Resultatvariationer i Google Ads: Inriktning

Inriktningsinställningar (målgrupper, sökord, geografiskt område)

Om din kampanj är inriktad på en mindre grupp användare med mycket specifika inställningar för målgrupp, sökord, plats eller språk är det också mer troligt att resultatet varierar. Inriktning på detaljnivå gör att din kampanj blir kvalificerad att delta i färre auktioner vid varje givet tillfälle.

Du kan notera större förändringar i utgifter eller annonsvisning om konkurrensen ökar eller minskar i denna snävare grupp med kvalificerade auktioner, eftersom det finns färre auktioner som din kampanj kan delta i och vinna.

Vad du kan göra

Överväg att utöka kampanjens inriktning så att den kan delta i fler kvalificerade auktioner och öka annonsernas potentiella räckvidd.

Om du inriktar dig på sökord kan du ta hjälp av söktermsrapporten för att se vilka sökningar som utlöste dina sökord. Jämför två tidsperioder för att se vilka söktermer som bidrog mest till resultatvariationen.

Inriktningen överlappar andra kampanjer eller annonsgrupper

Du kanske har flera kampanjer eller annonsgrupper i ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner eftersom de har liknande sökord eller inriktning (till exempel plats- och språkinriktning). Om det finns överlappande inriktning kanske trafiken i första hand leds till den ena av kampanjerna.

Exempel

Om du har flera kampanjer från samma konto som är inriktade på samma land och använder samma sökord och som matchar en sökning, deltar bara en av kampanjerna i auktionen. Detta kan resultera i att kampanjen vars annonser inte deltar i auktionerna inte visas lika ofta.

Vad du kan göra

Granska kampanjens inriktning och överväg att uppdatera inriktningen så att den inte överlappar andra kampanjer i ditt konto.

Behöver du något annat?

Se andra vanliga orsaker till att kampanjresultatet varierar.