Problemen met prestatieschommelingen en wijzigingen in campagnes voor maximale prestaties oplossen

Met onze stapsgewijze probleemoplosser kunt u mogelijke oorzaken van onverwachte schommelingen in de uitgaven van uw Performance Max-campagnes opsporen, verklaren en oplossen.

In dit artikel beschrijven we verschillende redenen voor fluctuaties en veranderingen in campagnes voor maximale prestaties, waarom deze in de loop van de tijd tot veranderingen in de campagneprestaties kunnen leiden en hoe u met de tools in uw Google Ads-account inzicht kunt krijgen in de redenen van deze wijzigingen.

Het is normaal dat uw campagneprestaties variëren.

Voordat je begint

Uitleg gebruiken om met één klik redenen van prestatiewijzigingen vast te stellen

Uitleg geeft je inzicht in grote wijzigingen in de prestaties van je Performance Max-campagne, zodat je snel kunt achterhalen wat de oorzaak is. Standaard zie je uitleg waarin de periode die je hebt geselecteerd, wordt vergeleken met de vorige periode van dezelfde duur:

1. Ga naar de pagina Campagnes of Advertentiegroepen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op waarden in de gegevenstabel die in het blauw worden getoond met een stippellijn eronder.
  3. Je kunt dan zien hoe deze waarde sinds de vorige periode is veranderd.
  4. Klik op Uitleg bekijken om na te gaan waardoor de verandering is veroorzaakt.

Je Google Ads-account

Prestaties beoordelen op basis van je biedstrategie en optimalisatiedoel

Voordat je conclusies kunt trekken over de campagneprestaties, moet je eerst nagaan of je instellingen goed aansluiten bij de statistieken waarvoor je campagne optimaliseert. Als je de instellingen voor biedstrategieën of optimalisatiedoelen van je campagne updatet zodat deze aansluiten bij je bedrijfs- en advertentiedoelen, richt je je op de relevante statistieken als je de campagneprestaties analyseert en krijg je inzicht in de oorzaken van de fluctuaties.

Met Doel-CPA kun je bijvoorbeeld zo veel mogelijk conversies behalen tegen of onder de door jou ingestelde doelkosten per actie (CPA). In campagnes met Doel-CPA geven kosten per conversie en andere conversiegerelateerde statistieken mogelijk beter aan hoe de campagne presteert dan kosten per klik en vertoningen.

Je Google Ads-account

9 veelvoorkomende redenen waarom prestaties fluctueren

1. Recente wijzigingen in account- of campagne-instellingen

Als u account- of campagne-instellingen bewerkt, zoals biedstrategie, budget, conversiedoelen, doelgroepen, locatie, taal en advertentieplanning, kan dat de prestaties beïnvloeden.

Meer informatie

2. Instelling voor 'Conversies bijhouden' en conversievertraging

Als er een plotselinge afname of toename is in het aantal wereldwijde pings of tagactiveringen voor een conversieactie die door uw campagne voor automatisch bieden worden gebruikt, kan dat leiden tot een daling in de weergave en uitgaven omdat Google Ads optimaliseert voor de ingestelde conversieactie.

Meer informatie

3. Biedingen en biedingsdoelen

Uw prestaties kunnen fluctueren als uw biedingen, bodlimieten of biedingsdoelen zijn ingesteld zonder rekening te houden met de historische gegevens die Google Ads gebruikt om uw advertenties weer te geven.

Meer informatie

4. Budgetinstellingen

De kans is groter dat de prestaties van uw campagne fluctueren als het budget beperkt is.

Meer informatie

5. Dekking en variatie van advertentiemateriaal

Voor uw campagne voor maximale prestaties is het belangrijk dat u gevarieerde bestanden voor advertentiemateriaal heeft die automatisch te combineren zijn in verschillende advertentie-indelingen voor weergave op alle platforms.

Meer informatie

6. Targetinginstellingen en -overlappingen (locatie, taal)

Als uw campagne een kleinere groep gebruikers target met zeer specifieke locatie- of taalinstellingen, is de kans op prestatieschommelingen ook groter. U heeft mogelijk meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die geschikt zijn voor overlappende veilingen omdat ze vergelijkbare zoekwoorden of andere targeting hebben.

Meer informatie

7. Beleid en beoordelingsstatus van advertenties

Elke keer dat u items of itemgroepen toevoegt of wijzigt, worden ze opnieuw ingediend voor beleidsreview. Campagnes voor maximale prestaties moeten voldoen aan het Google Ads-beleid.

Meer informatie

8. Andere problemen met accounts

Problemen met betalingen, factureringsoverdrachten of andere problemen op accountniveau kunnen de prestaties van uw account en daarmee die van uw campagnes beïnvloeden.

Meer informatie

9. Veilingdynamiek

De keuzes van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u, kunnen van invloed zijn op uw campagneprestaties.

Meer informatie