Schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: biedingen en biedingsdoelen

Uw prestaties kunnen fluctueren als uw biedingen, bodlimieten of biedingsdoelen zijn ingesteld zonder rekening te houden met de historische gegevens die Google Ads gebruikt om uw advertenties weer te geven.

Wat u kunt doen

Biedingen instellen

Als u biedingen, bodlimieten of doelen voor uw biedstrategie instelt, gebruikt u historische gegevens en gerelateerde statistieken om te bepalen of u met deze biedingen, bodlimieten of doelen dezelfde prestaties kunt behalen.

Voorbeeld

Als u wegens de advertentierangschikking een lager vertoningspercentage heeft met uw huidige biedingen, kan een lagere bodlimiet dan uw huidige gemiddelde CPC's tot nog meer fluctuaties in de prestaties leiden.

Slim bieden

We raden u aan historische gegevens te gebruiken voor Slim bieden en biedingen te kiezen die niet veel afwijken van het werkelijke gemiddelde om schommelingen in de prestaties te beperken.

Voorbeeld

Stel dat uw campagne de biedstrategie Doel-CPA gebruikt en de getargete conversieactie in de afgelopen 14 dagen werkelijke gemiddelde CPA's van ongeveer € 10 heeft.

Als u het CPA-doel lager instelt, ziet u mogelijk vaker schommelingen. Deze zijn het gevolg van optimalisatie van de campagne, afhankelijk van de CPA die wordt bereikt, om maandelijks de CPA beneden het gestelde lagere doel te houden.

Heeft u iets anders nodig?

Bekijk andere veelvoorkomende redenen waarom de prestaties van uw campagne fluctueren.