Een biedstrategie kiezen voor uw app-campagne

Met biedstrategieën voor app-campagnes kunt u het maximale uit uw campagnes halen door de juiste prijs in te stellen voor uw advertenties.

Voordat u begint

U moet een aantal instructies volgen wanneer u uw app-campagne maakt.

Biedstrategieën voor app-campagnes

Type biedstrategie Bodnaam Campagne-subtype
Doel-CPA Doelkosten per installatie (doel-CPI) ACi (app-campagne voor installaties)
Doel-CPA Doelkosten per actie (doel-CPA) ACi, ACe (app-campagne voor engagement)
Doel-CPA Doelkosten per pre-registratie (doel-CPpre) ACPre (Android) (app-campagne voor pre-registratie)
Aantal conversies maximaliseren   ACi
Doel-ROAS Doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) ACi (Android)

U kunt de volgende typen biedstrategieën gebruiken voor uw app-campagne:

• Doel-CPA: Probeert het aantal conversies te verhogen terwijl u specifieke kosten per actie target.
    • Doelkosten per installatie (doel-CPI) probeert zo veel mogelijk installatieconversies te behalen voor het ingestelde doel.
    • Doelkosten per actie (doel-CPA) probeert zo veel mogelijk in-app-actieconversies te behalen voor het ingestelde doel voor nieuwe ACi-gebruikers of terugkerende ACe-gebruikers.
    • Doelkosten per pre-registratie (doel-CPpre) probeert zo veel mogelijk pre-registratieconversies te behalen voor het ingestelde doel.
  • Aantal conversies maximaliseren: hiermee worden de biedingen voor elke veiling automatisch ingesteld om zo veel mogelijk installaties voor uw campagne te stimuleren binnen uw dagbudget.
  • Doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven): probeert een bepaald rendement op advertentie-uitgaven te behalen (een doel dat u instelt) op basis van de ingestelde conversiewaarden voor de getargete acties.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Instructies

Doel-CPI instellen voor ACi

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de cursor op de ACi-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  5. Klik op de pagina Instellingen op Bieden.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Waar wilt u zich op richten?' de optie Installatievolume.
  7. Selecteer in het veld 'Hoe wilt u het installatievolume bijhouden?' de gewenste conversieactie voor downloads.
    • Met een conversieactie voor downloads kunt u app-installatiegebeurtenissen bijhouden nadat mensen interactie met uw advertentie hebben gehad. Voor Android-apps worden er automatisch conversieacties voor downloads gemaakt en bijgehouden via Google Play.
  8. Selecteer het volgende voor de gebruikers die u wilt targeten:
    • Alle gebruikers als u het hoogst mogelijke installatievolume wilt behouden.
    • Gebruikers die waarschijnlijk een in-app-actie uitvoeren als u zich wilt richten op gebruikers die mogelijk de geselecteerde gebeurtenis afronden na de installatie. De belangrijkste statistiek is in dit geval nog steeds doelkosten per installatie in plaats van doelkosten per actie.
  9. Als u Alle gebruikers heeft geselecteerd, doet u het volgende:
    1. Vink het selectievakje 'Doelkosten per installatie instellen (optioneel)' aan.
    2. Geef een bedrag op in het veld Doelkosten per installatie.
      • Uw bod moet aangeven hoeveel een afgeronde installatiegebeurtenis door de getargete gebruikers waard is. Voor iOS raden we biedingen aan die 1,5x zo hoog zijn als voor Android.
  10. Als u Gebruikers die waarschijnlijk een in-app-actie uitvoeren heeft geselecteerd, doet u het volgende:
    1. Selecteer in het veld 'Welke actie is het belangrijkst voor u?' vooraf gedefinieerde acties vanuit uw instellingen voor Conversies bijhouden.
      • Als u optimaliseert voor frequente acties, zoals sessies starten, kan dit leiden tot een hoger aantal conversies dan normaal, vooral voor video-items.
    2. Geef een bedrag op in het veld Doelkosten per installatie.
      • Biedingen moeten 20% hoger zijn dan de basisbiedingen voor doel-CPI omdat u optimaliseert voor lucratievere installaties. Voor iOS raden we biedingen aan die 1,5x zo hoog zijn als voor Android.
  11. Klik op Opslaan.
Opmerking: Hulp bij biedingen is alleen beschikbaar voor doel-CPI voor ACi-campagnes waarin Alle gebruikers is geselecteerd. Met Hulp bij biedingen kunt u een concurrerend bod instellen wanneer u een campagne maakt.

