Improve with AI-powered Search

Laajan vastaavuuden käyttöopas

Laaja vastaavuus kattaa enemmän kuin tarkka vastaavuus ja lausekevastaavuus, koska se tunnistaa myös aiheeseen liittyvät kyselyt. Sen avulla voit ohjata lisää kävijöitä verkkosivustollesi, käyttää vähemmän aikaa avainsanalistojen luomiseen ja käyttää budjettisi toimiviin avainsanoihin. Laajan vastaavuuden käyttäminen ostoaikeissa olevien kävijöiden kyselyiden tallentamiseen voi parantaa tavoittavuutta ja kattavuutta. Lue lisää avainsanojen vastaavuusvaihtoehdoista.

Avainsana "nurmikonleikkauspalvelu" voidaan yhdistää hakulausekkeisiin seuraavasti: 1. Laaja vastaavuus (kattava vastaavuushaku): Mainokset voivat näkyä avainsanaasi liittyvien hakujen yhteydessä, esimerkiksi "nurmikon ilmauksen hinnat". Avainsanat lisätään ilman hakasulkeita tai lainausmerkkejä: nurmikonleikkauspalvelu. 2. Lausekevastaavuus (kohtalaisen tarkka vastaavuushaku): Mainokset voivat näkyä sellaisten hakujen yhteydessä, jotka sisältävät avainsanasi merkityksen, esimerkiksi "nurmikonleikkauspalvelu lähellä", "vuokraa yritys leikkaamaan nurmikko" tai "maisemointipalvelu ruohon leikkaamiseen". Avainsanat lisätään lainausmerkeissä: "nurmikonleikkauspalvelu". 3. Tarkka vastaavuus (täsmällinen vastaavuushaku): Mainokset voivat näkyä sellaisten hakujen yhteydessä, joilla on sama merkitys kuin avainsanallasi, esimerkiksi "nurmikonleikkauspalvelu" tai "ruohonleikkauspalvelu". Avainsanat lisätään hakasulkeissa: [nurmikonleikkauspalvelu].

Laajan vastaavuuden hyödyt

Laajan vastaavuuden avainsanojen avulla kampanjasi

• voivat kattaa enemmän osuvia hakutermejä kuin lausekevastaavuudella ja tarkalla vastaavuudella
  • tarjoavat lisää dataa ja joustavuutta Smart Biddingin käyttöön
  • tarjoavat lisää signaaleja laajennusten relevanssin ja tarkoituksen varmistamiseksi.
Google Ads Tutorial: Add broad match keywords to your Search Campaigns to reach more customers

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Näin aloitat laajan vastaavuuden käytön

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Laaja vastaavuus on kaikkien avainsanojen oletusarvoinen vastaavuustyyppi. Kun luot uuden avainsanan, voit käyttää laajaa vastaavuutta lisäämällä avainsanan pelkkänä tekstinä. Jos haluat muuttaa tarkan vastaavuuden tai lausekevastaavuuden avainsanan laajan vastaavuuden avainsanaksi, valitse Laaja vastaavuus ‐vaihtoehto Vastaavuustyyppi-sarakkeen avattavasta valikosta. Voit muuttaa useita avainsanoja kerralla seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hakuavainsanat
  4. Valitse valintaruudut niiden avainsanojen vierestä, joita haluat muokata.
  5. Klikkaa Muokkaa.
  6. Valitse "Muuta vastaavuustyyppejä" ja klikkaa Päivitä laajaan vastaavuuteen, jos se on käytettävissä. Muussa tapauksessa klikkaa Vaihda kaikki vastaavuustyypit ja valitse sitten "laaja vastaavuus".
  7. Klikkaa Käytä.

Vinkki:

Hakuautomaation teknisessä oppaassa on lisätietoa siitä, mitä signaaleja Google käyttää, miten kyselyt yhdistetään avainsanoihin, miten Google AI:n käyttäminen tehostaa avainsanavastaavuuksien löytämistä ja mitä voit tehdä tulosten parantamiseksi.

Huom. Smart Biddingin käyttö laajan vastaavuuden kanssa on erittäin tärkeää. Tämä johtuu siitä, että jokainen hakulauseke on erilainen, ja kunkin hakulausekkeen hintatarjouksen tulisi vastata huutokaupanaikaisia yksilöllisiä kontekstisignaaleja. Smart Bidding käyttää näitä signaaleja varmistaakseen, että kilpailet vain oikeissa huutokaupoissa, oikealla hintatarjouksella ja oikealle käyttäjälle kaikissa laajalla vastaavuudella saaduissa osuvissa hauissa. Katso lisätietoja Smart Bidding ‐oppaasta.

Laajan vastaavuuden tulosten mittaaminen

Mittausresurssiemme avulla voit saada paremman kuvan laajan vastaavuuden kampanjoidesi tuloksista. Näiden työkalujen avulla voit optimoida avainsanasi, luoda negatiivisia avainsanoja ja nähdä, kuinka hyvin kampanjasi avainsanat toimivat yleisesti.