Improve with AI-powered Search

Veiledning til fleksibelt samsvar

Med fleksibelt samsvar utvides rekkevidden utover eksakt samsvar og frasesamsvar ved at relaterte søk identifiseres. Dermed kan du få flere til å besøke nettstedet ditt, bruke mindre tid på å utarbeide lister over søkeord og sette av mer av budsjettmidlene til de lønnsomme søkeordene. Når du bruker fleksibelt samsvar for å dekke disse søkene med sterk kjøpsintensjon, kan du oppnå både større rekkevidde og bedre dekning. Du finner mer informasjon om dette i artikkelen om alternativer for søkeordsamsvar.

Søkeordet «tjeneste for klipping av plen» kan vi matche med disse typene søk: 1. Fleksibelt samsvar (utstrakt samsvar): Annonser kan bli vist etter søk relatert til søkeordet ditt, for eksempel «priser på plenluftere». Merknad om hvordan søkeord skal skrives inn: tjeneste for klipping av plen (uten omsluttende vinkelparenteser eller anførselstegn). 2. Frasesamsvar (moderat strengt samsvar): Annonser kan vises etter søk som omfatter betydningen av søkeordet ditt, for eksempel «tjeneste for klipping av plen i nærheten», «leie firma til å klippe plen» eller «hagetjenester og gressklipping». Merknad om hvordan søkeord skal skrives inn: "tjeneste for klipping av plen" (søkeordet omsluttet av anførselstegn). 3. Eksakt samsvar (strengt samsvar): Annonser kan vises etter søk som har den samme betydningen som søkeordet ditt, for eksempel «tjeneste for klipping av plen» eller «tjeneste for klipping av gress». Merknad om hvordan søkeord skal skrives inn: [tjeneste for klipping av plen] (søkeordet omsluttet av vinkelparenteser).

Fordeler med fleksibelt samsvar

Med søkeord med fleksibelt samsvar kan kampanjene dine

• dekke flere relevante søketermer enn med frasesamsvar og eksakt samsvar
  • gi flere data og større fleksibilitet for smart budgivning
  • bruke flere signaler for å sikre relevans og intensjon i utvidelser
Google Ads Tutorial: Add broad match keywords to your Search Campaigns to reach more customers

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Slik kommer du i gang med fleksibelt samsvar

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Fleksibelt samsvar er standard samsvartype for alle søkeord. Når du legger til et nytt søkeord, kan du bruke fleksibelt samsvar ganske enkelt ved å skrive inn søkeordet som ren tekst. Hvis du vil gjøre om søkeord med frasesamsvar til søkeord med fleksibelt samsvar, velger du «Fleksibelt samsvar» fra rullegardinmenyen i «Samsvartype»-kolonnen. Slik endrer du samsvartypen for mange søkeord samtidig:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Søkeord for søkeannonsering.
  4. Merk av i boksen ved siden av søkeordene du vil endre.
  5. Klikk på Rediger.
  6. Velg «Endre samsvartyper», og klikk på Oppgrader til fleksibelt samsvar hvis det alternativet vises. Hvis det ikke vises, kan du i stedet velge Endre alle samsvartypene og deretter «Fleksibelt samsvar».
  7. Klikk på Bruk.

Tips:

I den tekniske veiledningen for automatisering av søk kan du finne ut mer om signalene Google bruker, hvordan søk matcher med søkeord, hvordan Google AI effektiviserer søkeordsamsvar, og hva du kan gjøre for å oppnå bedre resultater.

Merk: Det er avgjørende at du bruker smart budgivning sammen med fleksibelt samsvar. Grunnen til dette er at alle søk er ulike, og budene på hvert søk bør gjenspeile de unike kontekstsignalene på auksjonstidspunktet. Smart budgivning bruker disse signalene til å sikre at du konkurrerer i de rette auksjonene med det rette budet på den rette brukeren, for alle de relevante søkene du kan dekke med fleksibelt samsvar. Du finner mer informasjon om dette i veiledningen for smart budgivning.

Måling av resultater for fleksibelt samsvar

Målingsressursene våre kan gi innsikt i resultatene du får med kampanjer der du har aktivert fleksibelt samsvar. Med disse verktøyene kan du se hvordan du kan optimalisere søkeordene, lage lister over negative søkeord og finne ut hvor godt søkeordene i kampanjen fungerer.

Linker til relatert innhold