Konfigurer konverteringssporing for nettsteder

1. Opprett en konverteringshandling

En konverteringshandling er en spesifikk kundehandling du har definert som verdifull for bedriften din, for eksempel et kjøp på nettet eller et telefonanrop. Ved å spore konverteringshandlinger kan du se hvordan annonsene dine fører til slike handlinger av betydning.

Først: Opprett en ny konverteringshandling

En animert GIF som illustrerer hvordan du oppretter en ny konverteringshandling for nettstedet ditt.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og klikk på Konverteringer under Måling.
  3. Klikk på + Ny konverteringshandling i sammendraget.
  4. Velg Nettsted, og klikk på Neste.
  5. Oppgi nettstedsdomenet ditt, og klikk på Skann for å gjøre følgende:

Deretter: Velg hvordan du vil konfigurere konverteringshandlingen

Du kan konfigurere konverteringshandlinger på to måter:

Et UI-element som brukes for å representere opprettelsen av konverteringshandlinger med en nettadresse

Metode 1: Konfigurer konverteringer med en nettadresse

Bruk denne metoden hvis du vil spore sideinnlastinger som konverteringer og du ikke trenger å tilpasse målingsoppsettet. Dette er den raskeste og enkleste måten å konfigurere konverteringshandlinger på.

Veiledning

Bruk denne metoden hvis du kan telle en visning av en bestemt nettside som en konvertering, og du ikke trenger å tilpasse taggen med noen konverteringsverdi, transaksjons-ID-er, parametere for optimaliserte konverteringer, for eksempel e-postadresse og telefonnummer, eller andre egendefinerte parametere. En animert GIF som viser fremgangsmåten for å konfigurere konverteringer med en nettadresse
  1. Hvis du ser en liste over foreslåtte nettadresser, kan du klikke på Godta forslaget for å spore en av de foreslåtte nettadressene som en konvertering.
  2. For å legge til din egen nettadresse, klikk på Legg til en nettadresse.
    1. Velg det konverteringsmålet som best matcher nettadressen du vil spore som en konvertering.
    2. Velg det alternativet som samsvarer best med nettadressen (f.eks. www.mydomain.com/home).
      1. Nettadressen er (f.eks. standard eller eksakt samsvar)
      2. Nettadressen starter med (f.eks. www.mydomain.com)
      3. Nettadressen inneholder (f.eks. mydomain.com/home)
    3. Skriv inn nettadressen til konverteringssiden på nettstedet (f.eks. en takkeside som vises etter kjøp eller abonnement tegnet på tjenester eller nyhetsbrev).
    4. Klikk på Legg til.
  3. Klikk på Innstillinger hvis du vil endre innstillingene for noen av nettadressene du har lagt til:
    1. Ved siden av «Optimalisering av mål og handlinger» kan du velge hvilket mål konverteringen skal telles opp mot, fra rullegardinmenyen.
    2. Klikk på Optimaliseringsalternativer for konverteringshandlingen for å finne ut om dette er en primær handling for rapportering og optimalisering av budgivning, eller om det er en sekundær handling som bare observeres.
    3. Skriv inn navnet på konverteringen du vil spore (f.eks. «registrering for nyhetsbrev» eller «kjøp av brudebukett»), ved siden av Konverteringsnavn. Da blir den enklere å finne igjen i konverteringsrapportene senere.
    4. Ved siden av «Verdi» velger du hvordan du vil spore verdien av hver konvertering.
      1. Bruk samme verdi for hver konvertering. Oppgi hvor mye hver konvertering er verdt for bedriften. Standardverdien er den absolutte verdien 1, men hvis du bare selger én varetype til den samme prisen, kan du oppgi kroneverdien.
      2. Når du konfigurerer konverteringshandlingen med kodefri sporing av konverteringer på nettsteder, kan du ikke konfigurere verdisporing med ulike verdier. Du kan bare legge til verdirapportering med ulike verdier i konverteringshandlingene på nettsteder som du har konfigurert med kodebiten for konverteringshendelser.
      3. Ikke bruk noen verdi for denne konverteringshandlingen (anbefales ikke).
    5. Ved siden av «Telling» velger du hvordan disse konverteringene skal telles.
      1. Alle: Dette er den beste innstillingen for salg – når hver konvertering sannsynligvis tilfører bedriften verdi.
      2. Én: Dette er den beste innstillingen for potensielle salg, for eksempel registreringer via et skjema på nettstedet, hvor det er trolig at bare én konvertering per annonseklikk tilfører bedriften noen verdi.
    6. Klikk på Konverteringsvindu for klikk på rullegardinmenyen for å velge hvor lenge etter annonseinteraksjoner konverteringer skal spores. For søke-, banner- og Shopping-kampanjer kan vinduet være 1–90 dager. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
    7. Klikk på Konverteringsvindu for avspilling med deltakelse i rullegardinmenyen for å velge hvor lenge etter avspillinger med deltakelse visningskonverteringer skal spores. For søke-, banner- og Shopping-kampanjer kan vinduet være 1–30 dager.
    8. Klikk på Attribusjonsmodell. Med attribusjonsmodeller kan du få en bedre forståelse av annonseresultatene dine og optimalisere de ulike trinnene i konverteringstrakten brukerne går gjennom. Finn ut mer om attribusjonsmodeller.
    9. Klikk på Lagre og fortsett.
  4. Klikk på Lagre og fortsett.
Merk: Hvis du valgte denne metoden for å konfigurere konverteringer med en nettadresse, kan du ikke bruke Google Tag Manager til å konfigurere konverteringstaggen. Hvis du bruker konverteringer med nettadresser, trenger du ikke å legge til kode for konverteringshendelser på siden, og du kan ikke konfigurere optimaliserte konverteringer ved å redigere hendelseskoden.
Et UI-element som brukes for å representere opprettelsen av konverteringshandlinger manuelt

