Om diagnostikrapporten för enhanced conversions web Ads API

Förbättrade konverteringar är en funktion som gör konverteringsmätningen mer exakt. Den kompletterar din befintliga konverteringsdata genom att skicka hashad kunddata från första part på ett integritetssäkert sätt. Denna hashade kunddata jämförs sedan med hashad kunddata från inloggade Google-konton och tillskrivs annonshändelser för att hjälpa dig att mäta dina kampanjkonverteringar.

Växla till kod på sidan eller Ads API för bättre resultat

Efter att du har konfigurerat förbättrade konverteringar i Google Ads API bör du kontrollera i diagnostikrapporten för enhanced conversions Ads API att de förbättrade konverteringarna fungerar som de ska. Rapporten visar eventuella problem med din implementering av förbättrade konverteringar.

Obs! I den här artikeln beskriver vi bara diagnostikrapporten för enhanced conversions Ads API. Om du använde en Google-tagg eller Google Taggstyrning för att implementera förbättrade konverteringar kan du läsa om diagnostikrapporten för taggen för förbättrade konverteringar.

Så fungerar det

I diagnostikrapporten för enhanced conversions Ads API kan du felsöka konfigureringen av API:et och ta reda på hur effektivt du hämtar konverteringsdata.

Se diagnostikrapporten för enhanced conversions Ads API från sidan Konverteringar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på konverteringsåtgärden du vill kontrollera i tabellen med konverteringsåtgärder.
  5. Välj Diagnostik i navigeringsmenyn högst upp.
Obs! Om det verkar finnas problem med förbättrade konverteringar för någon av konverteringsåtgärderna blir spårningsstatusen Kontrollera förbättrade konverteringar. När du håller muspekaren över statusmeddelandet och sedan klickar på Öppna diagnostik kommer du till diagnostikrapporten för konverteringar där du kan felsöka eventuella problem.

Tolka status i diagnosrapporten

Högst upp i diagnostikrapporten ser du något av följande statusmeddelanden som anger den övergripande statusen på din inställning av förbättrade konverteringar:

• Registrerar förbättrade konverteringar: Förbättrade konverteringar registreras och inga större problem har upptäckts.
  • Förbättrade konverteringar används inte: Du har inte godkänt villkoren för kunddata, vilket krävs för att aktivera förbättrade konverteringar. Klicka på Visa villkor för kunddata för att läsa igenom och godkänna villkoren.
  • Väntar på data om förbättrade konverteringar: Du har aktiverat förbättrade konverteringar, men Google har inte tagit emot någon data ännu. Det kan ta upp till 48 timmar efter att data har tagits emot innan statusen visas. Om statusen inte har ändrats efter 48 timmar kan du kontrollera att du har följt anvisningarna för att ställa in förbättrade konverteringar i Google Ads API.
  • Problem med inställningen har upptäckts: Det är problem med inställningen av förbättrade konverteringar (mer information finns nedan).
  • Ingen ny konverteringsdata att bearbeta: Inga konverteringar registrerades under de senaste sju dagarna. Se till att dina kampanjer är aktiva och att dina annonser leder till en webbsida som innehåller en tagg för konverteringsåtgärd.

Typer av datakvalitet

Det finns fyra typer av datakvalitet för diagnostikdata offline: Mycket bra, Bra, Åtgärd krävs och Inga aktuella data.

Mycket bra

Mycket bra visar att inställningen av förbättrade konverteringar är aktiv och helt optimerad. Denna status innebär att den registrerar förbättrade konverteringar som förväntat.

Bra

Bra visar att inställningen av förbättrade konverteringar är aktiv, men det finns ytterligare förbättringar. Du kan matchningen av konverteringar genom att skicka mer användardata.

Åtgärd krävs

Åtgärd krävs indikerar att inställningen av förbättrade konverteringar är aktiv, men det finns fel som behöver åtgärdas. Det kan till exempel saknas information i inställningarna för förbättrade konverteringar.

