Uppdatera dina skript för att kunna skapa videoannonser

Med start den 28 februari 2022 motsvaras videor i dina skript av tillgångar (till exempel AdVideoAsset och AdImageAsset) istället för av Google Ads-mediefiler. Om du använder skript för att skapa videoannonser hittar du anvisningar i avsnittet nedan om hur du uppdaterar dina skript.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Uppdatera ditt skript

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Skript.
  4. Välj det skript som du vill uppdatera och uppdatera de avsnitt i koden som hänvisar till videomedia så att de istället hänvisar till videotillgångar.
  5. Klicka på Spara.