Om diagnostikkrapporten for Google Ads API for optimaliserte nettkonverteringer

Med optimaliserte konverteringer får du mer presis konverteringsmåling. Denne funksjonen supplerer de eksisterende konverteringsdataene dine ved å sende hashede førsteparts kundedata på en personvernsikker måte. De hashede kundedataene blir sammenlignet med hashede kundedata fra påloggede Google-kontoer og knyttet til annonsehendelser. Dette bidrar til bedre målinger av konverteringer i kampanjer.

Gå over til kode på siden eller Google Ads API for å oppnå bedre resultater

Når du har konfigurert optimaliserte konverteringer i Google Ads API, kan du kontrollere at de optimaliserte konverteringene fungerer som de skal, i diagnostikkrapporten for Ads API for optimaliserte konverteringer. I diagnostikkrapporten kan du identifisere problemer med implementeringen av optimaliserte konverteringer.

Merk: Denne artikkelen omhandler bare diagnostikkrapporten for Google Ads API for optimaliserte konverteringer. Hvis du har implementert optimaliserte konverteringer med en Google-tag eller via Google Tag Manager, kan du i stedet lese om diagnostikkrapporten om taggen for optimaliserte konverteringer.

Slik fungerer det

Med diagnostikkrapporten om Ads API for optimaliserte konverteringer kan du sjekke hvor godt konfigurasjonen av Ads API for optimaliserte konverteringer fungerer, og hvor effektivt du gjenoppretter konverteringsdata.

Åpne diagnostikkrapporten om Ads API for optimaliserte konverteringer fra konverteringersiden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på konverteringshandlingen du vil sjekke, i tabellen over konverteringshandlinger.
  5. Velg «Diagnostikk» fra navigasjonsmenyen øverst.
Merk: Hvis det ser ut til å være problemer med optimaliserte konverteringer for noen av konverteringshandlingene, er sporingsstatusen «Kontroller de optimaliserte konverteringene» angitt for den aktuelle konverteringshandlingen. Hvis du holder markøren over denne statusen, kan du klikke på «Gå til siden med diagnostikk» for å åpne diagnostikkrapporten om konverteringer, der du kan feilsøke eventuelle problemer.

Forstå statusen for diagnostikkrapporten

Øverst i diagnostikkrapporten ser du en av statusmeldingene nedenfor, som indikerer den generelle statusen for konfigurasjonen av de optimaliserte konverteringene:

• Registrerer optimaliserte konverteringer: Optimaliserte konverteringer blir registrert, og ingen alvorlige problemer blir oppdaget.
  • Optimaliserte konverteringer brukes ikke: Du har ikke godtatt vilkårene for kundedata, noe som kreves for å kunne slå på optimaliserte konverteringer. Klikk på «Se vilkårene for kundedata» for å gjennomgå og godta vilkårene.
  • Venter på data om optimaliserte konverteringer: Du har slått på optimaliserte konverteringer, men Google har ikke mottatt noen data ennå. Det kan gå opptil 48 timer fra dataene er mottatt til statusen gjenspeiles. Hvis statusen ennå ikke er endret 48 timer etter at implementeringen ble fullført, må du dobbeltsjekke at du har fulgt veiledningen for å konfigurere optimaliserte konverteringer i Google Ads API.
  • Fant problemer med konfigurasjonen: Det finnes problemer med konfigurasjonen av optimaliserte konverteringer (se mer om dette nedenfor).
  • Det finnes ingen nylige konverteringsdata å behandle: Ingen konverteringer er registrert de siste sju dagene. Sjekk at kampanjene dine er aktive, og at annonsene dine fører folk til en nettside som har en tag for konverteringshandlingen.

Ulike typer datakvalitet

Det finnes fire typer datakvalitet for diagnostikkdata for bruk utenfor nettet: utmerket, god, handling kreves og ingen nye data.

Utmerket

«Utmerket» indikerer at oppsettet for de optimaliserte konverteringene er aktivt og fullt optimalisert. Denne statusen betyr at optimaliserte konverteringer registreres som forventet.

God

«God» indikerer at oppsettet for de optimaliserte konverteringene er aktivt, men at det kan forbedres. Du kan oppnå flere matchede konverteringer ved å sende flere brukerdata.