Inga aktuella data

Inga aktuella data indikerar att förbättrade konverteringar inte har registrerat data under de senaste sju dagarna. Kontrollera att det inte är något fel på konfigurationen.

Varningar

Du kan välja och granska vilka konverteringsåtgärder som påverkas av varningarna. Varningarna har en ikon som matchar statusen. När du har valt en varning visas en tabell med konverteringsåtgärder under varningspanelen. Tabellen ändras dynamiskt baserat på ditt val.

Tolka och åtgärda varningar i diagnostikrapporten

Om det finns problem med inställningen av förbättrade konverteringar visas en eller flera av nedanstående varningar. Följ anvisningarna nedan om du ser någon av nedanstående varningar för att åtgärda dem.

Obs! Varningarna som visas i diagnostikrapporten baseras på data från den senaste dagen. Om det inte finns tillräckligt med data från den senaste dagen baseras varningen på data från de senaste sju dagarna.

Om antalet konverteringar var mycket lågt under de senaste sju dagarna (färre än 20 konverteringar) visas inga varningar, eftersom volymen är för låg för att implementeringsstatusen ska kunna tolkas korrekt. Förbättrade konverteringar är mest användbara för annonsörer som får minst 20 konverteringar per vecka (inklusive organiska och annonsdrivna konverteringar).

Antalet Ads API- och taggkonverteringar som används för varningarna dedupliceras baserat på beställnings-id. Om du skickar flera Ads API-pingar med samma beställnings-id räknas det därför som en enda Ads API-konvertering.

Observera också att Google inte kan räkna Ads API-pingar som skickas utan OAuth. Därför räknas Ads API-pingar som skickas utan lyckad OAuth inte in i Ads API-konverteringarna.

Historik

I avsnittet Historik visas mätvärdena över tid så att du kan validera resultatökningen när du har vidtagit åtgärder för en varning. Du kan även använda mätvärdet för att själv diagnostisera problem. Det här avsnittet visar också täckningsfrekvensen för förbättrade konverteringar i procent på Y-axeln och datum på X-axeln.

Täckningen för förbättrade konverteringar definieras så här:

Antal förbättrade konverteringar med parameter/antal konverteringspingar

Täckningen för förbättrade konverteringar bör vara tillgänglig inom några timmar efter att en begäran om förbättrade konverteringar skickades. Detta är som standard de senaste sju dagarna, men du kan växla till att visa de senaste 30 dagarna.

Diagrammet omfattar konverteringarna på en viss statussida. Täckningen för förbättrade konverteringar sammanställs för alla konverteringsåtgärder som ingår på sidan. Om du filtrerar konverteringar högst upp på sidan redigeras konverteringarna för denna sida och andra statussidor. Samma filter styr avsnittet Historik.

Tabellen Effekt visar en lista över konverteringsåtgärder, deras ökning när de är tillgängliga och matchningsfrekvens. Tabellen Effekt visar också de konverteringsåtgärder som är anpassade till den övergripande statusen.

I tabellen nedan visas effekten på konverteringsåtgärdsnivå:

Konverteringsåtgärd

Matchningsfrekvens

Kampanjtyp

Rapporterade konverteringar

Konverteringsåtgärd 1

Hög

Sök

+3 % från och med datumet X

YouTube

+12 % från och med datumet X

Konverteringsåtgärd 2

Medel

Sök

+4 % från och med datumet X

YouTube

+10 % från och med datumet X

Kolumnen för matchningsfrekvens är dynamisk och uppdateras inom 24 timmar.

Kolumn för matchningsfrekvens:

• Antal giltiga pingar <50: Otillräcklig volym
  • Matchningsfrekvens = 0 %: Inga matchningar
  • Matchningsfrekvens = <5 %: Mycket låg matchningsfrekvens
  • Matchningsfrekvens = 6–25 %: Låg matchningsfrekvens
  • Matchningsfrekvens = 26–50 %: Genomsnittlig matchningsfrekvens
  • Matchningsfrekvens = 51–100 %: Hög matchningsfrekvens

Om det inte finns någon data om matchningsfrekvens visas Ingen data. För att undvika variationer mellan hög, genomsnittlig och låg läggs en buffert till för matchningsfrekvens.

