Optimeringstips för Performance Max-kampanjer för alla företagstyper

Med vårt felsökningsverktyg kan du identifiera, se beskrivningar av och åtgärda potentiella orsaker till oväntade variationer i utgifterna för din Performance Max-kampanj.

Performance Max använder Googles AI för att hjälpa dig att få fler konverteringar och öka värdet med hjälp av budgivning, inriktning, annonsmaterial och attribution. Funktionen är utformad för att ge bra resultat för en mängd olika marknadsföringsmål och mediekanaler. Därför rekommenderar vi att du följer metodtipsen nedan för att skapa effektiva Performance Max-kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi de bästa metoderna för alla företagstyper.

Du hittar fler metodtips här:

Metodtips för alla företagstyper

• Kampanjens längd: Kör dina kampanjer i minst sex veckor för att ge maskininlärningsalgoritmen tid att lära sig och få tillräckligt med data för att jämföra resultatet.
  • Målgruppssignal: Performance Max bygger på maskininlärning. Använd relevanta målgruppslistor som signaler för att påskynda maskininlärningen och förbättra kampanjresultatet. Använd remarketinglistor, anpassade segment med köpavsikt, kundmatchning och liknande segment som signaler.
  • Tillgångar: Använd så många tillgångar som möjligt. Lägg till minst 20 texttillgångar (15 rubriker, fem beskrivningar), minst sju bildtillgångar (tre liggande bilder, tre kvadratiska bilder och en stående bild) och minst en videotillgång (antingen din egen eller en som skapats med verktyget Skapa videor i samband med att du skapar kampanjen) till din tillgångsgrupp. Läs mer om hur du skapar en tillgångsgrupp.