Handling kreves

«Handling kreves» indikerer at oppsettet for optimaliserte konverteringer er aktivt, men at det finnes feil du må se nærmere på. Det kan for eksempel mangle informasjon i oppsettet for optimaliserte konverteringer.

Ingen nye data

«Ingen nylige data» indikerer at det ikke er registrert data for optimaliserte konverteringer i løpet av de siste sju dagene. Sjekk at det ikke er noe galt med oppsettet.

Varsler

Du kan velge og gjennomgå hvilke konverteringshandlinger som skal berøres av varslene. Varslene har et ikon som matcher statusen. Når du har valgt et varsel, vises en tabell med konverteringshandlinger nedenfor varselpanelet. Tabellen endres dynamisk ut fra valget du gjør.

Forstå og korriger varsler om diagnostikkrapporter

Hvis det har oppstått problemer med konfigurasjonen din for optimaliserte konverteringer, ser du ett eller flere av varslene nedenfor. Hvis du ser et av disse varslene, kan du følge veiledningen nedenfor for å prøve å løse problemet.

Merk: Varsler som vises i diagnostikkrapporten, er basert på data fra det siste døgnet, eller fra de siste sju dagene hvis det ikke finnes nok data fra det siste døgnet.

Hvis det har vært svært få konverteringer de siste sju dagene (f.eks. mindre enn 20 konverteringer), vises ingen varsler, siden det er for lite data til å forstå implementeringsstatusen. Optimaliserte konverteringer er nyttigst for annonsører som har minst 20 konverteringer per uke (inkludert organiske og annonsedrevne konverteringer).

Konverteringsantallene for Ads API og taggen som brukes i varslene, blir deduplisert på bakgrunn av bestillings-ID-en. Hvis du sender flere Ads API-ping med den samme bestillings-ID-en, telles alle pingene som én Ads API-konvertering.

Merk også at Google ikke kan telle Ads API-ping som er sendt uten OAuth-autentisering, så konverteringsantallene dine for Ads API-et utelukker Ads API-ping som er sendt uten OAuth-autentisering.

Logg

I «Logg»-delen kan du se beregningene over tid, slik at du enklere kan se resultatøkningen når du har iverksatt tiltak for et varsel. Du kan også bruke beregningen til å diagnostisere problemer. I denne delen kan du også se dekningsfrekvensen for optimaliserte konverteringer som en prosentandel på Y-aksen og en dato på X-aksen.

Dekningsfrekvensen for optimaliserte konverteringer defineres som

dekning for optimaliserte konverteringer med parameter / antall konverteringsping

Dekningsfrekvensen for optimaliserte konverteringer bør være tilgjengelig i løpet av noen timer etter at forespørsler om optimaliserte konverteringer er sendt. Denne frekvensen er som standard satt til de siste sju dagene, men den kan slås av/på for å se de siste 30 dagene.

Diagrammet omfatter konverteringene oppført på en bestemt statusside. Dekningsfrekvensen for optimaliserte konverteringer samles for alle konverteringshandlingene oppført på den aktuelle siden. Hvis du filtrerer konverteringer øverst på siden, endres konverteringene som vises på denne siden og andre statussider. Det samme filteret styrer «Logg»-delen.

I Innvirkning-tabellen ser du en liste over konverteringshandlinger, økningen når dette er tilgjengelig, og matchprosenter. Innvirkning-tabellen omfatter også konverteringshandlinger som er i tråd med den generelle statusen.

I tabellen nedenfor ser du innvirkningen på konverteringshandlingsnivået:

Konverteringshandling

Matchprosent

Kampanjetype

Rapporterte konverteringer

Konverteringshandling 1

Høy

Søk

+3 % per datoen «X»

YouTube

+12 % per datoen «X»

Konverteringshandling 2

Gjennomsnitt

Søk

+4 % per datoen «X»

YouTube

+10 % per datoen «X»

Matchprosent-kolonnen er dynamisk og oppdateres innen 24 timer.

Matchprosent-kolonnen:

• Antall gyldige ping <50: Ikke nok volum
  • Matchprosent = 0 %: Ingen treff
  • Matchprosent = <5 %: Svært lav matchprosent
  • Matchprosent = 6–25 %: Lav matchprosent
  • Matchprosent = 26–50 %: Gjennomsnittlig matchprosent
  • Matchprosent = 51–100 %: Høy matchprosent

Hvis det ikke finnes matchprosentdata, vises «Ingen data» i forgrunnsvinduet. For å unngå svingninger mellom høy, gjennomsnittlig og lav matchprosent er det lagt til en buffer for matchprosenten.

