Om målet for anskaffelse af nye kunder

Målet for anskaffelse af nye kunder giver dig mulighed for at anskaffe nye kunder på en effektiv måde via dine Google Ads-kampagner. Du har mulighed for enten at optimere kampagne til at byde højere på nye kunder eller at optimere kunden til udelukkende at byde på nye kunder.

Målet for anskaffelse af nye kunder er i øjeblikket kun tilgængeligt for kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Her er de primære marketingmål i forbindelse med kundeanskaffelse:

• Øg den samlede omsætning, men optimer til konverteringer fra nye kunder, fordi nye kunder skaber langsigtet omsætning i virksomheden.
  • Øg markedsandelen med et dedikeret budget for kundeanskaffelse, der enten maksimerer antallet af konverteringer af typen "ny kunde" med en pris for kundeanskaffelse (CAC, Customer Acquisition Cost) eller maksimerer omsætningen fra nye kunder, så den også opfylder det kortsigtede investeringsafkast.

Anskaffelse af nye kunder tilbyder 2 metoder til understøttelse af disse mål:

• Byd højere for nye kunder end for nuværende kunder (metode med værdi pr. ny kunde): Tilføj yderligere værdi for anskaffelse af nye kunder for konverteringsværdien for en kundes første køb. Dette er den anbefalede metode, fordi den giver dig mulighed for at maksimere den omsætning, der opnås via alle kunder, men også for at sikre din virksomhed flere nye kunder via en enkelt kampagne.
  • Byd kun for nye kunder (metoden Kun nye kunder): Begræns annoncevisningen, så der kun vises annoncer for nye kunder (defineret ud fra købshistorikken og lister over nuværende kunder, som du har uploadet i Google Ads). Vi anbefaler kun denne valgmulighed, hvis du har dedikeret budgetter med fokus på anskaffelse, eller hvis du kører en kampagne, som ikke har fokus på købskonverteringer, f.eks. generering af kundeemner.

Fordele

• Effektivitet
    • Højere andel af konverteringer for nye kunder, hvilket skaber vækst i din virksomhed og langsigtet omsætning
    • Effektiv udnyttelse af budgettet for anskaffelse af nye kunder, hvilket fører til lavere anskaffelsesomkostninger
  • Nem at konfigurere og bruge
  • Rapportering om konverteringer for nye ift. tilbagevendende kunder
Bemærk! Med målet for anskaffelse af nye kunder optimeres der ikke til følsomt indhold som f.eks. alkohol eller medicinalprodukter. Konverteringer for dette indhold vil blive angivet som "ukendt" i stedet for "ny" eller "tilbagevendende" i din rapport. Andet indhold på din konto er muligvis stadig kvalificeret til brug af mål for nye kunder. Hvis du sælger følsomme produkter, kan du kun rapportere om nye kunder ved at angive oplysningerne i dit konverteringstag. Få flere oplysninger om vores politikker vedrørende tilpasset annoncering

I denne artikel kan du læse om processen til konfiguration af målet om anskaffelse af nye kunder i Maksimal effektivitet. Artiklen indeholder desuden links til hjælpeemner, som kan give dig flere oplysninger om, hvordan du optimerer din kampagne til anskaffelse af nye kunder i Maksimal effektivitet. Få flere oplysninger om kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Vejledning

Følg disse trin for at aktivere anskaffelse af nye kunder i Google Ads for annoncører med onlinesalg (feed og ikke-feed) og mål for generering af kundeemner. Der er 4 afgørende trin:

1. Levér lister over nuværende kunder via Kundematch (anbefales kraftigt).
  2. Konfigurer mål for anskaffelse af nye kunder i Konverteringsoversigt på den konto, der ejer konverteringshandlingen. Det kan være en individuel Google Ads-kundekonto eller en managerkonto.
  3. Aktivér anskaffelse af nye kunder i din kampagne.
  4. Se rapportering.

