Fluctuaties in de prestaties van Shopping-campagnes: Conversies bijhouden instellen en conversievertraging

Als het aantal wereldwijde pings of tagactiveringen plotseling afneemt of toeneemt voor een conversieactie die uw campagne gebruikt voor Slim bieden, kan dit leiden tot een daling in de weergave en uitgaven omdat Google Ads optimaliseert voor de ingestelde conversieactie.

Als u conversiegerelateerde statistieken bekijkt, zoals kosten/conversie in recente perioden, moet u rekening houden met conversievertraging.

Voorbeeld

Als u de prestaties vergelijkt met een eerdere periode, lijken uw meest recente prestaties misschien minder goed omdat sommige mensen die op uw advertentie hebben geklikt, nog geen conversie hebben opgeleverd: conversies kunnen namelijk tot 90 dagen na de klik worden gerapporteerd. Aangezien er conversies ontbreken die mogelijk op een later tijdstip worden gerapporteerd, maar uw uitgaven wel helemaal worden gerapporteerd, lijkt het misschien alsof er minder conversies zijn en de kosten per conversie hoger zijn.

Wat u kunt doen

Gebruik het rapport Conversievertraging om inzicht te krijgen in informatie over conversievertraging voor belangrijke statistieken, zoals kosten per acquisitie (CPA) of rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Aan de hand van deze informatie wordt voorspeld hoe de werkelijke CPA- of ROAS-waarden kunnen veranderen nadat ze zijn aangepast op basis van de conversievertraging.

Uw Google Ads-account

Heeft u iets anders nodig?

Bekijk andere veelvoorkomende redenen waarom de prestaties van uw campagne fluctueren.