Google Ads ‑tulosten vaihtelut: Konversioseurannan käyttöönotto ja konversioviive

Jos kampanjasi automaattisissa hintatarjouksissa käyttämän konversiotapahtuman yleisten ping-kutsujen tai tagien käynnistymisten määrä laskee tai nousee äkillisesti, mainokset saattavat näkyä harvemmin ja kulut vähentyä, sillä Google Ads optimoi mainonnan valitsemasi konversiotapahtuman mukaan.

Jos katsot konversioihin liittyviä mittareita, kuten hinta/konversio viimeisimmiltä ajanjaksoilta, muista huomioida konversioviive.

Esimerkki

Jos vertaat tuloksia aiempaan ajanjaksoon, viimeisimmät tulokset eivät ehkä näytä niin hyviltä, koska kaikki mainostasi klikanneet käyttäjät eivät ole vielä konvertoituneet, koska konversiot voidaan raportoida 90 päivän kuluessa klikkauksesta. Koska osa konversioista voi tulla näkyviin vasta myöhemmin mutta mainontaan käyttämäsi summa näkyy jo täysin, konversioiden määrä voi vaikuttaa todellista pienemmältä ja konversiokohtainen hinta todellista suuremmalta.

Miten kannattaa toimia?

Niissä kampanjatyypeissä, joissa Selitykset ovat käytettävissä, ne korostavat konversioviivettä perimmäisenä syynä silloin, kun havaitaan suuri konversioviive valitun ajanjakson konversiodatan perusteella.

Konversioviiveraportista näet tärkeimpien mittareiden, kuten hankintakohtaisen hinnan (CPA) ja mainostuoton (ROAS), konversioviiveen tiedot. Näiden tietojen avulla voidaan ennustaa, miten todellinen CPA ja ROAS mahdollisesti muuttuvat, kun konversioviive otetaan huomioon.

Tarvitsetko jotain muuta?

Tutustu muihin yleisiin syihin, joiden vuoksi kampanjan tulokset vaihtelevat.