For annoncører med mål for onlinesalg (Google Merchant Center-feed og ikke-Google Merchant Center-feed)

1. Upload lister over nuværende kunder via Kundematch (valgfrit, men anbefales kraftigt)

Du kan uploade dine kundelister, så Google kan registrere nye kunder nøjagtigt med opdaterede oplysninger, som er gennemgået af dig. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter og uploader en liste over nuværende kunder

2. Konfigurer dit mål for anskaffelse af nye kunder

Bemærk! Det er kun konverteringshandlinger, der er konfigureret ved hjælp af den manuelle implementeringsmetode, der er kvalificeret til at bruge mål for anskaffelse af nye kunder.
  • Hvis du ikke har konfigureret dit mål for anskaffelse af nye kunder endnu, kan konfigurere det ved at følge denne vejledning:
Bemærk! Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, skal du gøre dette på den konto, hvor denne metode er konfigureret.
  1. Gå til Værktøjer og indstillinger.
  2. Klik på Konverteringer.
  3. Klik på Konfigurer i panelet "Kundeanskaffelse" på siden "Konverteringsoversigt".
  4. Definer nuværende kunder ved at vælge én eller flere målgruppelister.
Vigtigt! Bekræft alle dine lister over nuværende kunder, så Googles registrering af nye kunder er så nøjagtig som muligt. Uden disse oplysninger kan Google Ads ikke identificere, hvilke kunder der er nye, og hvilke der er tilbagevendende. Hvis du har en managerkonto (MCC), skal du sørge for, at automatisk deling er slået til.
  1. Angiv den værdi, der er tildelt kundeanskaffelse. Den bruges kun i forbindelse med metoden Værdi pr. ny kunde. Dette føjes til en ny kundes første købskonvertering, hvilket afspejles i rapporteringen, men også hjælper Smart Bidding med at optimere mod nye kunder. Jo højere denne værdi er, jo mere vil kampagne blive optimeret mod nye kunder. Denne værdi bruges som standard i alle kampagner, der optimerer til anskaffelse af nye kunder.
    1. Du kan angive værdien for kundeanskaffelse, så den svarer til den forventede fremtidige organiske omsætning pr. ny kunde.
      Eksempel: Hvis kunderne i gennemsnit bruger 1.200 DKK pr. køb, og 2 ud af 3 kunder køber én gang om året, er den anbefalede værdi pr. ny kunde 1.200 DKK * ⅔ * 2 = 1.600 DKK.
    2. Du kan bruge den anbefalede værdi, der er foreslået, når du vælger målet for nye kunder, hvis du ikke er sikker på, hvad værdien af anskaffelse af nye kunder skal være. Denne anbefalede værdi er baseret på din gennemsnitlige ordreværdi på tværs af tidligere kampagner.

Et screenshot af brugerfladen til definition af nuværende kunder med henblik på konverteringssporing på tværs af konti på kontoniveau.

3. Aktivér anskaffelse af nye kunder i indstillingerne for din Google Ads-kampagne

1. Gå til den Google Ads-kampagne, som du vil aktivere konvertering for nye kunder for.
  2. Klik på ikonet for indstillinger Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear].
  3. Udvid rækken "Kundeanskaffelse".
  4. Vælg "Optimer din kampagne for at få flere nye kunder"
    • Vælg, om du vil gøre følgende:
      • Angiv højere bud for nye kunder end for nuværende kunder (det er den anbefalede metode)
        • Med denne indstilling kan du optimere, så du kan få nye kunder, samtidig med at du kan generere et øget salg ved at målrette mod alle kunder
      • Byd kun på nye kunder
        • Med denne indstilling kan du målrette dine annoncer udelukkende mod nye kunder, uanset din budstrategi
  5. Det medfører, at værdier fra dit mål for anskaffelse af kunder hentes på kontoniveau. Hvis du har brug for at foretage justeringer til dette, skal du klikke på Rediger værdien. Herefter føres du til indstillingerne for målet for anskaffelse af nye kunder på din konto.

4. Hold øje med din kampagnes effektivitet med hensyn til anskaffelse af nye kunder

Du kan holde øje med, hvor mange nye kunder du får, når målet for anskaffelse af nye kunder er aktiveret, og du kan beregne vigtige metrics som pris pr. kundeanskaffelse (antal nye kunder/pris).

