Hantera en Performance Max-kampanj med uppgiftsgrupper

I tillgångsgruppen för din Performance Max-kampanj kan du ange vilka produkter som ska visas i annonserna i kampanjen. Uppgiftsgrupper är en del av en kampanjs tillgångsgrupp. De består av uppgifter, det vill säga uppsättningar av produkter.

Så fungerar uppgiftsgrupper

Med hjälp av uppgiftsgrupper ordnas dina uppgifter efter de attribut de har tilldelats i Merchant Center. Du kan använda dem för att hantera vilka uppgifter som ska ingå i kampanjerna. Uppgiftsgrupper är en del av en kampanjs tillgångsgrupp.

Använda uppgiftsgrupper för budgivning och rapportering

• Budgivning: Budgivning för Performance Max-kampanjer använder Googles AI. Buden ställs in baserat på det annonseringsmål du har valt för din kampanj.
  • Rapportering: För Performance Max-kampanjer kan rapportmätvärdena på fliken Uppgiftsgrupper skilja sig från dem på fliken Kampanj. Det beror på att fliken Uppgiftsgrupper bara kan rapportera data på produktnivå.
    • Om en annons till exempel visar många produkter på en enskild annonsplats registreras en exponering för varje produkt. Kampanjen, tillgångsgruppen och annonsen får information om att en enda annons visades och räknar den som en exponering.

Använda Utökning av slutlig webbadress med uppgiftsgrupper

Annonser i en Performance Max-kampanj som är kopplad till ett Merchant Center-flöde kan visas via en webbadress som är inkluderad i kampanjen (den slutliga webbadressen) eller på en produktsida som ingår i kampanjens uppgiftsgrupper från det kopplade Google Merchant Center-flödet.

• Om Utökning av slutlig webbadress har aktiverats: Annonser kan visas via ytterligare webbadresser på samma domän som den slutliga webbadressen, utöver produktwebbadresser från GMC som ingår i uppgiftsgrupper för Performance Max-kampanjen.
  • Om utökning av slutlig webbadress har inaktiverats: Annonser visas endast via den slutliga webbadressen, utöver produktwebbadresser från GMC som ingår i uppgiftsgrupper för Performance Max-kampanjen.
Obs! Du kan bara aktivera eller inaktivera Utökning av slutlig webbadress på kampanjnivå.

Attribut för undergrupper av uppgiftsgrupper

Uppgiftsgrupperna definieras av de attribut du anger i din produktdata i Merchant Center:

• Kategori: Ett attribut enligt Googles produktklassificering. Exempel på kategoristräng: Kläder och accessoarer > Kläder > Klänningar. Tecknet ”>” anger de hierarkiska nivåer i produktkategorin som du kan använda för att dela upp uppgiftsgrupperna. Om du inte anger någon kategori kan det hända att vi tilldelar en automatiskt. Ibland kanske Google finjusterar en kategori ytterligare efter att den har skickats in. Vi gör vårt bästa för att det ska bli rätt, men ibland kan det hända att vissa produkter hamnar i fel kategori. Du kan dela in produkter i kategorier när du inriktar dina annonser på följande länder: Australien, Brasilien, Frankrike, Förenade kungariket, Italien, Japan, Nederländerna, Norge, Sverige, Turkiet och Tyskland. Läs mer om Googles produktkategorier
  • Varumärke: Namnet på en produkttillverkare (till exempel Google). Varumärket ska vara tydligt synligt på framsidan av produktförpackningen eller etiketten. Läs mer om produktens varumärke
  • Varu-id: Identifieraren för varje produkt. Läs mer om produktkoder och id:n
  • Skick: Produktens skick (ny, begagnad, renoverad). Läs mer om produktens skick
  • Produkttyp: Ett attribut som tilldelas utifrån kategori (ett exempel på en produkttypsträng är Hem och trädgård > Köks- och husgeråd > Hushållsapparater > Kylskåp). Tecknet ”>” i produktdata anger hierarkiska nivåer i produkttypen som används för att dela upp produktgrupper. Produkttyper kan delas upp i högst fem undergrupper. Läs mer om produkttyper
  • Kanal: Var dina produkter säljs, antingen Lokalt i en fysisk butik eller Online via en webbutik. Läs mer om lokalt lager
  • Anpassade etiketter: Du kan ange upp till fem anpassade etiketter i din produktdata. (Exempel på etiketter: säsongsbetonat, bästsäljare). Läs mer om anpassade etiketter

