Konvertera dina annonsanpassare för textannonser till responsiva sökannonser

I denna artikel beskriver vi hur du konverterar dina befintliga anpassare för textannonser med företagsinformation till anpassare för responsiva sökannonser med hjälp av kalkylarksmallen för responsiva sökannonser.

Obs! Det behövs en annan mall för annonsanpassare till responsiva sökannonser än för textannonser.

Anvisningar

1. Skapa attributen

Till skillnad från textannonser måste du först skapa anpassaren (definiera annonsattributen) även om anpassarna redan finns för textannonser. Du kan välja att lägga till enskilda attribut eller ladda upp flera samtidigt från ett kalkylark.

Skapa enskilda attribut

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Företagsinformation.
  3. Klicka på Annonsanpassarattribut.
  4. Klicka på plusknappenAdd.
  5. Definiera annonsattributen.

Läs mer om hur du skapar enskilda attribut

Skapa attributen från ett kalkylark

1. Ladda ned exemplet mall för att se vilket format du ska följa.
  2. Lägg till attributnamn, datatyp och kontovärde i kolumnerna A till C.
    • Skapa attribut:
      1. Ange attributets namn i kolumnen Attribute.
      2. Ange teckenformatet för attributet i kolumnen Data type.
      3. Ange värdet på attributet i kolumnen Account value.
    • Obs! Attributrader måste komma före anpassarens värderader och raderna 8 till 12 under kolumnerna A till C i mallen måste lämnas tomma. Det går att skapa högst 40 attribut för annonsanpassning.

2. Ta bort attribut och värden som inte stöds för inriktning av textannonser

Ditt befintliga kalkylark för textannonsanpassare kan innehålla attribut som inte godkänns med responsiva sökannonser. Textannonsattribut som för närvarande inte stöds med företagsinformation för responsiva sökannonsanpassare:

• Target location
  • Target location restriction
  • Device preferences
  • Scheduling
  • StartTime
  • EndTime
  • Daypart
  • MobilePreferred
  • Nedräkning i företagsinformationen
Obs! Target location har ersatts av Location Insertion. Denna funktion är endast tillgänglig i responsiva sökannonser för att rikta in ditt annonsmeddelande på kundens plats eller intresseområde. Läs mer om Location Insertion

3. Ta bort Target från inriktningsattributets kolumnrubriker

Det befintliga kalkylarket med textannonsanpassare innehåller Target i kolumnrubrikerna för inriktningsattribut. För att kalkylarket ska vara kompatibelt med responsiva sökannonser ska ordet Target utelämnas i kolumnrubrikerna:

• Kampanjinriktning -> Kampanj
  • Målannonsgrupp -> Annonsgrupp
  • Sökordsinriktning -> Sökord

4. Byt namn på kolumner för anpassade attributanpassare

Det befintliga kalkylarket för textannonsanpassare innehåller kolumnrubriker för anpassade attribut. Rubrikerna måste nu följa namnformatet för Anpassare:_____.

1. Lägg till Anpassare:
  2. Ta bort (datatyp)

5. Ladda upp uppdaterad fil

Ladda upp den uppdaterade filen till ditt Google Ads-konto.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uppladdningar.
  4. Klicka på plusknappenAdd.
  5. Välj källan där filen ska laddas upp från.
  6. Välj Förhandsgranska för att visa ändringarna i dina annonser innan du sparar.
  7. Klicka på Använd.