Improve with AI-powered Search

Handleiding voor breed zoeken

Breed zoeken stelt gerelateerde zoekopdrachten vast, zodat het bereik wordt uitgebreid tot buiten exacte zoekwoorden en woordgroepen. Zo kunt u meer bezoekers naar uw website trekken, hoeft u minder tijd te besteden aan de samenstelling van zoekwoordenlijsten en kunt u uw geld uitgeven aan zoekwoorden die werken. U kunt uw bereik en dekking vergroten als u deze zoekopdrachten met een hoge intentie bereikt. Bekijk Over opties voor zoekwoordovereenkomsten voor meer informatie.

Het zoekwoord 'service voor gazon maaien' kan overeenkomen met deze zoekopdrachten: 1. Breed zoeken (uitgebreid matchen): advertenties kunnen worden getoond voor zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan uw zoekwoord, zoals prijzen voor gazonbeluchting. Notatie voor zoekwoordinvoer: service voor gazon maaien (zonder haakjes of aanhalingstekens). 2. Woordgroep (gemiddeld matchen): advertenties kunnen worden weergegeven voor zoekopdrachten die de betekenis van uw zoekwoord omvatten, zoals 'service voor gazon maaien in de buurt', 'bedrijf huren voor gazon maaien'. Notatie voor zoekwoordinvoer: "service voor gazon maaien" (zoekwoord tussen dubbele aanhalingstekens). 3. Exact zoekwoord (nauwkeurig matchen): advertenties kunnen worden getoond voor zoekopdrachten die dezelfde betekenis hebben als uw zoekwoord, zoals 'service voor gazon maaien' of 'service voor grasmaaien'. Notatie voor zoekwoordinvoer: [service voor gazon maaien] (zoekwoord tussen vierkante haken).

Voordelen van breed zoeken

Met brede zoekwoorden bieden uw campagnes het volgende:

• Ze bereiken aanvullende relevante zoektermen die met zoeken op woordgroep en exact zoeken niet worden bereikt.
  • Ze leveren meer gegevens en flexibiliteit voor Slim bieden.
  • Ze gebruiken extra signalen om relevantie en intentie te garanderen bij uitbreidingen.
Google Ads Tutorial: Add broad match keywords to your Search Campaigns to reach more customers

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Aan de slag met breed zoeken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Breed zoeken is het standaard zoektype voor alle zoekwoorden. Als u een nieuw zoekwoord maakt, kunt u breed zoeken gebruiken door het zoekwoord in platte tekst op te geven. Als u exacte zoekwoorden of zoekwoordgroepen wilt omzetten in brede zoekwoorden, selecteert u de optie Breed zoeken in de kolom Zoektype in het dropdownmenu. Meerdere zoekwoorden tegelijk omzetten:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  4. Vink het vakje aan naast de zoekwoorden die u wilt bewerken.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Selecteer Zoektypen wijzigen. Als deze optie beschikbaar is, klikt u op Upgraden naar breed zoeken. Als deze optie niet beschikbaar is, klikt u op Alle zoektypen wijzigen en selecteert u Breed zoeken.
  7. Klik op Toepassen.

Tip:

Gebruik de technische handleiding voor automatisering van zoekadvertenties voor meer informatie over de signalen die Google gebruikt, hoe zoekopdrachten overeenkomen met zoekwoorden, hoe AI van Google zoekwoordovereenkomsten effectiever maakt en wat u kunt doen om de prestaties te verbeteren.

Opmerking: Het is essentieel dat u Slim bieden gebruikt met breed zoeken. Elke zoekopdracht is anders en de biedingen voor een zoekopdracht moeten rekening houden met de unieke contextsignalen die tijdens de veiling aanwezig zijn. Slim bieden maakt gebruik van deze signalen om ervoor te zorgen dat u voor alle relevante zoekopdrachten die u met breed zoeken kunt bereiken, alleen concurreert in de juiste veilingen, met het juiste bod en voor de juiste gebruiker. Lees Handleiding voor Slim bieden voor meer informatie.

De resultaten van brede zoekwoorden meten

Onze meetbronnen bieden inzicht in de prestaties van uw campagnes met brede zoekwoorden. Met behulp van deze tools kunt u uw zoekwoorden optimaliseren, uitgesloten zoekwoorden uitbreiden en zien hoe uw campagnezoekwoorden over het algemeen presteren.