Hvor kan du se effektivitetsrapportering?

1. Tilføj følgende kolonner i tabellen "Kampagner" for at gennemgå hhv. antallet af nye kunder og den samlede værdijustering for anskaffelse af nye kunder:
  • Nye kunder: Det antal nye kunder, du har fået via kampagnen.
  • Levetidsværdi for ny kunde: Den konverteringsværdijustering, der svarer til anskaffelseskonverteringer (konverteringer for første køb, der fastsættes til at stamme fra nye kunder).
Eksempel: Hvis du har 5 konverteringer for anskaffelse af nye kunder, og den værdi, der tildeles en ny kundeanskaffelse, er 250 DKK, viser kolonnen for levetidsværdien for en ny kunde 1.250 DKK.
  1. I tabellen "Kampagner" kan du segmentere efter "Konverteringer" eller efter "Nye ift. tilbagevendende kunder". Dette segmenterer dine konverteringer og din konverteringsværdi i 3 kundekategorier:
    1. Ny: Personer, der for første gang har købt noget online via dit website eller din app. Nye kunder identificeres, når opfylder én eller flere af følgende betingelser:
      • De har ikke foretaget et køb inden for de seneste 540 dage (dette gælder ved brug af Googles system til automatisk registrering).
      • De er ikke registreret på den liste over nuværende kunder, som du har angivet i indstillingerne for kundeanskaffelse på kontoniveau.
      • De er blevet identificeret som nye kunder ved hjælp af tagget til rapportering af ny kunde.
    2. Tilbagevendende: Personer, der tidligere har købt noget online via dit website eller din app. Tilbagevendende kunder identificeres, når de opfylder én eller flere af følgende betingelser:
      • De har foretaget et køb inden for de seneste 540 dage (dette gælder ved brug af Googles system til automatisk registrering).
      • De er registreret på den liste over nuværende kunder, du har angivet under konverteringsindstillingerne på kontoniveau.
      • De er blevet identificeret som nuværende kunder ved hjælp af tagget til rapportering af ny kunde.
    3. Ukendt: Kunder, som vi ikke kan rapportere om på grund af vores politikker vedrørende juridisk eller kulturelt følsomme kategorier, eller konverteringer, vi ikke kan identificere som værende nye eller nuværende på grund af indstillinger for tilpasning.
      Bemærk! Hvis du bruger anskaffelse af nye kunder med det globale websitetag eller via Google Tag Manager eller Firebase, bruger vi tagværdierne for "nye", "tilbagevendende" eller "ukendte" kunder i stedet for Googles system til automatisk registrering.
Bemærk! I nogle tilfælde vises dine annoncer af typen "Kun nye kunder" også for nuværende kunder på grund af privatlivsrelaterede og tekniske årsager. Du kan få flere oplysninger om disse tilfælde under Konverteringer fra nuværende kunder i tilstanden "Kun nye kunder" (NCA).

Til annoncører med mål for generering af kundeemner

Bemærk! Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, skal du fuldføre trin 1 og 2 på den managerkonto, der administrerer dine konverteringer. Ellers kan du følge vejledningen på din individuelle Ads-konto. Du kan se, om din konto bruger konverteringssporing på tværs af konti, ved at gå til Konverteringer og klikke på Indstillinger. Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, vises navnet på managerkontoen ud for Konverteringskonto.

1. Upload lister over nuværende kunder via Kundematch (anbefales kraftigt)

Du kan uploade din målgruppeliste, så Google kan registrere nye kunder ud fra opdaterede oplysninger, der er gennemgået af dig. Følg nedenstående vejledning for at uploade og vælge din målgruppeliste:

1. Opret og upload din kundeliste ved at følge vejledningen i oprettelse af kundelister.
  2. Vælg din uploadede kundeliste ved at følge vejledningen til Kundematch.

