Uw Google-tag instellen met MonsterInsights (WordPress)

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen met MonsterInsights (WordPress).

Voordat u begint

U kunt uw Google Analytics-account kosteloos integreren met MonsterInsights (WordPress). Als u extra functies wilt instellen, biedt een jaarabonnement op MonsterInsights (WordPress) (van $ 99 USD tot $ 400) deze voordelen:

• E-commerce bijhouden met één klik
  • Conversies bijhouden
  • Integratie met Google Optimize

Instructies

Als u een tag-ID heeft die begint met G-

Opmerking: MonsterInsights (WordPress) gebruikt een eigen Google Analytics-plug-in die afzonderlijk van de basisinstallatie wordt geïnstalleerd.
  1. Installeer MonsterInsights.
  2. Log in op uw WordPress-dashboard en klik op Plugins (Plug-ins).
    Een animatie die laat zien hoe u nieuwe plug-ins kunt toevoegen in een Google Analytics-account.
  3. Zoek naar MonsterInsights en klik op Install Now (Nu installeren).
    Een vereenvoudigde UI-animatie die laat zien hoe u de MonsterInsights-plug-in kunt vinden.
  4. Nadat de plug-in is gedownload en geïnstalleerd, gaat u naar de lijst van geïnstalleerde plug-ins. Klik onder Google Analytics for WordPress by MonsterInsights op Activate (Activeren).
    Een abstract UI-screenshot dat laat zien hoe u de MonsterInsights-plug-in voor Google Analytics activeert.
  5. Klik op de landingspagina op Launch the Wizard (De wizard starten).
    A simplified UI screenshot that highlights how to launch the wizard for MonsterInsights setup.
  6. Rond de instelwizard af.
    Een vereenvoudigde UI-animatie die laat zien hoe u de afgeronde instellingsstappen opslaat en doorgaat met de instelling van de MonsterInsights-plug-in voor Google Analytics.

(Optioneel) Implementeer Conversies bijhouden in Google Ads als u een tag-ID heeft die begint met AW-

1. Log in op uw MonsterInsights WordPress-account.
  2. Klik onder Insights (Inzichten) op Settings (Instellingen) en dan op Publisher (Uitgever).
    Een vereenvoudigde UI-animatie die laat zien hoe u de uitgeverstool kunt openen in een Google Ads-account.
  3. Ga naar het gedeelte Ads Tracking (Advertenties bijhouden) en plak uw Google-tag-ID (bijvoorbeeld AW-123456789).
  4. Klik bovenaan de pagina op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
Opmerking: Voeg maximaal één Google-tag toe aan elke pagina van uw website.