Velg budstrategier i appkampanjer

Med budstrategier i appkampanjer kan du maksimere effekten av annonsene dine ved å fastsette den rette annonseprisen.

Før du begynner

Du må følge en veiledning når du er klar til å opprette en appkampanje.

Budstrategier i appkampanjer

Type budstrategi Budnavn Kampanjeundertype
Mål-CPA Målkostnad per installasjon (mål-CPI) Appkampanje for installasjoner
Mål-CPA Målkostnad per handling (mål-CPA) Appkampanje for installasjoner, appkampanje for engasjement
Mål-CPA Målkostnad per forhåndsregistrering (tCPpre) Appkampanje for forhåndsregistrering (Android)
Maksimer antall konverteringer   Appkampanje for installasjoner
Mål-ROAS Mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS) Appkampanje for installasjoner (Android)

Du kan bruke disse typene budstrategier i appkampanjer:

• Mål-CPA: tar sikte på flere konverteringer til en bestemt kostnad per handling.
    • Målkostnad per installasjon (mål-CPI): tar sikte på installasjoner (konverteringer) til det fastsatte målet.
    • Målkostnad per handling (mål-CPA): tar sikte på konverteringer i appen til det angitte målet enten for nye brukere av appkampanjer for installasjoner eller returnerende brukere i appkampanjer for engasjement.
    • Målkostnad per forhåndsregistrering (tCPpre): tar sikte på konverteringer knyttet forhåndsregistrering til det angitte målet.
  • Maksimer antall konverteringer: fastsetter automatisk bud for hver auksjon for at du skal få så mange installasjoner som mulig, samtidig som du bruker opp hele dagsbudsjettet.
  • Mål-ROAS (avkastning på annonsekostnader): tar sikte på en bestemt avkastning på annonsekostnadene (et mål du angir) basert på de angitte konverteringsverdiene for de målrettede handlingene.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Veiledning

Konfigurer mål-CPI i appkampanjer for installasjoner

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold musepekeren over appkampanjen for installasjoner du vil redigere, og klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  5. Klikk på Budgivning på Innstillinger-siden.
  6. Velg Installasjonsvolum i «Hva ønsker du å fokusere på?»-feltet.
  7. Velg foretrukket konverteringshandling for nedlastinger i «Hvordan vil du spore installeringsvolumet?»-feltet.
    • Med en konverteringshandling for nedlastinger kan du spore hendelser i forbindelse med appinstallasjoner etter at folk har samhandlet med annonsen din. For Android-apper opprettes og spores konverteringshandlinger for nedlastinger automatisk via Google Play.
  8. Velg følgende for å angi hvilke brukere du vil målrette annonsene mot:
    • Alle brukere for å få det høyeste potensielle installasjonsvolumet.
    • Brukerne som sannsynligvis kommer til å foreta en handling i appen for å fokusere på brukerne som kan komme til å fullføre den valgte hendelsen etter installering. Hovedberegningen her er fortsatt målkostnad per installasjon, ikke målkostnad per handling.
  9. Hvis du valgte Alle brukere:
    1. Merk av for «Angi en målkostnad per installasjon (valgfritt)».
    2. Skriv inn ønsket beløp i «Målkostnad per installasjon»-feltet.
      • Budet skal gjenspeile verdien av installeringshendelsen som utføres av de målrettede brukerne. På iOS anbefaler vi et bud som er 150 % høyere enn på Android.
  10. Hvis du valgte Brukerne som sannsynligvis kommer til å foreta en handling i appen:
    1. Velg forhåndsdefinerte handlinger fra innstillingene for konverteringssporing i «Hvilken handling er viktigst for deg?»-feltet.
      • Vær oppmerksom på at hvis du optimaliserer for hyppige handlinger, for eksempel starten av en økt, kan det føre til et høyere antall konverteringer enn vanlig, spesielt i forbindelse med videoelementer.
    2. Skriv inn ønsket beløp i «Målkostnad per installasjon»-feltet.
      • Budene bør være 20 % høyere enn grunnbudene for mål-CPI når du optimaliserer for mer lønnsomme installeringer. På iOS anbefaler vi et bud som er 150 % høyere enn på Android.
  11. Klikk på Lagre.
Merk: Budveiledning er bare tilgjengelig for mål-CPI-baserte appkampanjer for installasjoner der «Alle brukere» er valgt. Med budveiledning kan du fastsette konkurransedyktige bud når du oppretter kampanjer.

