Google Ads ‑tulosten vaihtelut: Kohdistaminen

Kohdistusasetukset (Yleisöt, Avainsanat, Geo)

Jos kampanjasi on kohdistettu pienelle käyttäjäryhmälle ja olet valinnut erittäin tarkat yleisö-, avainsana-, sijainti- tai kieliasetukset, tulokset vaihtelevat todennäköisemmin. Tarkempi kohdistus tarkoittaa, että sellaisia huutokauppoja joihin kampanjasi voi osallistua, on tietyllä hetkellä vähemmän.

Saatat huomata suurempia muutoksia kulutuksessa tai mainosten näyttämisessä, jos kilpailu lisääntyy tai vähenee tässä pienemmässä määrässä huutokauppoja, joihin kampanjasi voi osallistua. Tämä johtuu siitä, että kampanjasi ei myöskään voi voittaa niin monia huutokauppoja eivätkä tulokset voi parantua.

Miten kannattaa toimia?

Harkitse kampanjasi kohdistuksen laajentamista, jotta voit lisätä hyväksyttävien vaihtoehtojen määrää ja parantaa mainostesi potentiaalista tavoittavuutta.

Jos kohdistat avainsanoihin, katso hakutermiraportista todelliset haut, jotka ovat käynnistäneet avainsanasi. Vertaile kahta ajanjaksoa ja selvitä, mitkä hakutermit vaikuttivat tulosvaihteluun eniten.

Kohdistus on päällekkäinen muiden kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa

Tililläsi voi olla useita kampanjoita tai mainosryhmiä, jotka voivat osallistua päällekkäisiin huutokauppoihin samantyyppisten avainsanojen tai muiden kohdistusten (esim. alue- ja kielikohdistuksen) takia. Jos kohdistuksessa on päällekkäisyyksiä, liikenne saattaa pääasiallisesti kertyä yhdelle kampanjalle.

Esimerkki

Jos sinulla on useita saman tilin kampanjoita, jotka on kohdistettu samaan maahan ja jotka käyttävät samoja avainsanoja hakujen vastaavuuksien hakemiseen, vain yksi kampanjoista osallistuu huutokauppaan. Siksi kampanja, jonka mainokset eivät osallistu näihin huutokauppoihin, ei välttämättä näy yhtä usein.

Miten kannattaa toimia?

Tarkista kampanjasi kohdistus ja harkitse kohdistuksen muuttamista, jotta se ei ole päällekkäinen tilisi muiden kampanjoiden kanssa.

Tarvitsetko jotain muuta?

Tutustu muihin yleisiin syihin, joiden vuoksi kampanjan tulokset vaihtelevat.