Udsving i effektivitet for Shopping-kampagner: Målretning

Målretningsindstillinger (produkter, målgrupper, søgeord, lokation)

Hvis din kampagne er målrettet mod en mindre gruppe brugere via meget specifikke målgrupper, begrænsede produkter eller lokationsindstillinger, kan der være større sandsynlighed for udsving i effektiviteten. En mere snæver målretning betyder, at der er på ethvert tidspunkt er færre auktioner, som din kampagne er kvalificeret til at deltage. Du oplever muligvis større ændringer i forbrug eller visning, hvis konkurrencen stiger eller falder i denne mindre gruppe kvalificerede auktioner, fordi systemet kan deltage og vinde for at forbedre effektiviteten.

Hvad kan du gøre?

Overvej at udvide din kampagnes målretning for at øge antallet af kvalificerede muligheder og forbedre dine annoncers potentielle rækkevidde.

Målretning overlapper andre kampagner eller annoncegrupper

Du kan have flere Shopping-kampagner eller annoncegrupper på din konto, som er kvalificerede til at deltage i overlappende auktioner, fordi de har en tilsvarende målretning.

Eksempel

Hvis du har flere annoncer fra den samme konto, der viser det samme produkt, er der kun én annonce, der deltager på auktionen.

Hvad kan du gøre?

Tjek, om der er overlap mellem produktmålretninger i kampagner på samme Google Ads-konto:

1. Gå til fanen "Rapporter" i Google Ads, og vælg Foruddefinerede rapporter (dimensioner)
  2. Vælg Shopping > Vare-id-rapport
  3. Føj kampagnen til kolonnen
  4. Rediger rækkefølgen af vare-id'et til A til Å for at se målretningsoverlapningen for den samme vare for flere kampagner
Din Google Ads-konto

Tjek, om der er overlap mellem produktmålretninger i kampagner på forskellige Google Ads-konto:

1. Gå til "Indstillinger" i Merchant Center, og vælg Tilknyttede konti
  2. Se, om der er knyttet andre Google Ads-konti til denne Merchant Center-konto
  3. Hvis svaret er ja, skal du tjekke de Shopping-kampagner, der er konfigureret på de andre Google Ads-konti, for at se, om det samme produkt promoveres flere steder
Din Merchant Center-konto

Hvis du vil have flere Shopping-kampagner, skal du sørge for, at kampagnerne kører på forskellige tidspunkter, ved hjælp af annonceplanlægning, målretning mod forskellige produkter eller målretning mod forskellige steder, eller at de kører på forskellige kampagneprioriteter eller er knyttet til forskellige Merchant Center-konti.

Bemærk! For at sikre optimal effektivitet anbefales det, at man ikke målretter mod et enkelt produkt med mere end ca. 10-20 annoncegrupper eller kampagner.

Har du brug for noget andet?

Tjek andre almindelige årsager til, at der er udsving i din kampagnes effektivitet.