Doel-CPA instellen voor ACi

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de cursor op de ACi-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  5. Klik op de pagina Instellingen op Bieden.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Waar wilt u zich op richten?' de optie In-app-acties.
    • Deze is gericht op gebruikers bij wie de kans het grootst is dat ze uw advertentie te zien krijgen, de app installeren en een in-app-actie afronden.
  7. Selecteer in het veld 'Hoe wilt u het installatievolume bijhouden?' de gewenste conversieactie voor downloads.
    • Met een conversieactie voor downloads kunt u app-installatiegebeurtenissen bijhouden nadat mensen interactie met uw advertentie hebben gehad. Voor Android-apps worden er automatisch conversieacties voor downloads gemaakt en bijgehouden via Google Play.
  8. Selecteer in het veld 'Welke actie is het belangrijkst voor u?' vooraf gedefinieerde acties vanuit uw instellingen voor Conversies bijhouden.
    • Opmerking: We raden u af meerdere acties te selecteren omdat uw ingestelde doel-CPA hierdoor een 'gemengd doel' wordt voor 2 of meer acties met mogelijk verschillende waarden.
    • Als u optimaliseert voor frequente acties, zoals sessies starten, kan dit leiden tot een hoger aantal conversies dan normaal, vooral voor video-items.
  9. Geef een bedrag op in het veld Doelkosten per actie.
    • Uw bod moet aangeven hoeveel de geselecteerde afgeronde gebeurtenissen door de getargete gebruikers waard zijn. Als de campagne wordt getoond en er meer gegevens zijn verzameld, bekijkt u de werkelijke CPA voor de getargete in-app-gebeurtenis en stelt u een doel-CPA-bod in dat 20% hoger is dan de waargenomen CPA. Voor iOS raden we biedingen aan die 1,5x zo hoog zijn als voor Android.
  10. Klik op Opslaan.
Opmerking: Hulp bij biedingen voor doel-CPA voor ACi is binnenkort beschikbaar.

Doel-CPA instellen voor ACe

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de cursor op de ACi-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  5. Klik op de pagina Instellingen op Bieden.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Waar wilt u zich op richten?' de optie In-app-acties.
  7. Selecteer in het veld 'Welke actie is het belangrijkst voor u?' vooraf gedefinieerde acties vanuit uw instellingen voor Conversies bijhouden.
    • Opmerking: We raden u af meerdere acties te selecteren omdat uw ingestelde doel-CPA hierdoor een 'gemengd doel' wordt voor 2 of meer acties met mogelijk verschillende waarden.
    • Als u optimaliseert voor frequente acties, zoals sessies starten, kan dit leiden tot een hoger aantal conversies dan normaal, vooral voor video-items.
  8. Geef een bedrag op in het veld Doelkosten per actie.
    • Uw bod moet aangeven hoeveel de geselecteerde afgeronde gebeurtenissen door de getargete gebruikers waard zijn. Als de campagne wordt getoond en er meer gegevens zijn verzameld, bekijkt u de werkelijke CPA voor de getargete in-app-gebeurtenis en stelt u een doel-CPA-bod in dat 20% hoger is dan de waargenomen CPA. Voor iOS raden we biedingen aan die 1,5x zo hoog zijn als voor Android.
    • Stel de doel-CPA hoog in zodat u meer dan 100 conversies krijgt.
  9. Klik op Opslaan.

