Advertentieparameters voor tekstadvertenties omzetten naar responsieve zoekadvertenties

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw huidige bedrijfsgegevens van advertentieparameters voor tekstadvertenties kunt omzetten naar advertentieparameters voor responsieve zoekadvertenties met behulp van de spreadsheettemplate voor responsieve zoekadvertenties.

Opmerking: Responsieve zoekadvertenties vereisen een andere template voor advertentieparameters dan tekstadvertenties.

Instructies

1. Maak de kenmerken

In tegenstelling tot bij tekstadvertenties moet u eerst de advertentieparameter maken (de advertentiekenmerken definiëren), zelfs als de parameters al bestaan voor tekstadvertenties. U kunt kenmerken afzonderlijk toevoegen of meerdere kenmerken tegelijk uploaden met behulp van een spreadsheet.

Kenmerken afzonderlijk maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op Kenmerken van advertentieparameter.
  4. Klik op de plusknop Add.
  5. Definieer de advertentiekenmerken.

Meer informatie over hoe u kenmerken afzonderlijk maakt

De kenmerken van een spreadsheet maken

1. Download het voorbeeld van de template om de gewenste indeling te zien.
  2. Voeg de kenmerknamen, het gegevenstype en de accountwaarde toe aan de kolommen A tot en met C.
    • Maak de kenmerken:
      1. Geef de naam van het kenmerk op in de kolom Kenmerk.
      2. Geef in de kolom Gegevenstype de indeling op van de tekens die uw kenmerk gebruikt.
      3. Geef in de kolom Accountwaarde de waarde op die voor uw kenmerk wordt getoond.
    • Opmerking: Kenmerkrijen moeten boven de waarderijen van de advertentieparameter worden geplaatst. De rijen 8 tot en met 12 onder de kolommen A tot en met C in de template moeten leeg blijven. U kunt maximaal 40 kenmerken voor advertentieparameters maken.

2. Verwijder niet-ondersteunde targetingkenmerken en -waarden voor tekstadvertenties

Uw bestaande spreadsheet voor advertentieparameters voor tekstadvertenties kan kenmerken bevatten die niet worden geaccepteerd voor responsieve zoekadvertenties. Hieronder staan de kenmerken van tekstadvertenties die momenteel niet worden ondersteund voor de bedrijfsgegevens van de advertentieparameters van responsieve zoekadvertenties:

• Target location
  • Target location restriction
  • Device preferences
  • Scheduling
  • StartTime
  • EndTime
  • Daypart
  • MobilePreferred
  • Countdown within the business data
Opmerking: Targetlocatie (Target location) is vervangen door de functie Locatie toevoegen. Deze functie is alleen beschikbaar in responsieve zoekadvertenties en u kunt hiermee uw advertentiebericht targeten op de locatie of de interessante locatie van uw klant. Lees meer informatie over Locatie toevoegen.

3. Verwijder Target uit de kolomkoppen van targetingkenmerken

Uw bestaande spreadsheet voor advertentieparameters voor tekstadvertenties bevat het woord Target in de kolomkoppen voor targetingkenmerken. Als u wilt dat de spreadsheet werkt met responsieve zoekadvertenties, moet u 'Target' weglaten uit de kolomkoppen:

• Targetcampagne -> Campagne
  • Targetadvertentiegroep -> Advertentiegroep
  • Targetzoekwoord -> Zoekwoord

4. Wijzig de naam van de kolommen voor aangepaste kenmerken voor advertentieparameters

Uw bestaande spreadsheet voor advertentieparameters voor tekstadvertenties bevat kolomkoppen voor aangepaste kenmerken. Deze koppen moeten nu voldoen aan de naam-indeling Advertentieparameter:_____.

1. Voeg 'Advertentieparameter:' toe
  2. Verwijder '(gegevenstype)'

5. Upload het geüpdatete bestand

Upload het geüpdatete bestand naar uw Google Ads-account.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Bulkacties.
  3. Klik op Uploads.
  4. Klik op de plusknop Add.
  5. Selecteer de bron waaruit het bestand wordt geüpload.
  6. Selecteer Voorbeeld om de wijzigingen in uw advertenties te bekijken voordat u opslaat.
  7. Klik op Toepassen.