Resultatvariationer i Google Ads: Bud och budmål

Resultatet kan variera om dina bud, budgränser eller budmål har angivits utan hänsyn till den tidigare data som Google Ads använder för att visa dina annonser.

Vad du kan göra

Ange bud

När du anger bud, budgränser eller mål för budstrategin kan du använda tidigare data och relaterade mätvärden för att ta reda på om buden, budgränserna eller målen du anger är lämpliga för att upprätthålla resultatet.

Exempel

Om du har förlorat exponeringsandel på grund av annonsrankning med dina aktuella bud och sätter ett bud som är lägre än din aktuella genomsnittliga CPC kan det leda till ytterligare variationer i resultatet.

Smart Bidding

För Smart Bidding rekommenderar vi att du använder tidigare data och håller dig nära de faktiska genomsnitten för att minimera variationer i resultatet.

Exempel

Anta att du använder budstrategin Mål-CPA och att den inriktade konverteringsåtgärden har haft en faktisk genomsnittlig CPA på cirka 100 kronor under de senaste 14 dagarna.

Om din angivna mål-CPA är lägre kan det oftare leda till variationer. Eftersom kampanjen optimerar för att se till att uppnådd CPA ligger inom detta lägre mål i genomsnitt under en månad kan den ibland behöva sänka utgifterna, beroende på vilken CPA den uppnår.

Behöver du något annat?

Se andra vanliga orsaker till att kampanjresultatet varierar.