2. Definer nuværende kunder på din Google Ads-konto

1. Hvis du endnu ikke har et mål for anskaffelse af nye kunder, skal du konfigurere et:
    1. Gå til Værktøjer og indstillinger.
    2. Klik på Konverteringer.
    3. Rul ned til bunden af siden, og udvid sektionen "Tilpassede mål". Klik på Konfigurer i rækken Kundeanskaffelse.
  2. Definer nuværende kunder ved at vælge en målgruppeliste. Vi anbefaler på det kraftigste, at målgruppelister, der inkluderer Kundematch, anvendes, så vores registrering af nye kunder bliver så nøjagtig som muligt. Hvis du bruger en managerkonto (MCC), skal du sørge for, at automatisk deling er slået til.
  3. Angiv den værdi, der er tildelt kundeanskaffelse.
Bemærk! Dette er kun relevant, hvis du bruger konverteringshandlingen "Køb" og vælger anskaffelse af nye kunder i tilstanden med værdi pr. ny kunde.

Et screenshot af brugerfladen til definition af nuværende kunder med henblik på konverteringssporing på overordnet kontoniveau.

3. Aktivér anskaffelse af nye kunder i indstillingerne for din Google Ads-kampagne

1. Gå til den Google Ads-kampagne, som du vil aktivere konvertering for nye kunder for.
  2. Gå til ikonet for indstillinger Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear].
  3. Udvid rækken "Kundeanskaffelse".
  4. Vælg "Optimer din kampagne for at få flere nye kunder".
  5. Vælg "Byd kun på nye kunder".
Bemærk! Dette begrænser dine annoncer, så de kun vises til nye kunder, uanset din budstrategi.

4. Se rapportering for dine sporede konverteringsmål

Du kan se dine konverteringer og konverteringsværdier, når en bruger har interageret med din annonce og tager de næste skridt til at blive en kunde. I de fleste tilfælde afspejler disse metrics nye kunder, men du kan dog opleve en overlapning med tilbagevendende kunder på grund af tilpasningsbegrænsninger eller faktorer som flere konverteringer pr. klik. Få flere oplysninger om konverteringer fra nuværende kunder

Bemærk! I nogle tilfælde vises dine annoncer af typen "Kun nye kunder" også for nuværende kunder på grund af privatlivsrelaterede og tekniske årsager. Du kan få flere oplysninger om disse tilfælde under Konverteringer fra nuværende kunder i tilstanden "Kun nye kunder".

Budgivning

Tilstanden Værdi pr. ny kunde (gælder kun for købskonverteringer)

Med Smart Bidding tages der højde for den værdi pr. ny kunde, du angiver, og den samlede konverteringsværdi (herunder den ekstra værdi, du angiver for nye kunder) maksimeres. Med Smart Bidding tages der ved budgivningsbeslutningerne højde for, at nye kunder er med til at generere større værdi generelt.

Du kan bruge den anbefalede værdi, der er angivet som standard, når du vælger målet for anskaffelse af nye kunder, hvis du ikke er sikker på, hvad værdien pr. ny kunde skal være.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer målet for anskaffelse af nye kunder, så du kan maksimere anskaffelsen af nye kunder via budgivningen for din kampagne af typen "Maksimal effektivitet".

Tilstanden Kun nye kunder

Nuværende kunder ekskluderes fra budgivningen, og Smart Bidding vil optimere mod budstrategierne Maks. antal konverteringer/målpris pr. handling eller Maks. konverteringsværdi/mål-ROAS.

Værdi for kundeanskaffelse

Værdi for kundeanskaffelse er den yderligere værdijustering, der skal føjes til en ny kundes første købskonvertering. Vores anbefaling er at angive Værdi for kundeanskaffelse, så Værdi for kundeanskaffelse plus den typiske værdi af den nye kundes første køb repræsenterer den omsætning, som en typisk ny kunde vil skabe i løbet af sin levetid. Når du vælger en værdibaseret budstrategi, kan du bruge denne samlede værdi som udgangspunkt for at angive dine ROAS-mål. Værdi for kundeanskaffelse bruges kun af kampagner, der bruger værdibaserede budstrategier.

