Din guide till bred matchning

Bred matchning ger större räckvidd än exakt matchning och frasmatchning genom att identifiera relaterade sökfrågor. Detta ger flera fördelar: Du kan få fler besök på din webbplats, lägga mindre tid på att skapa sökordslistor och fokusera dina utgifter på sökord som fungerar. Med bred matchning kan du öka din räckvidd och täckning genom att fånga upp dessa sökfrågor med stark köpavsikt. Läs mer i Om alternativ för sökordsmatchning.

För sökordet ”gräsklippningstjänst” kan vi matcha följande sökfrågor: 1. Bred matchning (omfattande matchning) – annonser kan visas vid sökningar som är relaterade till ditt sökord, till exempel ”priser lufta gräsmatta”. Notation för inmatning av sökord – gräsklippningstjänster (utan hakparenteser eller citattecken). 2. Frasmatchning (måttlig matchning) – annonser kan visas vid sökningar som innehåller innebörden av sökordet, som ”gräsklippningstjänster nära mig”, ”anlita företag för att klippa gräset” eller ”landskapsvård för att klippa gräs”. Notation för inmatning av sökord – ”gräsklippningstjänster” (sökord inom citattecken). 3. Exakt matchning (snäv matchning) – annonserna kan visas vid sökningar med samma innebörd som sökordet, som ”gräsklippningstjänst” eller ”grässlagningstjänst”. Notation för inmatning av sökord – [gräsklippningstjänster] (sökord inom hakparenteser).

Fördelar med bred matchning

Med brett matchade sökord kan dina kampanjer

• visas vid fler relevanta söktermer jämfört med frasmatchning och exakt matchning
  • tillhandahålla mer data och större flexibilitet för Smart Bidding
  • ta hjälp av ytterligare signaler för att säkerställa relevans och användaravsikt i expansioner.
Google Ads Tutorial: Add broad match keywords to your Search Campaigns to reach more customers

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Komma igång med bred matchning

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Bred matchning är standardmatchningstypen för alla sökord. När du skapar ett nytt sökord kan du använda bred matchning genom att helt enkelt skriva sökordet med vanlig text. Om du vill konvertera exakt matchade eller frasmatchade sökord till bred matchning väljer du Bred matchning i rullgardinsmenyn i kolumnen Matchningstyp. Så här konverterar du flera sökord samtidigt:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Markera rutan vid sökorden du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Välj Ändra matchningstyper och klicka på Uppgradera till bred matchning om det är tillgängligt. Om alternativet inte är tillgängligt klickar du på Ändra alla matchningstyper och väljer Bred matchning.
  7. Klicka på Använd.

Tips

I den tekniska guiden för sökautomatisering kan du läsa mer om signalerna som Google använder, hur sökfrågor matchar sökord, hur användningen av Googles AI gör sökordsmatchningen effektivare och vad du kan göra för att förbättra resultatet.

Obs! Det är viktigt att du använder Smart Bidding tillsammans med bred matchning. Anledningen är att alla sökfrågor är olika och att buden på varje sökfråga bör spegla de unika kontextsignaler som föreligger vid auktionstillfället. Smart Bidding använder dessa signaler för att se till att du för alla relevanta sökningar som du kan nå med bred matchning bara konkurrerar i rätt auktioner, vid rätt bud och för rätt användare. Läs mer i Din guide till Smart Bidding.

Mäta resultat för bred matchning

Med våra mätningsresurser kan du se hur det går för dina kampanjer med bred matchning. Du kan använda verktygen för att ta reda på hur du kan optimera dina sökord, bygga ut negativa sökord och se hur det går för dina kampanjsökord.