Optimalisatietips voor Performance Max-campagne voor alle bedrijfstypen

Met onze stapsgewijze probleemoplosser kunt u mogelijke oorzaken van onverwachte schommelingen in de uitgaven van uw Performance Max-campagnes opsporen, verklaren en oplossen.

Performance Max gebruikt AI van Google om u te helpen het aantal conversies en de waarde te verhogen met biedingen, targeting, advertentiemateriaal en attributie. Dit werkt voor uiteenlopende marketingdoelen en mediakanalen. Daarom raden we u aan de volgende best practices voor het instellen van Performance Max-campagnes te volgen voor optimale resultaten.

In dit artikel vindt u praktische tips voor alle bedrijfstypen.

Bekijk voor meer praktische tips het volgende:

Best practices voor alle bedrijfstypen

• Campagneduur: Laat campagnes minimaal 6 weken lang lopen, zodat het algoritme voor machine learning genoeg tijd heeft om de campagne te optimaliseren en over voldoende gegevens beschikt om de prestaties te vergelijken.
  • Doelgroepsignaal: Performance Max maakt gebruik van machine learning. Gebruik relevante doelgroeplijsten als signalen om het machinelearning-proces sneller te laten verlopen en de campagneresultaten te verbeteren. Gebruik remarketinglijsten, aangepaste intentie, Klantenmatch en vergelijkbare segmenten als signalen.
  • Componenten: Gebruik zo veel mogelijk componenten. Voeg ten minste 20 tekstcomponenten toe (15 koppen, 5 beschrijvingen), ten minste 7 componenten voor afbeeldingen (3 liggende afbeeldingen, 3 vierkante afbeeldingen en 1 staande afbeelding) en ten minste 1 videocomponent (uw eigen component of een die is gemaakt met de tool Video's maken tijdens het instellen van de campagne) naar uw componentengroep. Meer informatie over hoe u een componentengroep maakt