Shopping-kampanjoiden tulosvaihtelut: Kohdistus

Kohdistusasetukset (tuotteet, yleisöt, avainsanat, sijainti)

Jos kampanjasi on kohdistettu pienemmälle käyttäjäryhmälle ja olet valinnut erittäin tarkat yleisö- tai sijaintiasetukset tai vain rajallisesti tuotteita, tuloksissa esiintyy todennäköisemmin vaihtelua. Tarkempi kohdistus tarkoittaa, että kampanjasi voi osallistua harvempiin huutokauppoihin. Saatat huomata suurempia muutoksia mainontaan käytetyssä summassa tai mainosten näkymisessä, jos kilpailu lisääntyy tai vähenee näissä harvemmissa huutokaupoissa, joihin kampanjasi voi osallistua. Tämä johtuu siitä, että kampanjasi ei myöskään voi voittaa niin monia huutokauppoja eivätkä tulokset näin ollen voi parantua.

Miten kannattaa toimia?

Harkitse kampanjasi kohdistuksen laajentamista, jotta voit lisätä hyväksyttävien vaihtoehtojen määrää ja parantaa mainostesi potentiaalista tavoittavuutta.

Kohdistus on päällekkäinen muiden kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa

Tililläsi voi olla useita Shopping-kampanjoita tai ‐mainosryhmiä, joiden on mahdollista osallistua päällekkäisiin huutokauppoihin samantyyppisen kohdistuksen vuoksi.

Esimerkki

Jos samalla tilillä on useita mainoksia, joissa esitellään samaa tuotetta, vain yksi niistä osallistuu huutokauppaan.

Mitä voit tehdä?

Tarkista tuotekohdistuksen päällekkäisyydet saman Google Ads ‐tilin eri kampanjoissa:

1. Siirry Google Adsissa Raportit-välilehdelle ja valitse Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet).
  2. Valitse Shopping > Tuotetunnus-raportti.
  3. Lisää kampanja sarakkeeseen.
  4. Muuta tuotetunnusten järjestykseksi A–Z, jos haluat nähdä saman tuotteen kohdistuksen päällekkäisyydet eri kampanjoissa.
Siirry Google Ads ‑tilillesi

Tarkista tuotekohdistuksen päällekkäisyydet eri Google Ads ‐tilien kampanjoissa:

1. Avaa Kauppiaskeskuksen Asetukset ja valitse Linkitetyt tilit.
  2. Tarkista, onko tähän Kauppiaskeskus-tiliin linkitetty muita Google Ads ‐tilejä.
  3. Jos on, tarkista muilla Google Ads ‐tileillä luodut Shopping-kampanjat ja selvitä, mainostetaanko niissä samaa tuotetta.
Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi

Jos haluat käyttää useita Shopping-kampanjoita, varmista kampanjoiden näkyvän eri aikoina käyttämällä mainosten ajoitusta tai kohdistamalla kampanjat eri tuotteisiin tai sijainteihin. Voit myös määritellä kampanjoille eri prioriteetit tai linkittää ne eri Kauppiaskeskus-tileihin.

Huom. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme, että yksittäisiä tuotteita kohdennetaan korkeintaan muutamalla kymmenellä mainosryhmällä tai kampanjalla.

Tarvitsetko muuta tietoa?

Tutustu muihin yleisiin syihin, jotka aiheuttavat tulosvaihteluita.