Matchprosenten er basert på data om antallet konverteringer.

Optimaliserte konverteringer brukes ikke

Gjør følgende for å godta vilkårene for kundedata:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Vilkår for kundedata.
  5. Gjennomgå og godta vilkårene.
  6. Klikk på Lagre.
Obligatoriske adressefelt mangler i konfigurasjonen
Dette varselet vises hvis minst ett av feltene nedenfor mangler i konfigurasjonen av optimaliserte konverteringer:
  • land
  • fornavn
  • etternavn
  • postnummer
Det er viktig at du fyller ut alle de fire feltene. Merk at hvis du også sender e-post til brukerne, benytter Google e-post for å finne samsvar med brukere som er logget på Google, selv når adressen mangler eller er ufullstendig.
Ads API-problemer som ikke er løst

Vi mottar for få gyldige Ads API-ping i forhold til antallet tag-ping. Hvis du ser dette varselet, betyr det at Ads API-et ditt ikke er riktig konfigurert til å sende bestillings-ID-er, OAuth-legitimasjon eller hashede brukerdata fra nettstedet.

Denne feilen kan ha en av disse årsakene:

• Ads API-pingene inkluderer ikke bestillings-ID.
  • OAuth er konfigurert feil. Se veiledningen til konfigurering av OAuth2 hvis du har implementert optimaliserte konverteringer i Google Ads API.
  • Brukerdataene er hashet på feil måte. Påse at du bruker SHA256-algoritmen for å hashe dataene før de sendes til Google.
  • Ads API-ping sendes ikke i alle situasjoner der taggen utløses.
Bestillings-ID-ene i taggen og Ads API samsvarer ikke

Dette varselet vises dersom få av Ads API-pingene har tag-ping med en samsvarende bestillings-ID. Generelt betyr det at taggene på nettstedet ditt og Ads API-et ditt ikke sender den samme bestillings-ID-en. Det kan også indikere at du sender for få tag-ping i forhold til antallet Ads API-ping.

Slik kan du løse dette:

• Sjekk at du bruker den samme metoden til å generere bestillings-ID-er for Ads API-ping som for tag-ping.
  • Sjekk at den relevante taggen for konverteringssporing er til stede i alle tilfeller der du sender Ads API-ping, for å sikre paritet.
Ugyldig eller manglende OAuth-legitimasjon

Dette varselet viser om en betydelig del av Ads API-pingene for optimaliserte konverteringer har ugyldig eller manglende OAuth-legitimasjon. Rediger koden for Ads API for optimaliserte konverteringer slik at den inneholder den rette OAuth-legitimasjon for denne kontoen.

Merk: Dette varselet vises bare for den eldre versjonen av Ads API for optimaliserte konverteringer. Det vises ikke når du bruker Google Ads API, ettersom Google ikke mottar ping uten OAuth via Google Ads API.
Mangler transaksjons-ID fra Ads API

Dette varselet vises hvis en betydelig del av Ads API-pingene for optimaliserte konverteringer mangler bestillings-ID. Du må ta med bestillings-ID i alle Ads API-pingene for at de skal samsvare med tag-pingene.

Merk: Dette varselet vises bare for den eldre versjonen av Ads API for optimaliserte konverteringer. Det vises ikke når du bruker Google Ads API, ettersom Google ikke mottar ping uten bestillings-ID-er via Google Ads API.
Feil konfigurasjon av tag for konverteringshandling

Dette varselet vises hvis ingen tag-ping er til stede. Påse at taggen er riktig installert på nettstedet, og at tag-pingene alltid blir sendt i tillegg til Ads API-pingene. Du kan sende data om optimaliserte konverteringer via taggen ved hjelp av Google Tag Manager eller Google-taggen. Finn ut hvordan du bekrefter implementeringen av optimaliserte konverteringer med Google Tag-assistenten.

