Om den nye Faktureringsaktivitet-siden

Merk: Merk deg at faktureringsdata ikke oppdateres i sanntid.

Fra og med november 2021 er den nye Faktureringsaktivitet-siden tilgjengelig i Google Ads-kontoen din. På denne siden supplerer vi informasjonen oppført på den nye Faktureringssammendrag-siden ved å legge til mer detaljerte data, deriblant en daglig aktivitetsvisning.

På Faktureringsaktivitet-siden kan annonsører se alle økonomirelaterte hendelser og effekten disse har på kontosaldoen, noe som gir økt innsyn i kontoen. Dette gjør det også mulig å spore kostnader og krediteringer i sekvens og avstemme betalinger. Alle ordrelinjene er oppført etter dato og kategorisert etter type, og de har en tydelig beskrivelse.

I Beskrivelse-kolonnen finner du disse opplysningene:

• Avgifter og gebyrer: For den inneværende måneden vises det alltid et anslått avgiftsbeløp som den nyligste hendelsen i måneden (ikke en daglig ordrelinje). Det anslåtte avgiftsbeløpet oppdateres daglig og viser den aktuelle datoperioden. For avsluttede måneder vises det endelige avgiftsbeløpet som den siste ordrelinjen for den aktuelle måneden.
  • Promoteringer: Hvis den gjeldende måneden har en aktiv promotering, vises denne som en unik ordrelinje (ikke en daglig ordrelinje). Kampanjebeløpet som er tilgjengelig, fremgår i Krediteringer-kolonnen og øker hver dag frem til kampanjebonusen er brukt. For foregående måneder blir det totale kampanjeforbruket vist som en av de siste ordrelinjene for den aktuelle måneden.
  • Justeringer: Her vises justeringstypen og datoperioden. Hvis du krediteres for ugyldig trafikk, ser du en ekstra linje med informasjon om tjenesten som genererte den ugyldige trafikken, samt den aktuelle måneden. Det kan vises flere linjer med kreditering for ugyldig trafikk hvis beløpene gjelder for ulike måneder. Du kan også klikke på Se detaljer for å se en oversikt over krediteringer for ugyldig trafikk inndelt etter kampanje.
  • Betalinger: Her vises betalingsinnstillingen (manuell eller automatisk) og betalingsmåten som brukes, innbefattet status (avvist, venter, mislykket osv.).
  • Kampanjer: Her ser du hvor mange kampanjer som kjøres.
  • Delte budsjetter: Hvis en konto bruker delte budsjetter, vises disse atskilt fra kampanjene. Klikk på et delt budsjett for å gå til «Delte budsjetter»-siden, som filtreres etter det aktuelle budsjettet og den aktuelle datoperioden.

Dette er et skjermbilde av et brukergrensesnitt som illustrerer faktureringsaktivitet i kontoen.

På Faktureringsaktivitet-siden finner du også disse kolonnene:

• Klikk: I denne kolonnen kan du matche kampanjeaktivitet med belastninger, forutsatt at du betaler per klikk. Tallet i denne kolonnen er antallet klikk du må betale for på denne datoen. Den totale kostnaden av disse klikkene fremgår i Kostnader-kolonnen.
  • Visninger: I denne kolonnen kan du matche kampanjeaktivitet med kostnadene som påløper, forutsatt at du betaler per visning. Tallet i denne kolonnen er antallet visninger du må betale for på denne datoen. Kolonnen inneholder bare de visningene du er belastet for, så dette tallet stemmer ikke nødvendigvis overens med tallet på Kampanjer-siden. (Hvis du for eksempel betaler per klikk, vises «Ikke aktuelt» i Visninger-kolonnen.) Den totale kostnaden av disse visningene fremgår i Kostnader-kolonnen.
  • Konverteringer: I denne kolonnen kan du matche kampanjeaktivitet med belastninger, forutsatt at du betaler per konvertering. Tallet i denne kolonnen er antallet konverteringer du må betale for på denne datoen. Den totale kostnaden av disse konverteringene vises i Kostnader-kolonnen.
  • Kostnader: I denne kolonnen kan du se kostnader, avgifter og gebyrer knyttet til kampanjer og delte budsjetter.
  • Krediteringer: I denne kolonnen kan du se betalinger, promoteringer og budsjettoverskridelser per kampanje.
  • Oppdatert saldo: Denne kolonnen viser hvordan hver faktureringsaktivitet påvirker saldoen.

På Faktureringsaktivitet-siden ser du de siste tre månedene med aktivitet i en konto. Via velgeren for datoperiode øverst til høyre kan du velge å se på bestemte måneder. Datoperioden du velger, kan omfatte opptil tre måneder, fra tiden kontoen ble opprettet, og frem til dags dato.