Konfigurer mål-CPA i appkampanjer for installasjoner

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold musepekeren over appkampanjen for installasjoner du vil redigere, og klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  5. Klikk på Budgivning på Innstillinger-siden.
  6. Velg Handlinger i appen i «Hva ønsker du å fokusere på?»-feltet.
    • Her blir det fokusert på brukere som med størst sannsynlighet kommer til å se annonsen din, installere appen og så utføre en handling i appen.
  7. Velg foretrukket konverteringshandling for nedlastinger i «Hvordan vil du spore installeringsvolumet?»-feltet.
    • Med en konverteringshandling for nedlastinger kan du spore hendelser i forbindelse med appinstallasjoner etter at folk har samhandlet med annonsen din. For Android-apper opprettes og spores konverteringshandlinger for nedlastinger automatisk via Google Play.
  8. Velg forhåndsdefinerte handlinger fra innstillingene for konverteringssporing i «Hvilke handlinger er viktigst for deg?»-feltet.
    • Merk: Vi fraråder deg å velge flere enn én handling, da dette i prinsippet innebærer at den fastsatte mål-CPA-en blir et «blandet mål» for to eller flere handlinger som potensielt har ulike verdier.
    • Merk deg at hvis du optimaliserer for hyppige handlinger, for eksempel øktstart, kan det føre til et høyere antall konverteringer enn vanlig, spesielt i forbindelse med videoelementer.
  9. Skriv inn ønsket beløp i «Målkostnad per handling»-feltet.
    • Budet skal gjenspeile verdien av at de målrettede brukerne utfører de valgte hendelsene. Når kampanjen er kjørt en stund og du sitter på flere data, bør du evaluere den faktiske CPA-en du har oppnådd med den ønskede hendelsen i appen, og så fastsette et mål-CPA-bud som er 20 % høyere enn verdien som er registrert så langt. På iOS anbefaler vi bud som er 150 % høyere enn på Android.
  10. Klikk på Lagre.
Merk: Snart blir budveiledning for mål-CPA-baserte appkampanjer for installasjoner tilgjengelig.

Konfigurer mål-CPA i appkampanjer for engasjement

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold musepekeren over appkampanjen for installasjoner du vil redigere, og klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  5. Klikk på Budgivning på Innstillinger-siden.
  6. Velg Handlinger i appen i «Hva ønsker du å fokusere på?»-feltet.
  7. Velg forhåndsdefinerte handlinger fra innstillingene for konverteringssporing i «Hvilke handlinger er viktigst for deg?»-feltet.
    • Merk: Vi fraråder deg å velge flere enn én handling, da dette i prinsippet innebærer at den fastsatte mål-CPA-en blir et «blandet mål» for to eller flere handlinger som potensielt har ulike verdier.
    • Merk deg at hvis du optimaliserer for hyppige handlinger, for eksempel øktstart, kan det føre til et høyere antall konverteringer enn vanlig, spesielt i forbindelse med videoelementer.
  8. Skriv inn ønsket beløp i «Målkostnad per handling»-feltet.
    • Budet skal gjenspeile verdien av at de målrettede brukerne utfører de valgte hendelsene. Når kampanjen er kjørt en stund, og du sitter på flere data, bør du evaluere den faktiske CPA-verdien du har oppnådd med den ønskede hendelsen i appen, og så fastsette et mål-CPA-bud som er 20 % høyere enn verdien som er registrert så langt. På iOS anbefaler vi et bud som er 150 % høyere enn på Android.
    • Fastsett en høy mål-CPA-verdi for å oppnå flere enn 100 konverteringer.
  9. Klikk på Lagre.

