'Conversies bijhouden' instellen voor uw website

1. Een conversieactie maken

Een conversieactie is een specifieke klantactie die u als waardevol voor uw bedrijf heeft aangemerkt, zoals een online aankoop of een telefoongesprek. Met Conversieacties bijhouden kunt u zien hoe uw advertenties tot deze acties leiden.

1. Maak een nieuwe conversieactie

Een geanimeerde gif die laat zien hoe u een nieuwe conversieactie maakt voor uw website.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] en klik onder Meting op Conversies.
  3. Klik in het overzicht op + Nieuwe conversieactie.
  4. Selecteer Website en klik op Volgende.
  5. Geef uw websitedomein op en klik op Scannen om dit te doen:

2. Kies hoe u uw conversieactie instelt

U kunt op 2 manieren conversieacties instellen:

Een UI-element dat wordt gebruikt om het maken van een conversieactie via een URL weer te geven.

Methode 1: Conversies instellen met een URL

Gebruik deze methode als u het laden van een pagina wilt bijhouden als conversie en u de instellingen voor metingen niet hoeft aan te passen. Dit is de snelste en eenvoudigste manier om een conversieactie in te stellen.

Instructies

Gebruik deze methode als u een weergave van een specifieke webpagina als een conversie wilt tellen en u uw tag niet hoeft aan te passen met een conversiewaarde, transactie-ID's, parameters voor verbeterde conversies zoals e-mailadres en telefoonnummer of andere aangepaste parameters. Een geanimeerde gif die de stappen laat zien om een conversie met een URL in te stellen.
  1. Wanneer u een lijst van voorgestelde URL's ziet, kunt u op Suggestie accepteren klikken om een van de voorgestelde URL's als conversie bij te houden.
  2. Klik op URL toevoegen om uw eigen URL toe te voegen.
    1. Selecteer het conversiedoel dat het best overeenkomt met de URL die u als conversie wilt bijhouden.
    2. Selecteer de optie die het best bij uw URL past (bijvoorbeeld www.mijndomein.com/home).
      1. URL is (bijvoorbeeld: standaard, exacte overeenkomst).
      2. URL begint met (bijvoorbeeld: www.mijndomein.com).
      3. URL bevat (bijvoorbeeld: mijndomein.com/home).
    3. Geef de URL op van de conversiepagina op uw website, bijvoorbeeld een bedankpagina na een aankoop of na een klik waarmee iemand zich abonneert op uw nieuwsbrief of service.
    4. Klik op Toevoegen.
  3. Klik op Instellingen als u de instellingen wilt bewerken voor een van de URL's die u heeft toegevoegd:
    1. Naast Doel- en actieoptimalisatie kunt u in het dropdownmenu het doel kiezen waarvoor de conversie wordt geteld.
    2. Klik op Optimalisatieopties voor conversieactie en bepaal of dit een primaire actie is voor bodoptimalisatie en rapportage, of een secundaire actie die wordt gebruikt voor observatie.
    3. Geef naast Naam van conversie een naam op voor de conversie die u wilt bijhouden, zoals 'aanmelding voor nieuwsbrief' of 'aankoop bruidsboeket'. Zo kunt u deze conversieactie later terugvinden in conversierapporten.
    4. Selecteer naast Waarde hoe u de waarde van elke conversie wilt bijhouden.
      1. Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken: Geef het bedrag op dat elke conversie waard is voor uw bedrijf. De standaardinstelling is de absolute waarde 1, maar als u slechts één soort artikel voor dezelfde prijs verkoopt, geeft u de daadwerkelijke waarde op.
      2. Wanneer u uw conversieactie instelt via websiteconversies bijhouden zonder code, kunt u het bijhouden van waarden niet instellen met verschillende waarden. U kunt alleen rapportage voor toegevoegde waarde met verschillende waarden toevoegen aan websiteconversieacties die u heeft ingesteld met het conversiegebeurtenisfragment.
      3. Geen waarde gebruiken voor deze conversieactie (niet aanbevolen).
    5. Selecteer naast Aantal hoe u deze conversies wilt tellen.
      1. Alle: Dit is de aangewezen instelling voor verkopen, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw bedrijf.
      2. Eén: Deze instelling is vooral geschikt voor leads (zoals een aanmeldingsformulier op uw website), waarbij slechts één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw bedrijf.
    6. Klik op Doorklikconversieperiode en selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. Voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes kan deze periode 1 tot 90 dagen lang zijn. Lees meer informatie over conversieperioden.
    7. Klik op View-through-conversieperiode om in het dropdownmenu te selecteren hoelang u view-through-conversies wilt bijhouden. Voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes kan deze periode tussen de 1 en 30 dagen lang zijn.
    8. Klik op Attributiemodel. Met attributiemodellen krijgt u meer inzicht in de prestaties van uw advertenties en kunt u het conversietraject van gebruikers optimaliseren. Meer informatie over attributiemodellen.
    9. Klik op Opslaan en doorgaan.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.
Opmerking: Als u deze methode kiest om een conversie met een URL in te stellen, kunt u Google Tag Manager niet gebruiken om uw conversietag in te stellen. Als u conversies met URL's gebruikt, hoeft u geen conversiegebeurteniscode aan de pagina toe te voegen en kunt u verbeterde conversies niet instellen door uw gebeurteniscode te bewerken.
Een UI-element dat wordt gebruikt om het handmatig maken van een conversieactie weer te geven.

