Udsving i Shopping-kampagners effektivitet: Konfiguration af konverteringssporing og konverteringsforsinkelse

Hvis der sker et pludseligt fald eller en pludselig stigning mht. antal globale pings eller tagaktiveringer for en konverteringshandling, der bruges til Smart Bidding i din kampagne, kan det medføre et fald i antallet af annoncevisninger og lavere forbrug, når der optimeres til den pågældende konverteringshandling i Google Ads.

Hvis du får vist konverteringsrelaterede metrics såsom pris pr. konvertering for datointervaller inden for det seneste stykke tid, skal du sørge for at tage højde for konverteringstid (som også betegnes "konverteringsforsinkelse").

Eksempel

Hvis du sammenligner effektiviteten for en aktuel periode med en tidligere periode, er den seneste effektivitet muligvis ikke så stor som forventet. Det kan skyldes, at nogle af dem, der har klikket på din annonce, ikke har foretaget en konvertering endnu, da konverteringer kan rapporteres i en periode på op til 90 dage efter et klik. Da alle dine udgifter allerede er rapporteret, men eventuelle konverteringer, som finder sted senere, endnu ikke er registreret, kan det se ud, som om du har opnået færre konverteringer, og at prisen pr. konvertering er højere.

Hvad kan du gøre?

Brug rapporten om konverteringstid til at få oplysninger om konverteringsforsinkelse for vigtige metrics, f.eks. pris pr. anskaffelse (CPA, cost per acquisition) eller annonceafkast (ROAS, Return on Advertising Spend). Disse metrics bruges til at forudsige, hvordan faktiske CPA- eller ROAS-værdier kan ændre sig som følge af justering for konverteringstid.

Din Google Ads-konto

Har du brug for noget andet?

Tjek andre almindelige årsager til, at der er udsving i din kampagnes effektivitet.