillingene du bruker, er i tråd med beregningene det optimaliseres for i kampanjen din. Hvis du oppdaterer budstrategien eller optimaliseringsinnstillingene i kampanjen i tråd med forretnings- og annonseringsmålene dine, kan du være sikker på at du fokuserer på de relevante beregningene når du analyserer kampanjeresultatene for å finne ut årsakene bak svingningene.

Med mål-CPA er for eksempel hensikten at du skal få så mange konverteringer som mulig til (eller under) målkostnaden per handling (mål-CPA) du fastsetter. I kampanjer med mål-CPA kan kostnaden per konvertering og andre konverteringsrelaterte beregninger være bedre resultatindikatorer enn kostnaden per klikk og antallet visninger. Husk å kontrollere start- og sluttdatoen for kampanjen eller endringer i start- og sluttdatoen for å få en bedre forståelse av kampanjeresultatene.

8 vanlige årsaker til at resultatene svinger

1. Nylige endringer i konto- eller kampanjeinnstillinger

Resultatene kan svinge dersom du endrer noe i kontoen din eller kampanjeinnstillingene, deriblant bud, søkeord, budsjettet, målgruppen, budstrategien, budjusteringer, annonseplanleggingen eller demografisk informasjon.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: endringer i konto- eller kampanjeinnstillinger.

2. Konfigurering av konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Hvis det forekommer et plutselig fall i antallet globale ping eller tagutløsninger knyttet til en konverteringshandling som brukes i forbindelse med automatisk budgivning i kampanjen din, kan dette føre til at forbruket går ned – og dermed at annonsene vises sjeldnere – mens Google Ads optimaliserer for den aktuelle konverteringshandlingen.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: konfigurering av konverteringssporing og konverteringsforsinkelse.

3. Auksjonsdynamikk

Valgene som tas av andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan påvirke kampanjeresultatene dine.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: auksjonsdynamikk.

4. Endrede brukerinteresser og sesongvariasjoner

Endringer i brukerinteresse og sesongvariasjoner ligger utenfor din kontroll, men du kan muligens begrense resultatsvingningene ved å justere kampanjene.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: endrede brukerinteresser og sesongvariasjoner.

5. Bud og budmål

Du kan komme til å se resultatsvingninger hvis du angir bud, budmål eller budgrenser uten å ta hensyn til de historiske dataene Google Ads bruker for å vise annonsene dine.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: bud og budmål.

6. Budsjettinnstillinger

Det er større sannsynlighet for at kampanjeresultatene svinger, hvis budsjettet er begrenset.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: budsjettinnstillinger.

7. Målrettingsinnstillinger og overlappende auksjoner (søkeord, målgrupper, geografisk område)

Hvis du målretter kampanjen mot en mindre brukergruppe ved hjelp av svært spesifikke innstillinger for steder, søkeord og målgrupper, øker sjansene for resultatsvingninger. Du kan også ha flere kampanjer eller annonsegrupper i kontoen din som kan inngå i overlappende auksjoner på grunn av lignende segmenter eller annen målretting.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: målretting.

8. Retningslinjer og evalueringsstatus for annonser

Hvis evalueringsstatusen for annonsene eller søkeordene dine endres, kan dette påvirke resultatene du får.

Finn ut mer om dette i artikkelen Resultatsvingninger i videokampanjer: retningslinjer og evalueringsstatus.