Varje tillgångsgrupp i en Performance Max-kampanj kan ha upp till 1 000 uppgiftsgrupper.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Dela in en uppgiftsgrupp i undergrupper
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Välj Performance Max-kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Tillgångsgrupper.
  5. Öppna uppgiftsgruppsidan genom att klicka på Uppgiftsgrupper i sidmenyn.
  6. Leta reda på uppgiftsgruppen som du vill dela upp och klicka på pennikonen Redigera vid Alla produkter.
  7. Välj rullgardinsmenyn vid Dela upp [uppgiftsgruppens namn] efter och välj ett produktattribut som ska definiera den nya uppgiftsgruppen.
  8. När du har valt ett uppdelningsattribut visas en lista över möjliga undergrupper. Klicka på kryssrutan vid undergrupperna du vill lägga till i uppgiftsgruppen. När du väljer kategorier visas de på en lista till höger, där du även ser det totala antalet uppgifter i de valda kategorierna.
    • Om du till exempel säljer blomkrukor och väljer Kategori kanske du ser undergrupperna Inomhus, Utomhus och Dekoration.
  9. Klicka på Spara för att bekräfta undergrupperna.
Tips! Om du vill definiera en uppgiftsgrupp med fler än ett attribut skapar du först undergruppen och följer sedan anvisningarna ovan en gång till.
Redigera, ta bort eller utesluta en befintlig undergrupp i en uppgiftsgrupp
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Välj Performance Max-kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Tillgångsgrupper.
  5. Öppna uppgiftsgruppsidan genom att klicka på Uppgiftsgrupper i sidmenyn.
  6. Leta reda på uppgiftsgruppen du vill redigera.
    • Redigera den genom att klicka på pennikonen Redigera, göra önskade ändringar och klicka på Spara.
    • Ta bort den genom att klicka på pennikonen Redigera och sedan klicka på X till höger i det markerade avsnittet för att ta bort det.
    • Uteslut den genom att klicka på den gröna cirkeln vid uppgiftsgruppens eller undergruppens namn och välja Uteslut.
Ange hur du vill visa dina uppgiftsgrupper
Du kan ändra hur uppgiftsgrupperna visas genom att växla mellan vilka som ska visas överst på annonsgruppens uppgiftsgruppsida.
I vyn Hierarchy view kan du se uppgiftsgruppernas struktur. Använd vyn för att lägga till och ta bort underkategorier i annonsgruppen.
I vyn List view kan du se alla uppgiftsgrupper på en lista. Den här vyn är praktisk när du vill sortera uppgiftsgrupperna efter kolumn eller se en översikt över resultaten för varje uppgiftsgrupp. Du kan inte dela upp grupperna ytterligare här.
Om du har valt uppgiftsgrupper i en vy och växlar till en annan vy förblir uppgiftsgrupperna valda i den nya vyn.
Filtrera uppgiftsgrupper
Filtrera uppgiftsgrupperna när du vill söka efter den data som du är mest intresserad av, som klick, konverteringar eller genomsnittlig kostnad per klick (CPC). När du har skapat ett filter kan du spara det så att du enkelt kommer åt det senare.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Välj Performance Max-kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Tillgångsgrupper.
  5. Öppna uppgiftsgruppsidan genom att klicka på Uppgiftsgrupper i sidmenyn.
  6. Klicka på filterikonen Filter överst i uppgiftsgruppstabellen.
  7. Välj filtervillkor. Tabellen uppdateras automatiskt och visar all data som matchar filtret.
    • Du kan ange flera villkor i ett och samma filter. Klicka på filteravsnittet för att lägga till ett nytt villkor när du är klar med det första villkoret. Du kan ta bort ett villkor genom att klicka på X vid villkoret.
    • För att spara filtret för framtida bruk klickar du på Spara filter och skriver ett namn. Sedan kan du välja det när du ställer in filtervillkor.
  8. För att återgå till en ofiltrerad vy av tabellen klickar du på X i filteravsnittet.