Doel-CPpre instellen voor ACPre (Android)

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de cursor op de ACi-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  5. Klik op de pagina Instellingen op Bieden.
  6. Geef een bedrag op in het veld Doelkosten per pre-registratie.
    • Uw bod moet aangeven hoeveel de afgeronde pre-registratiegebeurtenis door de getargete gebruikers waard is.
  7. Klik op Opslaan.

Aantal conversies maximaliseren instellen voor ACi

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de cursor op de ACi-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  5. Klik op de pagina Instellingen op Bieden.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Waar wilt u zich op richten?' de optie Installatievolume.
  7. Selecteer in het veld 'Hoe wilt u het installatievolume bijhouden?' de gewenste conversieactie voor downloads.
    • Met een conversieactie voor downloads kunt u app-installatiegebeurtenissen bijhouden nadat mensen interactie met uw advertentie hebben gehad. Voor Android-apps worden er automatisch conversieacties voor downloads gemaakt en bijgehouden via Google Play.
  8. Selecteer in het veld 'Welke gebruikers wilt u targeten' de optie Alle gebruikers.
  9. Zorg dat het selectievakje 'Doelkosten per installatie (optioneel)' is uitgevinkt.
  10. Klik op Opslaan.

Doel-ROAS instellen voor ACi (Android)

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Plaats de cursor op de ACi-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  5. Klik op de pagina Instellingen op Bieden.
  6. Selecteer in het dropdownmenu 'Waar wilt u zich op richten?' de optie Waarde van in-app-actie.
  7. Selecteer in het veld 'Hoe wilt u het installatievolume bijhouden?' de gewenste conversieactie voor downloads.
    • Met een conversieactie voor downloads kunt u app-installatiegebeurtenissen bijhouden nadat mensen interactie met uw advertentie hebben gehad. Voor Android-apps worden er automatisch conversieacties voor downloads gemaakt en bijgehouden via Google Play.
  8. Selecteer in het veld 'Welke actie is het belangrijkst voor u?' vooraf gedefinieerde acties vanuit uw instellingen voor Conversies bijhouden.
    • Als u optimaliseert voor frequente acties, zoals sessies starten, kan dit leiden tot een hoger aantal conversies dan normaal, vooral voor video-items.
  9. Geef in het veld 'Doelrendement op advertentie-uitgaven' een waarde op als een percentage. Gebruik hiervoor deze formule: Conversiewaarde ÷ uitgaven aan advertenties x 100% = doel-ROAS-percentage. Hieronder ziet u hoe u een doel-ROAS-bod correct instelt:
    1. Bepaal de conversieperiode van de gebeurtenis.
    2. Zet de kolom Conv. waarde/kosten aan om de prestaties van uw vergelijkbare campagne* gedurende die periode te bepalen. Uw behaalde doel-ROAS voor de vergelijkbare campagne moet het doel-ROAS-bod zijn waarmee u begint.
      • *Een campagne die dezelfde app-ID promoot en gebruikmaakt van dezelfde voor bieden beschikbare gebeurtenis en overzichtsperiode, met dezelfde instellingen voor targeting op locatie en taal.
    3. Als u uw werkelijke bod instelt, houdt u, indien van toepassing, rekening met het inflatiepercentage van uw bod.
    Uw doel-ROAS is de gemiddelde conversiewaarde die u wilt krijgen voor elke euro die u aan advertenties besteedt. Google Ads stelt biedingen in om dit gemiddelde ROAS op campagneniveau te behalen. Sommige afzonderlijke conversies hebben een hoger of een lager rendement dan uw doel.
  10. Klik op Opslaan.
Tip:
Als u in uw app-campagnes minder handmatige bodwijzigingen wilt aanbrengen, kunt u geautomatiseerde regels gebruiken om automatisch wijzigingen aan te brengen. Meer informatie over hoe u geautomatiseerde regels instelt voor app-campagnes