Metode 2: Konfigurer konverteringer manuelt

Bruk denne metoden hvis du vil spore klikk på knapper eller linker, eller hvis du vil legge til verdisporing, transaksjons-ID-er eller andre egendefinerte parametere i hendelsestaggen.

Veiledning

Bruk denne metoden hvis du ønsker å telle klikk på knapper eller linker i stedet for sideinnlastinger, eller hvis du ønsker å tilpasse konverteringsdataene taggen samler inn, for eksempel konverteringsverdier, transaksjons-ID-er og andre egendefinerte parametere.

En animert GIF som viser fremgangsmåten for å konfigurere konverteringer manuelt
  1. Gå til «Opprett og installer konverteringer manuelt (avansert)», og klikk på + Opprett en konvertering.
  2. Ved siden av «Optimalisering av mål og handlinger» kan du velge hvilket mål konverteringen skal telles opp mot, fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Optimaliseringsalternativer for konverteringshandlingen for å finne ut om dette er en primær handling for rapportering og optimalisering av budgivning, eller om det er en sekundær handling som bare observeres.
  4. Skriv inn navnet på konverteringen du vil spore (f.eks. «registrering for nyhetsbrev» eller «kjøp av brudebukett»), ved siden av Konverteringsnavn. Da blir den enklere å finne igjen i konverteringsrapportene senere.
  5. Ved siden av «Mål» velger du handlingen du vil spore. Et mål er en konvertering du vil maksimalisere ved å kjøre kampanjer. Du kan bruke disse kategoriene til å organisere og segmentere kampanjerapportene dine.
  6. Ved siden av «Verdi» velger du hvordan du vil spore verdien av hver konvertering.
    1. Bruk samme verdi for hver konvertering: Oppgi beløpet hver konvertering er verdt for bedriften din.
    2. Bruk ulike verdier for hver konvertering: Bruk dette alternativet hvis du for eksempel sporer kjøp av produkter med ulike priser. Når du legger til taggen for konverteringssporing senere, må du tilpasse taggen slik at den sporer transaksjonsspesifikke verdier.
    3. Ikke bruk noen verdi for denne konverteringshandlingen (anbefales ikke)
  7. Ved siden av «Telling» velger du hvordan disse konverteringene skal telles.
    1. Én: Dette er den beste innstillingen for potensielle salg, for eksempel registreringer via et skjema på nettstedet, hvor det er trolig at bare én konvertering per annonseklikk tilfører bedriften noen verdi.
    2. Alle: Dette er den beste innstillingen for salg – når hver konvertering sannsynligvis tilfører bedriften verdi.
  8. Klikk på Konverteringsvindu for klikk. Velg en verdi på rullegardinmenyen for å angi hvor lenge du ønsker å spore konverteringer etter hver annonseinteraksjon. For søke-, banner- og Shopping-kampanjer kan vinduet være 1–90 dager. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  9. Klikk på Konverteringsvindu for avspilling med deltakelse. Velg en verdi fra rullegardinmenyen for å angi hvor lenge du skal spore visningskonverteringer. For søke-, banner- og Shopping-kampanjer kan vinduet være 1–30 dager.
  10. Klikk på Attribusjonsmodell. Med attribusjonsmodeller kan du få en bedre forståelse av annonseresultatene dine og optimalisere de ulike trinnene i konverteringstrakten brukerne går gjennom. Finn ut mer om attribusjonsmodeller.
  11. Klikk på Lagre og fortsett.
Merk: Denne konverteringshandlingen blir som standard brukt i kampanjene i kontoen din, forutsatt at konverteringsmålet er angitt som et standardmål i kontoen, og at konverteringshandlingen er angitt som «primær».