Squarespace: uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Analytics en Google Ads. Voer de stappen in dit artikel uit om uw Google Analytics- en Google Ads-accounts in te stellen met Squarespace.

Voordat u begint

U heeft uw Google-tag-ID nodig.

De instructies om de Google-tag in te stellen met Squarespace zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's).

Als u een tag heeft die begint met AW-

Als u uw Google-tag met deze methode wilt instellen, is een abonnement op Squarespace Business of Commerce vereist. Lees meer informatie over de prijzen van Squarespace.
  1. Log in op uw Squarespace-account.
  2. Kies op het dashboard de site die u wilt aanpassen.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  3. Klik in het hoofdmenu op Settings (Instellingen).
  4. Klik op Developer Tools (Hulpprogramma's voor ontwikkelaars).
  5. Klik op Code Injection (Code-injectie).
  6. Plak onder Header (Koptekst) uw Google-tag en klik op Save (Opslaan).

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

Opmerking: Voeg maximaal één Google-tag toe aan elke pagina van uw website.

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Klik op het kopieericoon om uw tag-ID te kopiëren.
  2. Log in op uw Squarespace-account.
  3. Kies in het dashboard de site die u wilt aanpassen.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  4. Klik in het hoofdmenu op Settings (Instellingen).
  5. Klik op Developer Tools (Tools voor ontwikkelaars).
  6. Selecteer External API Keys (Externe API-sleutels). Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u navigeert naar externe API-sleutels in Squarespace.
  7. Plak uw tag-ID. Een geanimeerde gif die aangeeft hoe u uw Google Analytics-code toevoegt aan Squarespace.
  8. Klik op Save (Opslaan).