Resultatvariationer i Shopping-kampanjer: Uteslutningar av data

Uteslutningar av data tar inte bort all historik över automatisk budgivning, utan påverkar bara den förväntade konverteringsfrekvensen. Din kampanj får färre CPC-variationer än om du inte hade uteslutit data från det angivna datumintervallet, men du bör ändå förvänta dig vissa resultatvariationer.

Vad du kan göra

För längre uteslutningar av data (längre än sju dagar) bör annonsörerna bevaka sina mål för att hantera sina utgifter. I sällsynta fall kan uteslutning av data under lång tid orsaka stora förändringar i utgifterna på grund av att det inte finns någon tillgänglig data. Du kan undvika detta genom att ändra dina målbelopp.

Exempel

Om utgifterna börjar öka över normala nivåer kan du sänka mål-CPA för att därigenom minska utgifterna.

Behöver du något annat?

Se andra vanliga orsaker till att kampanjresultatet varierar.