Bemærk! Dette er forskelligt fra pris for kundeanskaffelse, som vil være det beløb, der bruges på anskaffelse af nye kunder, og kan beregnes ved hjælp af prisen for kampagnen divideret med antallet af nye kunder.

Sådan skelner vi nye kunder fra nuværende kunder

Du kan bruge tre forskellige typer signaler til at identificere nye kunder for din virksomhed. Du kan enten nøjes med at bruge ét af signalerne eller bruge en vilkårlig kombination af de tre signaler. Googles system til automatisk registrering anvendes som standard.

Registreret af Google

Hvis din Google Ads-konverteringssporing er konfigureret til sporing af "køb", kan Google automatisk oprette en målgruppeliste ud fra maks. de seneste 540 dages kampagneaktivitet og sporede køb. Dette er den nemmeste metode til at skelne mellem nye kunder og nuværende kunder, men metoden kan være mindre effektiv, da brugerne kan fjerne cookies og fravælge funktionen. Denne metode bruges automatisk, når du vælger konverteringsmålet "anskaffelse af nye kunder".

Uploadet målgruppeliste

Du kan også uploade din målgruppeliste, så Google kan registrere nye kunder ud fra opdaterede oplysninger, der er gennemgået af dig. Følg nedenstående vejledning for at uploade og vælge din målgruppeliste:
Bemærk! Du kan også bruge "Gennemse" til at vælge mellem alle de målgruppelister, du har uploadet.
  1. Opret og upload din kundeliste ved at følge vejledningen i brug af Kundematch.
  2. Følg denne fremgangsmåde for at vælge din uploadede kundeliste:
    1. Log ind på Google Ads, hvor konverteringssporing på tværs af konti er konfigureret.
    2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon].
    3. Klik på Konverteringer under "Måling". I menuen "Konverteringsoversigt" til venstre skal du klikke på Rediger i sektionen "Kundeanskaffelse".
    4. Du kan finde de målgruppelister, du har uploadet, i feltet "Definition af nuværende kunder", eller du kan søge efter din målgruppeliste ved at skrive navnet på listen i søgefeltet og markere feltet ud for den korrekte liste.
    1. Vælg op til 5 målgruppelister.
    2. Klik på Anvend.

Sporing af konvertering i form af nye kunder ved hjælp af tags (tilføjelse)

Du kan konfigurere sporing af konvertering i form af nye kunder ved hjælp af tagging. Denne metode kræver mere konfiguration af dig, men den giver større kontrol med, hvilke konverteringer der rapporteres som nye eller tilbagevendende. Få flere oplysninger om rapportering om nye kunder
Klassificeringen "Ukendt" for Registreret af Google
Klassificeringen for Registreret af Google vil blive angivet til "Ukendt", hvis de fleste af dine uploadede målgruppelister ikke er delt med den Google Ads-konto, der er knyttet til din kampagne af typen "Maksimal effektivitet". Del dine uploadede målgruppelister for at se din segmentering af kunder.
Global websitetag, Google Tag Manager- eller Firebase-klassificeringer
Hvis du bruger sporing af konverteringer i form af nye kunder med det globale websitetag eller via Google Tag Manager eller Firebase, bruger vi tagværdierne for "nye", "tilbagevendende" eller "ukendte" kunder i stedet for Googles system til automatisk registrering.

Måling af konverteringer foretaget af nuværende kunder med metoden "Kun nye kunder"

Selv når du vælger kun at byde på nye kunder, kan der være konverteringer fra tilbagevendende eller nuværende kunder, som bruges til at opnå dine budgivningsmål. Dette kan forekomme i følgende tilfælde:

• Hvis Google Ads ikke kan identificere en nuværende kunde. Eksempel: En nuværende kunde bruger en ny eller ukendt enhed/browser.
  • Hvis der er flere konverteringer, som er tilskrevet det samme annonceklik, vil der blive taget højde for alle konverteringer og hele konverteringsværdien i forhold til dine budgivningsmål (f.eks. maks. antal konverteringer eller maks. konverteringsværdi).