Productfeeds zijn nu beschikbaar voor meer typen videocampagnes

12 november 2021

Wist u dat 70% van de YouTube-kijkers aangeeft voor een bepaald merk te hebben gekozen nadat ze dat op YouTube hebben gezien? YouTube is het voornaamste platform voor met advertenties ondersteund bereik. Op YouTube vindt u ook moeilijk bereikbare doelgroepen, die zich daar ontspannen en in contact komen met hun favoriete creators en content. Doelgroepen bezoeken YouTube bovendien om te winkelen.

Daarom breiden we Winkelen met TrueView uit en stellen we de krachtigste functie daarvan (productfeeds) beschikbaar voor meer typen videocampagnes. Voortaan kunt u uw productfeeds ook koppelen aan videocampagnes waarmee u merkbekendheid opbouwt of overweging beïnvloedt, zodat potentiële klanten direct kunnen winkelen.

Met deze add-on voor advertentiemateriaal voegt u productafbeeldingen onder uw videoadvertenties toe die gebruikers kunnen bekijken. Hiermee kunt u ze aanmoedigen om een aankoop te doen en meer klikken en conversies genereren. Adverteerders die productfeeds aan hun video-actiecampagnes toevoegen, realiseren gemiddeld meer dan 60% extra conversies tegen lagere kosten.1

Animated version of a Video action campaign with product feed featuring pet toys

Vóór deze update konden adverteerders productfeeds vanuit hun Merchant Center-account alleen toevoegen aan video-actiecampagnes.

Voor meer informatie over hoe u productfeeds aan uw videocampagnes toevoegt, gaat u naar het Helpcentrum.

Gepost door Nadja Bissinger, Product Manager, YouTube-advertenties

1. Interne gegevens van Google, wereldwijd, maart 2021, vergelijking van 941 campagnes met productfeeds met campagnes zonder productfeeds