Resultatvariationer i Google Ads: Ändringar i konto- och kampanjinställningar

Om du ändrar konto- och kampanjinställningar, som budstrategi, budjusteringar, bud, budget, sökord, målgrupper, demografi och schemaläggning av annonser, kan det medföra variationer i resultatet.

Om du använder Smart Bidding-strategier tar det cirka två veckor innan kampanjen lär sig och optimerar fullt ut. Om du ändrar inställningarna för konverteringsåtgärder, inställningen för selektiv optimering eller attributionsmodellen kan det påverka kampanjens resultat medan den anpassar sig till och optimerar för de nya inställningarna.

Exempel

Om din faktiska genomsnittliga CPA har legat runt 100 kronor under de senaste 14 dagarna och du plötsligt sänker din mål-CPA till 20 kronor kan det hända att du ser en minskning av annonsvisningen eller variationer i resultatet.

Om du behöver göra ändringar av målbeloppen för att anpassa dem till dina verksamhetsmål rekommenderar vi att du gör mindre ändringar och väntar på att se effekten, i stället för att göra större ändringar direkt.

Vad du kan göra

Kontrollera ändringshistoriken för att se vilka uppdateringar som har gjorts i kontot eller kampanjen.

Ditt Google Ads-konto

Behöver du något annat?

Se andra vanliga orsaker till att kampanjresultatet varierar.