Ställa in konverteringsspårning på din webbplats

1. Skapa en konverteringsåtgärd

En konverteringsåtgärd är en specifik kundåtgärd som du har definierat som värdefull för ditt företag, till exempel ett onlineköp eller telefonsamtal. Genom att spåra konverteringsåtgärder kan du se hur dina annonser leder till sådana meningsfulla handlingar.

Börja med att skapa en ny konverteringsåtgärd

En animerad GIF som visar hur du skapar en ny konverteringsåtgärd för webbplatsen.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och klicka på Konverteringar under Mätning.
  3. Klicka på + Ny konverteringsåtgärd i översikten.
  4. Välj Webbplats och klicka på Nästa.
  5. Ange din webbplatsdomän och klicka på Skanna för att

Nästa steg: Välj hur du vill ställa in konverteringsåtgärden

Du kan ställa in konverteringsåtgärder på två sätt:

Ett UI-element som används för att representera skapandet av en konverteringsåtgärd med hjälp av en webbadress.

Metod 1: Ställ in konverteringar med en webbadress

Använd den här metoden om du vill spåra en sidhämtning som en konvertering och inte behöver anpassa inställningarna för din mätning. Det här är det snabbaste och enklaste sättet att skapa en konverteringsåtgärd.

Anvisningar

Använd den här metoden om du vill räkna en visning av en specifik webbsida som en konvertering och inte behöver anpassa taggen med konverteringsvärde, transaktions-id, parametrar för förbättrade konverteringar, som e-postadress och telefonnummer eller andra anpassade parametrar. Animerad GIF som visar stegen för att konfigurera en konvertering med en webbadress.
  1. Om du ser en lista över föreslagna webbadresser kan du klicka på Godkänn förslag för att spåra en av de föreslagna webbadresserna som en konvertering.
  2. Klicka på Lägg till webbadress för att lägga till en egen webbadress.
    1. Välj det konverteringsmål som bäst matchar den webbadress du vill spåra som en konvertering.
    2. Välj det alternativ som bäst matchar din webbadress: (till exempel www.mydomain.com/home).
      1. Webbadress är (till exempel standard, exakt matchning)
      2. Webbadress börjar med (till exempel www.mydomain.com…)
      3. Webbadress innehåller (till exempel mydomain.com/home…)
    3. Ange webbadressen till konverteringssidan på din webbplats (till exempel en tacksida efter ett köp, ett klick som prenumererar på ditt nyhetsbrev eller din tjänst).
    4. Klicka på Lägg till.
  3. Klicka på Inställningar om du vill ändra inställningarna för någon av webbadresserna du har lagt till:
    1. Vid Optimera mål och åtgärder kan du välja i rullgardinsmenyn vilket mål som konverteringen ska räknas in i.
    2. Klicka på Optimeringsalternativ för konverteringsåtgärd för att ange om det här är en primär åtgärd för budoptimering och rapportering eller en sekundär åtgärd som används för observation.
    3. Ge konverteringen du vill spåra ett namn vid Konverteringsnamn, till exempel ”registrering för nyhetsbrev” eller ”köp av bröllopsbukett”. Det gör det enklare att hitta konverteringsåtgärden i konverteringsrapporterna senare.
    4. Välj hur du vill spåra värdet av varje konvertering vid Värde.
      1. Använd samma värde för varje konvertering. Ange hur mycket varje konvertering är värd för ditt företag. Standardvärdet är absolutvärdet 1, men om du bara säljer en typ av objekt till samma pris anger du dollarvärdet.
      2. När du ställer in konverteringsåtgärden med kodlös konverteringsspårning på webbplatsen kan du inte ställa in värdespårning med olika värden. Du kan endast lägga till värderapportering med olika värden för konverteringsåtgärder på webbplats som du har ställt in med hjälp av kodavsnittet för konverteringshändelse.
      3. Använd inte ett värde för denna konverteringsåtgärd (rekommenderas inte).
    5. Välj vid Antal hur konverteringarna ska räknas.
      1. Alla: Den här inställningen passar bäst för försäljning, när samtliga konverteringar troligen tillför värde till ditt företag.
      2. En: Den här inställningen passar bäst för potentiella kunder, till exempel ett registreringsformulär på din webbplats, när endast en konvertering per annonsklick troligen tillför värde.
    6. Klicka på Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar i rullgardinsmenyn för att välja hur länge konverteringar ska spåras efter en annonsinteraktion. För sök-, Shopping- och displaykampanjer kan perioden vara 1 till 90 dagar. Läs mer om konverteringsperioder.
    7. Klicka på Konverteringsperiod för visningar med användarengagemang i rullgardinsmenyn för att välja hur länge konverteringar ska spåras. För sök-, Shopping- och displaykampanjer kan perioden vara 1 till 30 dagar.
    8. Klicka på Attributionsmodell. Attributionsmodeller kan ge dig en bättre bild av hur det går för dina annonser och hjälpa dig att optimera längs konverteringsvägar. Läs mer om attributionsmodeller
    9. Klicka på Spara och fortsätt.
  4. Klicka på Spara och fortsätt.
Obs! Om du väljer den här metoden för att ställa in en konvertering med en webbadress kan du inte använda Google Taggstyrning för att ställa in konverteringstaggen. Om du använder konverteringar med webbadresser behöver du inte lägga till kod för konverteringshändelser på sidan. Du kan inte ställa in förbättrade konverteringarar genom att redigera händelsekoden.
Ett UI-element som används för att representera en konverteringsåtgärd manuellt.

