Resultatsvingninger i Shopping-kampanjer: endrede brukerinteresser og sesongvariasjoner

Endringer i brukerinteresse og sesongvariasjoner ligger utenfor din kontroll, men du kan muligens begrense resultatsvingningene ved å justere kampanjene.

Kampanjene dine konkurrerer ofte mot andre kampanjer i auksjoner, og det er viktig at du tar hensyn til trafikken rundt spesielle datoer og perioder når du vurderer resultatene.

Eksempel

Hvis du forventer at konverteringsfrekvensene skal opp med 50 % i løpet av et salg over tre dager, kan du opprette en sesongjustering som øker konverteringsfrekvensen med opptil 50 % på disse tre dagene. Når salget er avsluttet, går den smarte budgivningen tilbake til verdiene som ble benyttet før salget, uten at det er behov for noen justeringer.

Dette kan du gjøre

Se om ferie- og helligdager, spesielle arrangementer eller andre nasjonale begivenheter kan ha bidratt til resultatendringene.

Trenger du noe annet?

Se andre vanlige årsaker til at kampanjeresultatene svinger.