Matchningsfrekvensen baseras på data om antal konverteringar.

Förbättrade konverteringar används inte

Du måste godkänna villkoren för kunddata. Gör så här:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Villkor för kunddata.
  5. Läs igenom och godkänn villkoren.
  6. Klicka på Spara.
Obligatoriska adressfält saknas
Denna varning visas om inställningen av förbättrade konverteringar saknar minst ett av följande fält:
  • Land
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Postnummer
Det är viktigt att du fyller i alla fyra fälten. Om du även skickar användares e-postadresser använder Google den informationen för att matcha användare som är inloggade även när adresser saknas eller är ofullständiga.
Fel i Ads API som inte har åtgärdats

Vi tar emot för få giltiga Ads API-pingar i förhållande till taggpingar. Om denna varning visas betyder det att Ads API:et inte är korrekt konfigurerat för att skicka beställnings-id, OAuth-användaruppgifter eller hashad användardata från din webbplats.

Detta fel kan visas av någon av följande orsaker:

• Dina Ads API-pingar innehåller inga beställnings-id:n.
  • OAuth är felaktigt konfigurerat. Läs anvisningarna för att konfigurera OAuth2 om du har implementerat förbättrade konverteringar i Google Ads API.
  • Användardata är inte korrekt hashad. Kontrollera att du använder SHA-256 för att hasha data innan du skickar den till Google.
  • Ads API-pingar skickas inte i alla situationer då taggen aktiveras.
Beställnings-id:n i tagg och Ads API stämmer inte överens

Denna varning visas om en låg procentandel av dina Ads API-pingar har en taggping med ett matchande beställnings-id. I allmänhet betyder det att webbplatstaggar och Ads API inte skickar samma beställnings-id. Det kan också vara ett tecken på att du skickar för få taggpingar i förhållande till Ads API-pingar.

Åtgärda problemet så här:

• Se till att du använder samma metod för att generera beställnings-id:n för Ads API-pingar som för taggpingar.
  • Se till att den relevanta taggen för konverteringsspårning är närvarande vid alla tillfällen då du skickar Ads API-pingar för att säkerställa likvärdighet.
OAuth-användaruppgifter saknas eller är ogiltiga

Denna varning visas om OAuth-användaruppgifterna för en betydande del av pingarna för enhanced conversions Ads API är ogiltiga eller saknas. Redigera koden i enhanced conversions Ads API för att inkludera korrekta OAuth-användaruppgifter för detta konto.

Obs! Denna varning visas bara för den äldre versionen av enhanced conversions Ads API. Den visas inte när du använder Google Ads API, eftersom Google inte tar emot pingar som skickas via Google Ads API utan OAuth.
Transaktions-id från Ads API saknas

Denna varning visas om en betydande del av pingarna för enhanced conversions Ads API saknar beställnings-id. Du måste ange ett beställnings-id för alla Ads API-pingar så att de kan matchas korrekt med taggpingar.

Obs! Denna varning visas bara för den äldre versionen av enhanced conversions Ads API. Den visas inte när du använder Google Ads API, eftersom Google inte tar emot pingar som skickas via Google Ads API utan beställnings-id.
Felaktig inställning av tagg för konverteringsåtgärd

Denna varning visas om det inte finns några taggpingar. Kontrollera att taggen är korrekt installerad på din webbplats och att både taggpingar och Ads API-pingar alltid skickas. Du kan skicka data för förbättrade konverteringar via tagg med Google Taggstyrning eller Google-taggen. Läs om hur du verifierar implementeringen av förbättrade konverteringar med Google Tag Assistant

Transaktions-id från konverteringshändelse saknas
Denna varning visas när taggpingar saknar beställnings-id. Du måste ange ett beställnings-id för alla taggpingar så att de kan matchas korrekt med Ads API-pingar. Läs om hur du använder ett transaktions-id för att minimera konverteringsdubbletter.
Ads API skickar data för sent

Denna varning visas om du skickar Ads API-data mer än 24 timmar efter konverteringstiden. Redigera koden i enhanced conversions Ads API för att skicka data inom 24 timmar efter konverteringshändelsen.