Mangler transaksjons-ID fra konverteringshendelse
Dette varselet vises hvis tag-pingene ikke inneholder bestillings-ID. Du må ta med en bestillings-ID i alle tag-pingene for at de skal samsvare med Ads API-pingene. Finn ut hvordan du bruker transaksjons-ID-er for å minimere antallet dupliserte konverteringer.
Ads API overfører data for sent

Dette varselet vises hvis du sender Ads API-data mer enn 24 timer etter konverteringstidspunktet. Rediger koden for Ads API for optimaliserte konverteringer, slik at data overføres innen 24 timer etter konverteringshendelsen.

Dette varselet kan også bli vist hvis konverteringstidspunkt ikke er tatt med i Ads API-pingene. I veiledningen for Google Ads API kan du finne ut hvordan du tar med konverteringstidspunkt i Ads API-forespørsler.

Mangler brukeragent
Dette varselet vises hvis Ads API-pingene ikke blir behandlet fordi brukeragent mangler. Rediger koden for Ads API for optimaliserte konverteringer slik at brukeragent tas med i konverteringsdataene.
Feil Ads API-oppsett
Dette varselet vises hvis den samme konverteringshandlingen registrerer både konverteringer på nettsteder og konverteringer i apper. Det kan hende at du sender nettstedskonverteringer via taggen eller Ads API i tillegg til appkonverteringer. Du bør bruke ulike konverteringshandlinger for apper og nettsteder. Du kan løse problemet ved å opprette en ny konverteringshandling for å registrere appkonverteringer.
Mangler data om optimaliserte konverteringer

Konfigurasjonen din av optimaliserte konverteringer mangler e-postadresse eller adresse (inkludert fornavn, etternavn, postnummer og land). Dette har ført til at en betydelig andel av konverteringene dine ikke ble behandlet.

Merk: Dette varselet vises bare når du sender appdata via den eldre versjonen av Ads API for optimaliserte konverteringer.
Feltet for brukerens e-postadresse er feil formatert
Dette varselet betyr at e-postadressene du oppgir, har feil format og derfor ikke samsvarer med brukere som er logget på Google.
Av personvernhensyn må e-postadresser hashes med SHA-256-algoritmen før de sendes via Ads API. Slik kan du standardisere de hashede resultatene før du hasher datafeltet:
  • Fjern innledende eller etterfølgende mellomrom.
  • Konverter teksten til bare små bokstaver.
  • Fjern alle punktum (.) som kommer før domenenavnet i e-postadresser som inneholder gmail.com eller googlemail.com.
Feltet for brukerens adresseinformasjon er feil formatert
Dette varselet betyr at adressedataene du oppgir, er feil formatert og ikke samsvarer med påloggede Google-brukere.
Av personvernhensyn må adresser hashes med SHA-256-algoritmen før de sendes via Ads API. Slik kan du standardisere de hashede resultatene før du hasher datafeltet:
  • Fjern innledende eller etterfølgende mellomrom.
  • Konverter teksten til bare små bokstaver.
Lavt antall konverteringer med samsvar
Dette varselet betyr at dataene du sender om optimaliserte konverteringer, samsvarer med færre påloggede Google-brukere enn forventet. Dette kan bety at få av kundene har Google-kontoer, eller at de har for vane å oppgi identifiserende informasjon som ikke samsvarer med den som er oppgitt i Google-kontoene de bruker.
Du kan få bedre samsvarsfrekvens hvis du sender flere brukeridentifikatorer. Disse tre brukeridentifikatorene benyttes for å finne samsvar for optimaliserte konverteringer: adresse, e-postadresse og telefonnummer. For å oppnå bedre samsvarstatus anbefaler vi at du angir så mange samsvarsnøkler som mulig. Når du legger til flere samsvarsnøkler, øker sannsynligheten for at vi finner samsvar med dataene dine, slik at rapporteringen av konverteringer blir nøyaktigere.

Hvis du har tekniske spørsmål om Google Ads API (f.eks. spørsmål direkte relatert til bruk av API-et eller SDK-et eller feil mottatt fra API-et eller SDK-et), kan du følge feilsøkingstrinnene på siden for teknisk brukerstøtte for API-et.

Hvis du har spørsmål om Google Ads API som spesifikt er knyttet til UI-et i Google Ads, kan du klikke på «Kontakt oss» nederst på siden.

Linker til relatert innhold