Methode 2: Handmatig conversies instellen

Gebruik deze methode als u klikken op knoppen of links wilt bijhouden of als u uw gebeurtenistag wilt aanpassen met waarden bijhouden, transactie-ID's of andere aangepaste parameters.

Instructies

Gebruik deze methode als u klikken op knoppen of links wilt tellen in plaats van het laden van pagina's, of als u de conversiegegevens wilt aanpassen die uw tag verzamelt, zoals conversiewaarde, transactie-ID's en andere aangepaste parameters.

Een geanimeerde gif die de stappen laat zien om een conversie handmatig in te stellen.
  1. Ga naar het gedeelte Handmatig conversies maken en instellen (geavanceerd) en klik op + Nieuwe conversieactie.
  2. Naast Doel- en actieoptimalisatie kunt u in het dropdownmenu het doel kiezen waarvoor de conversie wordt geteld.
  3. Klik op Optimalisatieopties voor conversieactie en bepaal of dit een primaire actie is voor bodoptimalisatie en rapportage, of een secundaire actie die wordt gebruikt voor observatie.
  4. Geef naast Naam van conversie een naam op voor de conversie die u wilt bijhouden, zoals 'aanmelding voor nieuwsbrief' of 'aankoop bruidsboeket'. Zo kunt u deze conversieactie later terugvinden in conversierapporten.
  5. Selecteer naast Doel de actie die u wilt bijhouden. Een doel is een conversie die u wilt maximaliseren door campagnes te lanceren. U kunt deze doelen gebruiken om uw campagnerapporten te ordenen en te segmenteren.
  6. Selecteer naast Waarde hoe u de waarde van elke conversie wilt bijhouden.
    1. Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken: Geef het bedrag op dat elke conversie waard is voor uw bedrijf.
    2. Verschillende waarden voor elke conversie gebruiken: Gebruik deze optie als u bijvoorbeeld aankopen van producten met verschillende prijzen bijhoudt. Wanneer u later de tag voor bijhouden van conversies toevoegt, past u deze aan om transactiespecifieke waarden bij te houden.
    3. Geen waarde gebruiken voor deze conversieactie (niet aanbevolen).
  7. Selecteer naast Aantal hoe u deze conversies wilt tellen.
    1. Eén: Deze instelling is vooral geschikt voor leads (zoals een aanmeldingsformulier op uw website), waarbij slechts één conversie per advertentieklik waardevol is voor uw bedrijf.
    2. Alle: Dit is de aangewezen instelling voor verkopen, waarbij naar verwachting elke conversie waardevol is voor uw bedrijf.
  8. Klik op Doorklikconversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie. Voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes kan deze periode 1 tot 90 dagen lang zijn. Lees meer informatie over conversieperioden.
  9. Klik op View-through-conversieperiode. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u view-through-conversies wilt bijhouden. Voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes kan deze periode tussen de 1 en 30 dagen lang zijn.
  10. Klik op Attributiemodel. Met attributiemodellen krijgt u meer inzicht in de prestaties van uw advertenties en kunt u het conversietraject van gebruikers optimaliseren. Meer informatie over attributiemodellen.
  11. Klik op Opslaan en doorgaan.
Opmerking: Deze conversieactie wordt standaard toegepast op de campagnes in uw account zolang het conversiedoel is ingesteld als een standaarddoel voor uw account en de conversieactie is ingesteld als primair.