Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: bud og budmål

Du kan komme til å se resultatsvingninger hvis du angir bud, budmål eller budgrenser uten å ta hensyn til de historiske dataene Google Ads bruker for å vise annonsene dine.

Dette kan du gjøre

Fornuftige bud

Når du skal angi bud, budmål eller budgrenser i budstrategien, bør du bruke historiske data til å sjekke om verdiene du fastsetter, kan gi deg stabile resultater.

Eksempel

Hvis visningsandelen du oppnår med de nåværende budene, har falt på grunn av annonserangeringen, og du angir et bud som er lavere enn de nåværende gjennomsnittlige CPC-verdiene dine, kan det føre til hyppigere resultatsvingninger.

Smart budgivning

Med smart budgivning anbefaler vi at du bruker historiske data og velger bud som er tett opptil de faktiske gjennomsnittsverdiene for å minimere resultatsvingningene.

Eksempel

Hvis den faktiske gjennomsnittlige ROAS-verdien (konverteringsverdi/kostnad x 100) har vært på rundt 100 % de siste 14 dagene, kan det at du plutselig øker mål-ROAS-verdien til 500 %, føre til resultatsvingninger (generelt sett) eller et fall i antallet annonsevisninger du oppnår (mer spesifikt).

Hvis du må gjøre endringer i målene i tråd med forretningsmålene du har satt deg, anbefaler vi at du gjør mindre endringer enkeltvis og venter til de ser effekten av disse, i stedet for implementere mer omfattende endringer.

Trenger du noe annet?

Se andre vanlige årsaker til at kampanjeresultatene svinger.