Schommelingen in de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk: wijzigingen in account- of campagne-instellingen

Als u account- of campagne-instellingen bewerkt, zoals biedstrategie, bodaanpassingen, biedingen, budget, zoekwoorden, doelgroepen, demografie en advertentieplanning, kan dit gevolgen hebben voor de prestaties.

Als u gebruikmaakt van strategieën voor Slim bieden, duurt het ongeveer 2 weken voordat de campagne genoeg heeft geleerd en volledig is geoptimaliseerd. Wijzigingen in de instellingen voor conversieacties, de instelling voor selectieve optimalisatie of het attributiemodel kunnen ook van invloed zijn op de prestaties van uw campagne terwijl deze wordt aangepast en geoptimaliseerd op basis van deze nieuwe instellingen.

Voorbeeld

Als uw werkelijke gemiddelde CPA's in de afgelopen 14 dagen ongeveer € 10 waren, kan het verlagen van uw doel-CPA naar € 2 leiden tot een daling in de weergave of schommelingen in de prestaties.

Als u wijzigingen in uw doelen moet aanbrengen die aansluiten bij uw bedrijfsdoelen, raden we u aan kleinere wijzigingen door te voeren en te wachten tot de impact zichtbaar is, in plaats van grotere wijzigingen aan te brengen.

Wat u kunt doen

Check de wijzigingsgeschiedenis voor updates die in het account of de campagne.

Uw Google Ads-account

Heeft u iets anders nodig?

Bekijk andere veelvoorkomende redenen waarom de prestaties van uw campagne fluctueren.