Resultatvariationer i Shopping-kampanjer: Inriktning

Inriktningsinställningar (Produkter, Målgrupper, Sökord, Plats)

Om din kampanj är inriktad på en mindre grupp användare med mycket specifika målgrupper, begränsade produkter eller platsinställningar är det också mer troligt att resultatet varierar. Med snävare inriktning finns det färre auktioner som din kampanj är kvalificerad att delta i vid ett och samma tillfälle. Du kan notera större förändringar i utgifter eller annonsvisning om konkurrensen ökar eller minskar i denna snävare grupp med kvalificerade auktioner, eftersom det finns färre auktioner som din kampanj kan delta i och vinna.

Vad du kan göra

Överväg att utöka kampanjens inriktning så att den kan delta i fler kvalificerade auktioner och så att annonsernas potentiella räckvidd förbättras.

Inriktningen överlappar andra kampanjer eller annonsgrupper

Du kan ha flera Shopping-kampanjer eller annonsgrupper i ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av liknande inriktning.

Exempel

Om du har flera annonser i samma konto som visar samma produkt deltar bara en av dem i auktionen.

Vad du kan göra

Så här kontrollerar du om produktinriktningarna för kampanjer från samma Google Ads-konto överlappar varandra:

1. Välj Fördefinierade rapporter (dimensioner) på fliken Rapporter i Google Ads.
  2. Välj Shopping > rapporten Varu-id.
  3. Lägg till kampanjen i kolumnen.
  4. Byt ordning på varu-i till stigande bokstavsordning för att se överlappningen av inriktningen för samma artikel från flera kampanjer.
Ditt Google Ads-konto

Så här kontrollerar du om produktinriktningarna för kampanjer från olika Google Ads-konton överlappar varandra:

1. Gå till Inställningar i Merchant Center och välj Länkade konton.
  2. Kontrollera om det finns andra Google Ads-konton som är länkade till Merchant Center-kontot.
  3. Kontrollera i så fall om samma produkt marknadsförs i Shopping-kampanjer som har skapats i de andra Google Ads-kontona.
Ditt Merchant Center-konto

Om du vill köra flera Shopping-kampanjer måste du se till att kampanjerna körs vid olika tidpunkter med hjälp av schemaläggning för annonser, att de är inriktade på olika produkter eller platser, att de körs med olika kampanjprioritet eller att de är länkade till olika Merchant Center-konton.

Obs! För att få bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du inte inriktar dig på en enskild produkt med fler än ett dussintal annonsgrupper eller kampanjer.

Behöver du något annat?

Se andra vanliga orsaker till att kampanjresultatet varierar.