Konfigurer tCPpre i appkampanjer for forhåndsregistrering (Android)

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold musepekeren over appkampanjen for installasjoner du vil redigere, og klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  5. Klikk på Budgivning på Innstillinger-siden.
  6. Skriv inn ønsket beløp i «Målkostnad per forhåndsregistrering»-feltet.
    • Budet skal gjenspeile verdien av at de målrettede brukerne forhåndsregistrerer seg.
  7. Klikk på Lagre.

Konfigurer maksimer antall konverteringer i appkampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold musepekeren over appkampanjen for installasjoner du vil redigere, og klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  5. Klikk på Budgivning på Innstillinger-siden.
  6. Velg Installasjonsvolum i «Hva ønsker du å fokusere på?»-feltet.
  7. Velg foretrukket konverteringshandling for nedlastinger i «Hvordan vil du spore installeringsvolumet?»-feltet.
    • Med en konverteringshandling for nedlastinger kan du spore hendelser i forbindelse med appinstallasjoner etter at folk har samhandlet med annonsen din. For Android-apper opprettes og spores konverteringshandlinger for nedlastinger automatisk via Google Play.
  8. Velg Alle brukere i «Hva slags brukere vil du målrette annonsene mot»-feltet.
  9. Sørg for at det ikke er merket av for «Angi en målkostnad per installasjon (valgfritt)».
  10. Klikk på Lagre.

Konfigurer mål-ROAS i appkampanjer for installasjoner (Android)

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold musepekeren over appkampanjen for installasjoner du vil redigere, og klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  5. Klikk på Budgivning på Innstillinger-siden.
  6. Velg Verdi av handling i appen i «Hva ønsker du å fokusere på?»-feltet.
  7. Velg foretrukket konverteringshandling for nedlastinger i «Hvordan vil du spore installeringsvolumet?»-feltet.
    • Med en konverteringshandling for nedlastinger kan du spore hendelser i forbindelse med appinstallasjoner etter at folk har samhandlet med annonsen din. For Android-apper opprettes og spores konverteringshandlinger for nedlastinger automatisk via Google Play.
  8. Velg forhåndsdefinerte handlinger fra innstillingene for konverteringssporing i «Hvilke handlinger er viktigst for deg?»-feltet.
    • Merk deg at hvis du optimaliserer for hyppige handlinger, for eksempel øktstart, kan det føre til et høyere antall konverteringer enn vanlig, spesielt i forbindelse med videoelementer.
  9. Oppgi en verdi i form av en prosentandel i «Mål for avkastning på annonsekostnader»-feltet ved å bruke denne formelen: (konverteringsverdi ÷ annonsekostnader) x 100 % = mål-ROAS-prosent. Her er en veiledning til å fastsette mål-ROAS-bud:
    1. Identifiser konverteringsvinduet for hendelsen det kan bys på.
    2. Aktiver «Konv.verdi/kostnad»-kolonnen for å identifisere resultatene du har oppnådd med en sammenlignbar* kampanje i løpet av det aktuelle vinduet. ROAS-verdien du oppnådde med denne kampanjen, bør være det innledende mål-ROAS-budet.
      • *Dette skal være en kampanje som markedsfører den samme app-ID-en, som bruker det samme tilbakeblikksvinduet og den samme hendelsen det kan bys på, og som har de samme innstillingene for steds- og språkmålretting.
    3. Ta høyde for budøkningsfrekvensen (hvis det er aktuelt) når du fastsetter det faktiske budet.
    Mål-ROAS er den gjennomsnittlige konverteringsverdien du ønsker å oppnå for hver krone du bruker på annonser. Google Ads fastsetter bud for å oppnå denne gjennomsnittlige ROAS-verdien på kampanjenivå. Enkelte konverteringer kan ha høyere eller lavere avkastning enn målet.
  10. Klikk på Lagre.
Tips:
Hvis du vil redusere behovet for manuelle budendringer i appkampanjer, kan automatiserte regler gjøre endringene automatisk for deg. Finn ut hvordan du konfigurerer automatiske regler for appkampanjer

Linker til relatert innhold