Fejlfinding af problemer med udsving og ændringer i videokampagner

I denne artikel kan du læse om forskellige årsager til udsving og ændringer i videokampagner, hvorfor de kan medføre ændringer af kampagneeffektiviteten over tid, og hvordan du kan bruge værktøjerne på din Google Ads-konto til at finde frem til årsagen til disse ændringer.

Husk! Det er helt normalt, at kampagneeffektiviteten varierer.

Før du begynder

Vurder effektiviteten ud fra din budstrategi og dit optimeringsmål

Inden du konkluderer noget med hensyn til kampagneeffektivitet, er det vigtigt, at du først overvejer, om de indstillinger, du bruger, matcher de metrics, din kampagne er optimeret til. Opdatering af din kampagnes budstrategi eller indstillinger for optimeringsmål i henhold til dine forretnings- og annonceringsmål er med til at sikre, at du fokuserer på relevante metrics, når du analyserer kampagneeffektiviteten for at finde ud af, hvad der har været årsagen til udsving.

Eksempelvis kan mål-CPA være med til at sikre dig så mange konverteringer som muligt til eller under den målpris pr. handling (mål-CPA, target cost-per-action), du har angivet. I kampagner, hvor der bruges mål-CPA, er pris pr. konvertering og andre konverteringsrelaterede metrics muligvis bedre indikatorer for effektivitet end pris pr. klik og eksponeringer. Sørg for at tjekke din kampagnes start- og slutdato eller ændringer af start- og slutdatoerne, så du får en bedre forståelse af din kampagnes effektivitet.

8 almindelige årsager til udsving i effektiviteten

1. Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger inden for den seneste tid

Redigering af konto- eller kampagneindstillinger, såsom budstrategi, budjusteringer, bud, budget, søgeord, målgruppe, demografiske oplysninger og annonceplanlægning, kan ændre effektiviteten.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Ændringer af konto- eller kampagneindstillinger.

2. Konfiguration af konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Hvis der sker et pludseligt fald eller en pludselig stigning mht. antal globale pings eller tagaktiveringer for en konverteringshandling, der bruges til automatisk budgivning i din kampagne, kan det medføre et fald i antallet af annoncevisninger og lavere forbrug, når der optimeres til den pågældende konverteringshandling i Google Ads.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Konfiguration af konverteringssporing og konverteringsforsinkelse.

3. Auktionsdynamik

De valg, som andre annoncører, der deltager i de samme auktioner som dig, foretager, kan påvirke din kampagnes effektivitet.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Auktionsdynamik.

4. Ændring af brugerinteresse og sæsonudsving

Ændring af brugerinteresse og sæsonudsving kan ikke styres af en annoncør, men du kan muligvis foretage justeringer af din kampagne, hvis du vil reducere udsvingene i effektiviteten.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Ændring af brugerinteresse og sæsonudsving.

5. Bud og budmål

Der kan være udsving i effektiviteten, hvis der angives bud, budgrænser eller budmål uden at tage højde for de historiske data, Google Ads bruger, når dine annoncer skal vises.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Bud og budmål.

6. Budgetindstillinger

Der kan være større sandsynlighed for, at din kampagne har udsving i effektiviteten, når budgettet er begrænset.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Budgetindstillinger.

7. Målretningsindstillinger og overlap (målgrupper, søgeord og geografi)

Hvis din kampagne målretter mod en mindre gruppe af brugere med meget specifikke indstillinger for målgruppe, placering eller søgeord, vil der også være større sandsynlighed for, at der er udsving i kampagnens effektivitet. Du kan have flere kampagner eller annoncegrupper på din konto, som er kvalificeret til at deltage i overlappende auktioner på grund af tilsvarende søgeord eller andre former for målretning.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Målretning.

8. Politik og status for annoncegennemgang

Ændringer af status for gennemgang af dine annoncer eller søgeord kan indvirke på effektiviteten.

Få flere oplysninger om udsving i videokampagners effektivitet: Politik og status for gennemgang.