Denna varning kan även visas om konverteringstid saknas i dina Ads API-pingar. Läs anvisningarna för Google Ads API för att ta reda på hur du inkluderar konverteringstid i Ads API-begäran.

Användaragent saknas
Denna varning visas om dina Ads API-pingar inte behandlas på grund av att användaragent saknas. Redigera koden för enhanced conversions Ads API så att konverteringsdata inkluderar användaragent.
Felaktig inställning av Ads API
Denna varning visas om samma konverteringsåtgärd registrerar både webbplatskonverteringar och appkonverteringar. Det kan hända att du skickar webbplatskonverteringar via taggar eller Ads API i tillägg till appkonverteringar. Du bör använda separata konverteringsåtgärder för webb och app. Åtgärda problemet genom att skapa en ny konverteringsåtgärd för att skicka appkonverteringar.
Data för förbättrade konverteringar saknas

Inställningen av förbättrade konverteringar saknar e-postadress eller postadress (inklusive förnamn, efternamn, postnummer och land). Därför behandlades inte en stor del av dina konverteringar.

Obs! Denna varning visas bara när du skickar appdata med den äldre versionen av enhanced conversions Ads API.
Datafältet för användarens e-postadress är felaktigt formaterat
Denna varning innebär att e-postadresserna som du angav är felaktigt formaterade och därför inte matchar användare som är inloggade på Google.
Av integritetsskäl måste e-postadresser hashas med SHA-256-algoritmen innan de skickas via Ads API. Innan du hashar datafältet måste du göra följande:
  • Ta bort inledande och avslutande blanksteg.
  • Konvertera texten till gemener.
  • Ta bort alla punkter (.) före domännamnet i e-postadresser med gmail.com och googlemail.com.
Datafältet för användarens adress är felaktigt formaterat
Denna varning innebär att adressfälten som du angav är felaktigt formaterade och därför inte matchar användare som är inloggade på Google.
Av integritetsskäl måste adresser hashas med SHA-256-algoritmen innan de skickas via Ads API. Innan du hashar datafältet måste du göra följande:
  • Ta bort inledande och avslutande blanksteg.
  • Konvertera texten till gemener.
Lågt antal matchade konverteringar
Denna varning innebär att den data för förbättrade konverteringar som du tillhandahåller matchar färre användare som är inloggade på Google än förväntat. Anledningen kan vara att endast ett fåtal av dina kunder har Google-konton eller att informationen de uppger skiljer sig från den som de har angett i sina Google-konton.
Du kan förbättra matchningsfrekvensen genom att skicka ytterligare användaridentifierare. Det finns tre användaridentifierare som används som matchningsnycklar för förbättrade konverteringar: e-postadress, postadress och telefonnummer. Det bästa sättet att förbättra matchningsstatusen är att tillhandahålla så många matchningsnycklar som möjligt. När du anger fler matchningsnycklar ökar sannolikheten för att data kan matchas, vilket i sin tur förbättrar exaktheten i konverteringsrapporteringen.

Om du har tekniska frågor om Google Ads API (t.ex. frågor som är direkt relaterade till API- eller SDK-användning, fel från API:et eller SDK:et och annat) följer du felsökningsstegen på sidan för teknisk support för API

Om du har frågor om Google Ads API som är specifikt för Google Ads-gränssnittet klickar du på Kontakta oss längst ned på sidan.