Metod 2: Ställa in konverteringar manuellt

Använd den här metoden om du behöver spåra klick på knappar eller länkar, eller om du vill anpassa händelsetaggen med värdespårning, transaktions-id eller andra anpassade parametrar.

Anvisningar

Använd den här metoden om du vill räkna klick på knappar eller länkar i stället för sidhämtningar eller om du vill anpassa den konverteringsdata som taggen samlar in, till exempel konverteringsvärde, transaktions-id och andra anpassade parametrar.

Animerad GIF som visar hur man konfigurerar en konvertering manuellt.
  1. Gå till avsnittet Skapa och installera konverteringar manuellt (avancerat) och klicka på + Ny konverteringsåtgärd.
  2. Vid Optimera mål och åtgärder kan du välja i rullgardinsmenyn vilket mål som konverteringen ska räknas in i.
  3. Klicka på Optimeringsalternativ för konverteringsåtgärd för att ange om det här är en primär åtgärd för budoptimering och rapportering eller en sekundär åtgärd som används för observation.
  4. Ge konverteringen du vill spåra ett namn vid Konverteringsnamn, till exempel ”registrering för nyhetsbrev” eller ”köp av bröllopsbukett”. Det gör det enklare att hitta konverteringsåtgärden i konverteringsrapporterna senare.
  5. Välj den åtgärd du vill spåra vid Mål. Ett mål är en konvertering som du vill maximera genom att starta kampanjer. Du kan använda kategorierna för att ordna och segmentera kampanjrapporterna.
  6. Välj hur du vill spåra värdet av varje konvertering vid Värde.
    1. Använd samma värde för varje konvertering: Ange hur mycket varje konvertering är värd för ditt företag.
    2. Använd olika värden för varje konvertering: Använd detta alternativ om du till exempel vill spåra produkter med olika priser. När du senare lägger till taggen för konverteringsspårning måste du anpassa den så att den spårar transaktionsspecifika värden.
    3. Använd inte ett värde för denna konverteringsåtgärd (rekommenderas inte)
  7. Välj vid Antal hur konverteringarna ska räknas.
    1. En: Den här inställningen passar bäst för potentiella kunder, till exempel ett registreringsformulär på din webbplats, när endast en konvertering per annonsklick troligen tillför värde.
    2. Alla: Den här inställningen passar bäst för försäljning, när samtliga konverteringar troligen tillför värde till ditt företag.
  8. Klicka på Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar. Välj i rullgardinsmenyn hur länge konverteringar ska spåras efter en annonsinteraktion. För sök-, Shopping- och displaykampanjer kan perioden vara 1 till 90 dagar. Läs mer om konverteringsperioder.
  9. Klicka på Konverteringsperiod för visningar med användarengagemang. Välj i rullgardinsmenyn hur länge visningsbaserade konverteringar ska spåras. För sök-, Shopping- och displaykampanjer kan perioden vara 1 till 30 dagar.
  10. Klicka på Attributionsmodell. Attributionsmodeller kan ge dig en bättre bild av hur det går för dina annonser och hjälpa dig att optimera längs konverteringsvägar. Läs mer om attributionsmodeller
  11. Klicka på Spara och fortsätt.
Obs! Den här konverteringsåtgärden används som standard för kampanjerna i ditt konto om konverteringsmålet är inställt som ett standardmål för kontot och konverteringsåtgärden har angetts som primär.